• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

    Τρόμος από την επανεμφάνιση της πανούκλας - Ένας νεκρός!

    Ο θάνατος ενός εφήβου από βουβωνική πανώλη, αλλά και τα συμπτώματα της νόσου που παρουσίασαν άλλοι τρεις άνθρωποι, έχουν προκαλέσει ανησυχία σε επιστήμονες και τις υγειονομικές υπηρεσίας.

    Δεν είναι σίγουρο πως μεταδόθηκε η ασθένεια στον 15χρονο Τεμιμπρέκ Ισακούνοφ, ωστόσο, υπάρχουν δύο εκδοχές με τη μια να τον θέλει να έχει τσιμπηθεί από ψύλλο, ενώ η δεύτερη αναφέρει ότι το τελευταίο γεύμα που έφαγε ο νεαρός προτού αρρωστήσει ήταν ένα πιάτο ψημένης μαρμότας .

    Το γεγονός, μάλιστα, ότι άλλοι τρεις συγχωριανοί του άτυχου 15χρονου παρουσίασαν αντίστοιχα συμπτώματα σήμανε συναγερμό στις αρχές οι οποίες έθεσαν σε καραντίνα 105 ανθρώπους που είχαν έρθει σε επαφή με τον Ισακούνοφ.

    Οπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων η αστυνομία φυλούσε τα νοσοκομεία στα οποία νοσηλεύτηκε ο νεαρός, ενώ περίπου 2.000 άτομα υποβλήθηκαν σε υποχρεωτικά τεστ για να διαπιστωθεί εάν είχαν προσβληθεί από την βουβωνική πανώλη.

    Μάλιστα, όπως αναφέρει ο Guardian το Καζακστάν που συνορεύει με τη χώρα έσπευσε ήδη να αυξήσει τους ελέγχους στα σύνορα με το Κιργιστάν.

    Η βουβωνική πανώλη, γνωστή και ως «πανούκλα» είναι η αιτία για το θάνατο περίπου 25 εκατομμυρίων ανθρώπων στην Ευρώπη τον 14ο αιώνα, ενώ, η εμφάνισή της προκαλεί ανησυχία, καθώς τα κρούσματά της έχουν σχεδόν εξαφανιστεί εδώ και δεκαετίες.

    Τα τελευταία χρόνια έχουν παρατηρηθεί μερικές αντιμετωπίσιμες περιπτώσεις σε χώρες της Αφρικής, ενώ το τελευταίο καταγεγραμμένο χτύπημα εκτός της Αφρικής ήταν πριν από 30 χρόνια πάλι στο Κιργιστάν.

    briefingnews.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ