• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

    Παγκόσμιο Κωπηλασίας: Χρυσή και αργυρή λάμψη για την Ελλάδα

    Την παράδοση των επιτυχιών στις κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις συνέχισαν οι έλληνες κωπηλάτες και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Τσουνγκγιού στη Νότια Κορέα παρά την απουσία από την αγωνιστική δράση των καλύτερων αθλητών όπως οι Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου, οι αδελφοί Απόστολος και Νίκος Γκουντούλας. 



    Αποδεικνύοντας το βάθος του αθλήματος οι αθλητές που εκπροσωπούν τα ελληνικά κουπιά στη Νότια Κορέα κατέγραψαν δύο σπουδαίες επιτυχίες. Στο τετραπλό σκιφ ελαφρών βαρών, οι Γιώργος Κόνσολας, Σπύρος Γιάνναρος, Παναγιώτης Μαγδανής και Λευτέρης Κόνσολας, κατέκτησαν την πρώτη θέση στον τελικό και το χρυσό μετάλλιο. Το ελληνικό πλήρωμα βρισκόταν πίσω από τους Γερμανούς μέχρι τα μισά της κούρσας, αλλά στη συνέχεια τους προσπέρασε και τερμάτισε μπροστά τους σε 6:03.44.

    Το δεύτερο μετάλλιο (μέχρι στιγμής) για τα ελληνικά κουπιά κατέκτησε η Κατερίνα Νικολαΐδου η οποία ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Η 21χρονη πρωταθλήτρια από την Κατερίνη ξεκίνησε άσχημα στον τελικό του σκιφ ελαφρών βαρών, αφού μετά τα πρώτα 500 μέτρα ήταν στην 4η θέση, αλλά σταδιακά ανέβαινε, για να φτάσει να είναι πρώτη ενώ απέμεναν 500 μέτρα ακόμα. Ομως, η Αυστριακή Μιχαέλα Τάουπε-Τρερ την προσπέρασε, αφήνοντάς την στη δεύτερη θέση.

    Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών, ο Νίκος Αφεντούλης κατετάγη τελικά στη 14η θέση, αφού στον αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 13-18 ήταν δεύτερος

    Η παρουσία των Ελλήνων αθλητών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Τσουνγκγιού ολοκληρώνεται αύριο το Σάββατο (09:33 ώρα Ελλάδος) με τη συμμετοχή των Παναγιώτη Μαγδανή και Σπύρου Γιάνναρου στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών.


    tovima.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ