• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

    Στα πέναλτι η Μπάγερν, 5-4 την Τσέλσι (video)

    Με την Μπάγερν Μονάχου να ισοφαρίζει στο 120' την Τσέλσι σε 2-2 κατάφερε να επικρατήσει στη διαδικασία των πέναλτι με 5-4 και κατέκτησαν τον πρώτο τους τίτλο για τη φετινή σεζόν.


    Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κατάφερε να εκδικηθεί η Μπάγερν Μονάχου την Τσέλσι για την απώλεια του Champions League πριν από δύο χρόνια. Αυτό γιατί ξεπλήρωσε με το ίδιο νόμισμα.

    Με την Τσέλσι να προηγείται 2-1 στο τελευταίο λεπτό της παράτασης, οι Βαυαροί ισοφάρισαν για να οδηγήσουν το παιχνίδι στη διαδικασία των πέναλτι και εκεί να εμφανιστούν ψυχραιμότεροι φτάνοντας και στην κατάκτηση του Σούπερ Καπ Ευρώπης.

    Έτσι η ομάδα του Μονάχου κατέκτησε τον μοναδικό τίτλο που έλειπε από τη συλλογή της και τον πρώτο υπό τις οδηγίες του Πεπ Γκουαρντιόλα. Το ξεκίνημα, δεν ήταν τόσο καλό για τους πρωταθλητές Ευρώπης, καθώς η Τσέλσι μόλις στο 9’ προηγήθηκε με εκπληκτικό σουτ του Φερνάντο Τόρες.

    Στην έναρξη της επανάληψης όμως οι Βαυαροί κατάφεραν να ισοφαρίσουν, όταν ο Ριμπερί με σουτ από τα 25 μέτρα δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Τσέχο γκολκίπερ. Στη συνέχεια, το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο με τον Ραμίρες στο 86’ να αποβάλλεται για σκληρό μαρκάρισμα στον Γκέτσε.

    Το παιχνίδι, οδηγήθηκε στην παράταση και εκεί η ομάδα του Λονδίνου για ακόμα μία φορά μπήκε δυνατά και στο τρίτο λεπτό αυτής, μετά από εξαιρετική προσωπική ενέργεια του Αζάρ πήρε το προβάδισμα. Η συνέχεια, ήταν υπόθεση της Μπάγερν Μονάχου, η οποία έχασε τουλάχιστον τρεις κλασικές ευκαιρίες με τον Τσεχ να αποκρούει εντυπωσιακά σε όλες. Ωστόσο, στο τελευταίο λεπτό της παράτασης ο Χάβι Μαρτίνεθ έκανε το 2-2 για να οδηγηθεί η αναμέτρηση στα πέναλτι.  

    Στη ψυχοφθόρο αυτή διαδικασία τα πρώτα εννέα πέναλτι βρήκαν στόχο με τον Ρομέλου Λουκάκου να είναι ο μοιραίος για τους «μπλε» καθώς είδε τον Μάνουελ Νόιερ να αποκρούει την εκτέλεσή του και να δίνει το τρόπαιο στην ομάδα του.

    Η διαδικασία των πέναλτι

    Αλάμπα    1-0
    Νταβίντ Λουίζ    1-1
    Κρόος    2-1
    Όσκαρ    2-2
    Λαμ    3-2
    Λάμπαρντ    3-3
    Ριμπερί    4-3
    Κόουλ    4-4
    Σατσίρι    5-4
    Λουκάκου    Απόκρουση

    ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ:Νόιερ, Ντάντε, Ραφίνια (56’ Χάβι Μαρτίνεθ), Μπόατενγκ, Λαμ, Ριμπερί, Ρόμπεν (86’ Σατσίρι), Μίλερ (71’ Γκέτσε), Αλάμπα, Κρόος, Μάντζουκιτς.
    ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κόουλ, Νταβίντ Λουίζ, Κέιχιλ, Ραμίρες. Λάμπαρντ, Όσκαρ, Αζάρ (113’ Τέρι), Τόρες (98’ Λουκάκου), Σούρλε (87’ Μίκελ).

    onsports.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ