• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 30 Αυγούστου 2013

    Τζωρτζ Όργουελ εποχή...Ετοιμάζεται 3D κάμερα που θα αντιλαμβάνεται τη διάθεση και τα συναισθήματα των ανθρώπων!!!

    Η Intel ετοιμάζει μία πολύ πρωτότυπη 3D κάμερα, που μπορεί και αντιλαμβάνεται τη διάθεση και τα συναισθήματα των ανθρώπων που βρίσκονται στο οπτικό της πεδίο.
    Σύμφωνα με συνέντευξή του Anil Nanduri, η νέα κάμερα της εταιρίας θα μπορεί να “καταλαβαίνει” τις εκφράσεις του προσώπου του χρήστη, και από και να ξέρει αν αυτός είναι χαρούμενος, κουρασμένος ή ενθουσιασμένος.


    Αυτή η τεχνολογία πιστεύεται από την Intel οτι θα δώσει τη δυνατότητα για νέους τρόπους αλληλεπίδρασης όπως π.χ. την ανάπτυξη παιχνιδιών που θα μπορούν να ανταποκρίνονται στη ανάλογη διάθεση του παίκτη.

    Η νέα λειτουργία αυτή είναι ήδη σε στάδιο τελειοποίησης και πολύ σύντομα πρόκειται να κυκλοφορήσει στην αγορά ως λειτουργία, της νέας εξωτερικής κάμερας Senz3D που αναπτύσσει η Intel σε συνεργασία με τη Logitech. 

    Εκτός όμως από το να καταλαβαίνει τη διάθεση του χρήστη, η Senz3D θα μπορεί να αντιλαμβάνεται το σχήμα και το περίγραμμα των αντικειμένων που βρίσκονται μπροστά της για να μπορεί να προβάλει μόνο τη φιγούρα του χρήστη της στις βιντεοκλήσεις, και όχι ό,τι βρίσκεται στο φόντο.




    Επίσης μπορεί και αντιλαμβάνεται τη θέση και την κίνηση των ματιών του χρήστη ενώ τέλος θα μπορεί να «σαρώνει» αντικείμενα σε τρεις διαστάσεις, για να προσδιορίσει τα χαρακτηριστικά που είναι απαραίτητα για να αναπαραχθούν από έναν 3D εκτυπωτή.

    Το στέλεχος της Intel υποστηρίζει πως, αν και είναι αρκετά δύσκολο η νέα κάμερα αναμένεται να ενσωματωθεί σε λάπτοπ και ultrabook από το δεύτερο μισό του 2014 ενώ προσπάθεια της εταιρίας μετά από αυτό θα είναι να ενσωματώσει τη λειτουργία αυτή σε tablet και smartphone.


    newsit.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ