• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

    Γκέλα που... φωνάζει για ενίσχυση και οφσάιντ!

    Πρώτη απώλεια βαθμών στη Λεωφόρο για τους πράσινους που δεν έπιασαν καλή απόδοση και έμειναν στο 1-1 με τη Βέροια, δικαιούνται όμως να... φωνάζουν για οσφάιντ στο ξεκίνημα της φάσης της ισοφάρισης της «βασίλισσας».


    Στα… σκουπίδια πέταξε ο Παναθηναϊκός την εξαιρετική του παρουσία στο πρώτο ημίχρονο, στην οποία είχε 73% κατοχή της μπάλας, τέσσερις «καθαρές» ευκαιρίες και ένα γκολ στο 44’ με τον Αμπέιντ το οποίο προμήνυε μια εύκολη επικράτηση επί της Βέροιας. Οι «πράσινοι» από ένα λάθος της άμυνάς τους αλλά και του βοηθού Βέρρη, που δεν είδε το οφσάιντ του Μπεν στο 53’ όταν σκόραρε ο Γάλλος για το 1-1 στη «Λεωφόρο», έχασαν τους πρώτους βαθμούς στην έδρα τους φέτος.

    Το «τριφύλλι» δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που δημιούργησε, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, ενώ στο δεύτερο έδειξε πως χρειάζεται ενίσχυση κι έναν επιθετικό τύπου… Φιγκερόα, αφού είναι φανερό πως ο Μπεργκ ακόμα δεν έχει τις δυνάμεις που χρειάζεται για να είναι στο 100% των ικανοτήτων του σε όλο το ενενηντάλεπτο.

    Το θετικό για τον Παναθηναϊκό, πέρα από το πρώτο 45λεπτο οπου έκανε πάρα πολύ καλή εμφάνιση, είναι πως περιμένει ενίσχυση. Τόσο με τον Ντάνιελ Πράνιτς, ο οποίος είδε την νέα του ομάδα από τα επίσημα της «Λεωφόρου» όσο και πιθανότατα με τον Αργεντινό φορ που θα δεχθεί νέα πρόταση από το «τριφύλλι» τα προσεχή 24ωρα.

    Επίσης, καλό σημάδι για τον Παναθηναϊκό ήταν και η στάση του κόσμου του. Όχι μόνο γιατί 10.000 φίλοι του «τριφυλλιού» βρέθηκαν στη «Λεωφόρο» και βοήθησαν εξαρχής να δημιουργεί μια ζεστή ατμόσφαιρα, αλλά και γιατί μετά το φινάλε του ματς, παρά την πίκρα για την πρώτη εντός έδρας «γκέλα» της σεζόν, χειροκρότησε θερμά την ομάδα του δείχνοντας πως θα είναι μαζί της και σε δύσκολες στιγμές…

    Με Μπεργκ και Αμπέιντ

    Ο Γιάννης Αναστασίου ξεκίνησε για πρώτη φορά στην ενδεκάδα τον Μάρκους Μπεργκ, ενώ σε σχέση με το ματς της Νέας Σμύρνης, στη μεσαία γραμμή ήταν ο Μεχντί Αμπέιντ αντί του τιμωρημένου Μέντες. Έτσι, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Καπίνο, με τους Νάνο, Τριανταφυλλόπουλο, Κουτρουμπή και Μαρινάκη από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα. Στα χαφ ήταν οι Λαγός, Ζέκα και Αμπέιντ, με τους Μπαϊράμι και Ντίνα στα άκρα και τον Μπεργκ στην κορυφή της επίθεσης.

    Στον αντίποδα, ο Στέφανος Γαϊτάνος παρέταξε την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα με τον Αναστασόπουλο κάτω από τα δοκάρια. Οι Αμαραντίδης, Μπάρμπας, Ορέστες και Γεωργιάδης ήταν από αριστερά προς τα δεξιά στην άμυνα με τους Γκιγιέρμο, Καλτσά και Όστοϊτς στη μεσαία γραμμή. Στο αριστερό άκρο της επίθεσης κινήθηκε ο Μπαργκάν και στο δεξί ο Μπεν, με τον Μρντάκοβιτς επιθετική αιχμή…

    Από το… λαιμό!

    Ο Παναθηναϊκός του πρώτου ημιχρόνου δεν είχε καμία σχέση με την ομάδα που παρουσιάστηκε στη Νέα Σμύρνη πριν από μια εβδομάδα. Οι «πράσινοι» είχαν εξολοκλήρου τον έλεγχο του αγώνα, πίεσαν ασφυκτικά τη Βέροια και δημιούργησαν τρεις κλασικές ευκαιρίες πριν φτάσουν τελικά στο γκολ.

    Ο Μπεργκ αρχικά με βολέ δεν βρήκε στόχο, ενώ σημάδεψε και το οριζόντιο δοκάρι με κεφαλιά, πριν έρθει τελικά ο Αμπέιντ στο 44’ να πάρει τις κόντρες, να ξεγελάσει τον Αναστασόπουλο και να δώσει προβάδισμα στον Παναθηναϊκό για να βάλει… φωτιά στη Λεωφόρο!

    Ακάλυπτη «ψυχρολουσία»…

    Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε, με τον Παναθηναϊκό να μπαίνει δείχνοντας να έχει χάσει τη συγκέντρωσή του από το προβάδισμα που πήρε. Ο ενθουσιασμός που θα περίμενε κανείς δεν εμφανίστηκε ποτέ, με τη Βέροια να αποφασίζει πως πρέπει να επιτεθεί και στην πρώτη της σοβαρή φάση στο ματς, κατάφερε να σκοράρει! Στο 54’ σε μια εκτέλεση φάουλ του Γκιγιέρμο, η άμυνα δεν απομάκρυνε σωστά, ο Μπεν βρέθηκε μόνος στη μικρή περιοχή κι έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Αξίζει, όμως, να σημειωθεί ότι ο σκόρερ αλλά κι ένας ακόμα παίκτης της Βέροιας όταν εκτελέστηκε το φάουλ ήταν σε θέση οφσάιντ, το οποίο δεν καταλογίστηκε ποτέ από τον βοηθό Βέρρη…

    Στη συνέχεια, ο Παναθηναϊκός «μούδιασε», σε αντίθεση με τον κόσμο του που προσπαθούσε να σπρώξει την ομάδα προς το 2-1, με τον Νάνο να κάνει τραγικό λάθος στο 61’ αλλά την τύχη να… χαμογελάει στον Παναθηναϊκό αφού μετά από κόντρες η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Καπίνο! Οι «πράσινοι» στη συνέχεια ανέβασαν ξανά στροφές, προσπάθησαν να βρουν ηρεμία και να βάλουν τη μπάλα κάτω, αλλά δεν τα κατάφεραν ούτε πήραν βοήθειες από τις αλλαγές του Αναστασίου.

    Πέρα από μια-δυο καλές στιγμές με τον Μπεργκ και τον Μπαϊράμι, όπου ο Αναστασόπουλος ήταν στη θέση του, χάθηκε και η καλύτερη ευκαιρία στο 93’ με τον Χουχούμη να σουτάρει πάνω στον πορτιέρο της Βέροιας και να εξανεμίζει κάθε ελπίδα για τρίποντο στη «Λεωφόρο».

    Το άσχημο για τους «πράσινους» ήταν η αντιμετώπιση που είχαν από τον Μήτσιο, καθώς έχουν τρομερά παράπονα από την ανοχή του στα σκληρά μαρκαρίσματα των παικτών της Βέροιας, τις καθυστερήσεις που δεν κρατήθηκαν και τις οποίες έκαναν διαρκώς οι παίκτες του Γαϊτάνου και κυρίως, πάνω απ’ όλα, για τον μη καταλογισμό του οφσάιντ στο γκολ της ισοφάρισης των φιλοξενούμενων.

    Αυτό που έμεινε τουλάχιστον στον Παναθηναϊκό, ήταν το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου παρά το άτυχο αποτέλεσμα…

    Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός, Μπεργκ, Ζέκα, Μπαϊράμι (75’ Καρέλης), Μαρινάκης, Αμπέιντ (79’ Χουχούμης), Νάνο (90’ Αποστολόπουλος), Ντίνας

    Βέροια (Στέφανος Γαϊτάνος): Αναστασόπουλος, Γκιγιέρμο, Μπάρμπας, Καλτσάς (71’ Τραπ), Όστοϊτς, Μρντάκοβιτς, Μπαργκάν (41’ Σεγκούντο), Ορέστες, Αμαραντίδης, Μπεν, Γεωργιάδης (81’ Α. Αποστολόπουλος)

    onsports.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ