• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

    ΒΛΕΠΕ, ΑΚΟΥ, ΣΙΩΠΑ...




    Ποια σχέση έχει αυτή η κυρία με τον Ιησού Χριστό;
    Απολύτως καμία!.. Πρόκειται, ασφαλώς, για την διάσημη Ιταλίδα ηθοποιό, Κλαούντια Καρντινάλε, στα νιάτα της. Αν θέλουμε να βρούμε κάποια σχέση, τότε θα πρέπει να θυμηθούμε ότι υποδύθηκε την μοιχαλίδα στο περίφημο έργο του Φράνκο Τζεφιρέλι: «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ»!
    Τι είπε, αλήθεια, ο Χριστός στη μοιχαλίδα; «Ουδέ εγώ σε κατακρίνω· πορεύου και από τού νύν μηκέτι αμάρτανε» (Ιω. 8, 11)!..


    Ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος μάς είπε … «κοπρίτες»!
    Και γιατί στενοχωριέστε; Στο χωριό μου, το Βεσίνι Καλαβρύτων, λένε ότι απ’ την κοπριά βγαίνει το καλύτερο λουλούδι (!!)...

    Τα αγάλματα απαντούν σε ερωτήσεις;
    Αναμφίβολα, ναι!... Χάρη στην υψηλή τεχνολογία των Κινέζων, τα αγάλματα της Αφροδίτης και του Απόλλωνα, η Μόνα Λίζα και ο Χριστός του «Μυστικού Δείπνου» μιλούν και κινούνται!... Η αινιγματική ψηφιακή αναπαράσταση της Μόνα Λίζα, του πίνακα του 16ου αιώνα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, δεν χαμογελά, όπως απλώς συνήθιζε να κάνει τόσα χρόνια, αλλά μιλά, χαιρετά και απαντά στους επισκέπτες σε άπταιστα …Κινέζικα!!

    Ο Πάπας απάντησε σε ερωτήσεις του κοινού!..
    Είναι αλήθεια, ότι ο Πάπας Βένεδικτος απάντησε σε προεπιλεγμένα ερωτήματα. Ήταν η πρώτη φορά που ένας Πάπας απαντά σε ερωτήματα που θέτει το κοινό. Τόσο ο προκάτοχος του Ιωάννης-Παύλος Β’ όσο και ο ίδιος δίνουν συνεντεύξεις μόνο σε αραιά χρονικά διαστήματα και ως τώρα μόνο σε δημοσιογράφους!..  
    Οι επιστήμονες κατάφεραν να αποσπάσουν DNA από τα απολιθωμένα τσόφλια αυγών εξαφανισμένων πουλιών!..
    Πραγματικό θαύμα της επιστήμης!.. Πάντως η αρχαιότερη αναφορά του πρωταρχικού αυγού που βγαίνει μέσα από τα νερά βρίσκεται σε αιγυπτιακό πάπυρο του Νέου Βασιλείου (1569-1085 π.Χ.). Ο ίδιος αυτός συμβολισμός της ζωής που βγαίνει μέσα από ένα αυγό, βρίσκεται στη βάση του εθίμου της χριστιανικής εκκλησίας που γιορτάζει την Ανάσταση του Χριστού με αυγά, τα οποία οι πιστοί σπάζουν τσουγκρίζοντάς τα μεταξύ τους και λέγοντας «Χριστός Ανέστη»!.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ