• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

    Τα θαλάσσια τέρατα έχουν διαχρονικούς οπαδούς

    Η είδηση για το θαλάσσιο τέρας στην Ισπανία έκανε τον γύρο του κόσμου. Όμως οι επιστήμονες μας προσγείωσαν στην πραγματικότητα
    Θα πίστευε κανείς ότι το πιο περίεργο πράγμα που ξεβράστηκε στις ακτές, φέτος το καλοκαίρι, ήταν ένα ρωσικό hovercraft.
    Στην παραλία του Καλίνινγκραντ, οι λουόμενοι δεν πίστευαν στα μάτια τους, όταν προσάραξε στην άμμο, προκαλώντας τεράστια έκπληξη.
    Το ίδιο όμως συνέβη και στην Ισπανία με το κουφάρι του περίφημου θαλάσσιου τέρατος, που βρήκε κολυμβήτρια σε αμμουδιά της Ισπανικής Αλμερίας.
    Ο,τι είχε απομείνει από το μυστηριώδες κήτος, ήταν ο τεράστιος κορμός του που ξεπερνούσε τα τέσσερα μέτρα αλλά και ένα μικρό τμήμα με δύο κέρατα. Οι ειδικοί πήραν δείγματα από το εύρημα, το οποίο βρισκόταν σε προχωρημένη αποσύνθεση και σε λίγο καιρό θα ανακοινώσουν την επίσημή τους απάντηση για την ταυτότητα του.
    Μέχρι τότε, η επικρατέστερη εκδοχή είναι ότι πρόκειται για τον σκελετό από κάποιο είδος καρχαρία η ενός άλλου μεγάλου ψαριού που ζει σε κλίματα τροπικά.
    Η είδηση για το θαλάσσιο τέρας, έκανε αμέσως τον γύρο του κόσμου και προκάλεσε παγκόσμιο ενδιαφέρον, ιδιαίτερα σε όσους ασχολούνται με την κρυπτοζωολογία, δηλαδή με την έρευνα για την ύπαρξη περίεργων πλασμάτων που δεν έχουν ανακαλύψει ακόμα οι επιστήμονες.
    Η Nessie, το γνωστό τέρας που ζει στον βυθό της λίμνης του Λόχνες στην Σκωτία, είναι ίσως το διασημότερο από αυτά τα θρυλούμενα είδη για τα οποία δεν υπάρχει καμιά απόδειξη αλλά αυτό δεν πτοεί τους θαυμαστές της.
     
    Από το 1933 όταν δημοσιεύτηκε η πρώτη φωτογραφία ως και το 2003 που το BBC πραγματοποίησε ειδική αποστολή στην περιοχή με σόναρ, χωρίς να βρει κανένα απόγονο δεινοσαύρου, οι φήμες φούντωναν. Ακόμα και σήμερα όμως, κάποιοι πιστεύουν ότι το γιγαντιαίο θαλάσσιο καλαμάρι δεν είναι αποκύημα φαντασίας και ότι – όπως λέει και η κρυπτοζωολογία και ο  Γαλλο-Βέλγος ιδρυτής της Μπέρναρντ Χέβελμανς, οι μύθοι και οι θρύλοι μπορούν να αποτελέσουν πρώτης τάξης υλικό για τους επίδοξους ερευνητές.
     






















    news247.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ