• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

    Έλληνας κάτοικος Δαμασκού στο STAR: "Περιμένουμε να πεθάνουμε"

    Μια μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού των περίπου 1.200 Ελλήνων που ζουν αυτή τη στιγμή στη Συρία είναι έτοιμες, αν χρειαστεί, να φέρουν σε πέρας οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. 


    Η επικίνδυνη, όσο και "λεπτή" αυτή επιχείρηση, μαζί με το σχέδιο υποδοχής στη χώρα μας κύματος προσφύγων από τη Συρία, αναλύθηκαν εκτενώς σε ευρεία σύσκεψη στο Πεντάγωνο, με τη συμμετοχή γενικών γραμματέων τεσσάρων υπουργείων, της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και του υποδιοικητή της ΕΥΠ.

    Το σχέδιο "Κόσμος" σχεδιάστηκε και θα εκτελεσθεί, αν χρειαστεί, από τις Ένοπλες Δυνάμεις. Προβλέπει τον απεγκλωβισμό και επαναπατρισμό, όσων από τους 1.200 Έλληνες που έχουν παραμείνει στη Συρία, επιθυμούν να γυρίσουν πίσω στην Ελλάδα. Στην επιχείρηση θα συμμετάσχουν, κατά περίπτωση, μεταγωγικά αεροσκάφη και πλοία και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ενδιάμεσος σταθμός η Κύπρος. 

    Το STAR κατάφερε να εντοπίσει έξω από τη Δαμασκό τον Έλληνα Γιώργο Μάμαλη που τρέμει στην ιδέα μιας μεγάλης επίθεσης.

    «Δεν μπορούμε να κοιμηθούμε ούτε να περπατάμε στο δρόμο. Μας ρίχνουν κάθε μέρα πυραύλους… Περιμένουμε να πεθάνουμε ή από πύραυλο ή από έκρηξη αυτοκινήτου. Το υπουργείο Εξωτερικών δεν κάνει τίποτα» δήλωσε. 

    Το υπουργείο Εξωτερικών, από την πλευρά του, τονίζει ότι προς το παρόν δεν έχει λάβει αιτήματα από Έλληνες της Συρίας που θέλουν να φύγουν και επισημαίνει ότι οι περισσότεροι Έλληνες έχουν φύγει από την περιοχή εδώ και πάρα πολλούς μήνες.

    Στη σύσκεψη της Παρασκευής στο Πεντάγωνο, έγινε αναλυτική ενημέρωση της κατάστασης στη Συρία από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχάλη Κωσταράκο και συζητήθηκε εκτενώς και το σχέδιο "Ιώνη" για την υποδοχή πολιτικών προσφύγων.

    Σύμφωνα με το σχέδιο "Ιώνη", ένας αριθμός πολιτικών προσφύγων από τη Συρία θα μπορούσε να φιλοξενηθεί προσωρινά σε κέντρα υποδοχής στη Ρόδο, την Κάρπαθο και την Κρήτη. Την όλη επιχείρηση με τους πρόσφυγες θα συντονίζει είτε ο ΟΗΕ, είτε η Ευρωπαϊκή Ένωση. 

    Δείτε το Βίντεο εδώ

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ