• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

    Κάηκαν σπίτια στο Μαραθώνα (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

    Υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στις 12:18 το μεσημέρι σε δασική έκταση στο Κάτω Σούλι Μαραθώνα. Η πύρινη λαίλαπα, πρόλαβε να κάνει στάχτη τουλάχιστον 15 σπίτια.

    Σύμφωνα με πληροφορίες η πυρκαγιά ξεκίνησε όταν ΙΧ «έκλεισε» τζιπ του λιμενικού «στέλνοντάς» το να... καρφωθεί σε μια κολώνα. Το τζιπ έπιασε φωτιά, που γρήγορα εξαιτίας και του ισχυρού αέρα, επεκτάθηκε!

    Απο εδώ ξεκίνησαν... όλα!



    Αμέσως, δόθηκε εντολή στους κατοίκους να φύγουν από τον οικισμό Αύρα, που βρίσκεται κοντά σε εκείνον του Κάτω Σουλίου, για να μην κινδυνεύσουν.

    Ο οικισμός εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους. Οι φλόγες, ωστόσο, «έγλειψαν» αυλές, ενώ κάηκαν αρκετά σπίτια και σε πολλά άλλα έχουν προκληθεί σοβαρές υλικές ζημιές. Απεγνωσμένοι οι κάτοικοι με κουβάδες και λάστιχα, προσπαθούσαν, να σώσουν τις περιουσίες τους από την πύρινη λαίλαπα.

    Δείτε φωτογραφίες από τον φακό του BriefingNews:



    Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής έπεσαν στη μάχη με τις φλόγες, ώστε να περιοριστεί το μέτωπο της φωτιάς και να μη φτάσει σε άλλα σπίτια. Η κατάσταση στην περιοχή  αποπνικτική με πυκνούς καπνούς να συνθέτουν μια εφιαλτική εικόνα.



    Επί τόπου βρέθηκαν 60 πυροσβέστες, 15 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 30 οχήματα της Πυροσβεστικής και 15 οχήματα ΟΤΑ. Από αέρος, τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη.







    Να σημειωθεί πως δεν υπάρχουν ενεργά μέτωπα, αλλά ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονται στο σημείο, καθώς παραμένουν σε επιφυλακή για τυχόν αναζωπυρώσεις.

    Στην περιοχή δεν υπάρχουν παιδικές κατασκηνώσεις ή κάποιο γηροκομείο.


    Η ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ

    Το BriefingNews επικοινώνησε με το Δήμαρχο Μαραθώνα Ιορδάνη Λουίζο ο οποίος δήλωσε:

    "Η εικόνα είναι αποκαρδιωτική, έχουν καταστραφεί οι περιουσίες τουλάχιστον 15 νοικοκυριών. Οι πληροφορίες μου λένε ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από έκρηξη αυτοκινήτου του Λιμενικού που έπεσε μετά από σύγκρουσή του με άλλο όχημα πάνω σε στύλο της ΔΕΗ. Δίνουμε μάχη με τις φλόγες και απευθύνουμε έκκληση για βοήθεια σε όποιον μπορεί να συνδράμει τούτες τις τραγικές ώρες."

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ