• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

    Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επιστρέφει στο Γουέµπλεϊ


    ∆ιάβολοι στον Ναό




    Στον «Ναό του ποδοσφαίρου» , το Γουέµπλεϊ, εκεί όπου πριν από σαράντα τρία χρόνια έγινε η πρώτη αγγλική οµάδα που κατέκτησε το ιερό δισκοπότηρο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, είναιέτοιµη ναεπιστρέψει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Επιβεβαιώνοντας το προσωνύµιό τους, οι Κόκκινοι ∆ιάβολοι έστειλαν στην Κόλαση τις ελπίδες της πρωτάρας σε ηµιτελικό Σάλκε, νικώντας στο Γκελζενκίρχεν τη γερµανική οµάδα µε 2-0 και δίνοντας τυπικό χαρακτήρα στηρεβάνς της4ης Μαΐου στο ΟλντΤράφορντ.


    Ταυτόχρονα ο Γουέιν Ρούνι µε την εντυπωσιακή απόδοσή του, τη δηµιουργία του πρώτου γκολ (Γκιγκς στο 67’) και την επίτευξη του δεύτερου (69’) ξέπλυνε την ντροπή για την αποβολή του στο ίδιο γήπεδο στα προηµιτελικά του Παγκοσµίου Κυπέλλου του 2006, που στοίχισε ουσιαστικά τοναποκλεισµό της Αγγλίαςαπό την Πορτογαλία.
    FC Schalke 04 vs Manchester United 0-2


    Ο Φέργκιουσον εξέφρασε την ικανοποίησή του από τοαποτέλεσµα, όχι όµως και από τις πολλές χαµένες ευκαιρίες και προανήγγειλεπως στονεπαναληπτικό θα ξεκουράσει παίκτες ενόψει του ντέρµπι µε την Τσέλσιπου ακολουθείστην Πρέµιερ Λιγκ.

    Ο Γκιγκς, που έγινε ο γηραιότερος σκόρερ στην ιστορία του Τσάµπιονς Λιγκ, δήλωσε πως ήταν βέβαιος ότι θα νικούσαν τον εντυπωσιακό χθες Νόιερ. «Αν ξέραµε πριν από το παιχνίδι ότι θα νικούσαµε 2-0 θα ήµασταν ικανοποιηµένοι. Τώρα όµως όχιιδιαίτερα µε τις ευκαιρίες που χάσαµε», τόνισε. Ο µόνοςπου παραµένει επιφυλακτικός για τη ρεβάνς είναι ο Ρούνι, θυµίζοντας πως η Σάλκε νίκησε 5-2την Ιντερ στο Σαν Σίρο.

    Ο αρχηγός της Σάλκε και τερµατοφύλακας Μανουέλ Νόιερ έπαιξε ουσιαστικά µόνοςτου τη Γιουνάιτεντ στο πρώτο ηµίχρονο, όταν πραγµατοποίησε έξι καταπληκτικέςαποκρούσεις σε προσπάθειες των Ρούνι, Παρκ, Γκιγκς και Ερνάντες και είναι ο κυρίως υπεύθυνος για το χαµηλό σκορ.

    «Πιστεύωπως σεβαστήκαµε περισσότερο απ’ ό,τι έπρεπε τη Γιουνάιτεντ. Είχαµε προβλήµατα στο να κερδίζουµε την µπάλα και δεν αµυνθήκαµε καθόλου καλά», υπογράµµισε.

    Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου οι Κόκκινοι ∆ιάβολοι θα σπάσουντην κακή παράδοση που έχουν µε γερµανικές οµάδες, από τις οποίες αποκλείονται σε διπλούς αγώνες, θα συµµετάσχουν για πέµπτη φορά στην ιστορία τουςκαι τρίτη τηντελευταία τετραετία σε τελικό της κορυφαίας διοργάνωσης και θα διεκδικήσουν στις 28 Μαΐου στο Γουέµπλεϊ το τέταρτο τρόπαιό τους.

    Ο έµπειρος Φέργκιουσον που δηλώνει ότι ζηλεύει τις ευρωπαϊκές επιτυχίες των Ρεάλ Μαδρίτης, Μίλαν, Αγιαξ και Λίβερπουλ δεν έπεσε στην παγίδα ναυποτιµήσει την αντίπαλο τηςοµάδας του, όπως προφανώςέκανε ηαπερχόµενη πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιντερ και το πλήρωσε γνωρίζοντας δύο ήττες. 



    πηγή

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ