• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

    Ο Ομπάμα είναι Αμερικάνος τελικά….




    Ο Barack Hussein Obama ΙΙ, ελπίζοντας να βάλει ένα οριστικό τέλος στο καυτό ζήτημα που απασχολεί την Αμερική σχετικά με την υπηκοότητά του, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ένα αντίγραφο του πιστοποιητικού γέννησής του.
    Όπως ανακοίνωσε στη διάρκεια σύντομης τηλεοπτικής συνέντευξής του, αποφάσισε να δώσει στη δημοσιότητα το πιστοποιητικό, «επειδή η χώρα δεν έχει χρόνο για αποπροσανατολισμούς και για σαχλαμάρες, όπως είναι τα συνεχή ερωτήματα για το που γεννήθηκα».
    Όπως τόνισε, η θεωρία συνομωσίας για το που γεννήθηκε, ξεπέρασε ακόμη και τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό. «Δεν έχουμε χρόνο για σαχλαμάρες… έχω πιο σοβαρά πράγματα για να ασχοληθώ», είπε.

    Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ένα μεγάλο μέρος των Αμερικανών Ρεπουμπλικάνων, συνεχίζουν να αμφισβητούν το δικαίωμα του Ομπάμα να είναι πρόεδρος των ΗΠΑ, αφού όπως υποστηρίζει το «κίνημα» των birthers, ο Ομπάμα μάλλον δεν γεννήθηκε στις ΗΠΑ.
    Το Associated Press δημοσίευσε την ιστορία του πιστοποιητικού σε ένα άρθρο με τίτλο «Η στρατηγική των birthers απέτυχε», αφήνοντας να εννοηθεί ότι η δημοσιοποίηση του πιστοποιητικού είχε μάλλον ως στόχο τον πολυεκατομμυριούχο Donald Trump, που εκτιμάται ότι θα είναι ο υποψήφιος για τη προεδρία από πλευράς των Ρεπουμπλικάνων, και ο οποίος υιοθετεί σθεναρά τη  θέση των birthers, όσον αφορά στο τόπο γέννησης του προέδρου.
    Το αμφιλεγόμενο πιστοποιητικό γέννησης  είναι διαθέσιμο στον ιστότοπο White House
    S.A.-Global Post

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ