• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

    40χρονος μετέτρεψε το παιδικό δωμάτιο σε πιλοτήριο

    Ένα όνειρο ζωής κατάφερε να πραγματοποιήσει ο Laurent Aigon από το Lacanau της Γαλλίας κατασκευάζοντας ένα λειτουργικό πιλοτήριο για 737 στο δωμάτιο των παιδιών του, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως εκπαιδευτικός προσομοιωτής.
    Ο Aigon δεν είναι πιλότος, αν και είχε όνειρο να γίνει και μαζί με τον κολλητό του Jean-Paul Dupuy που μοιράζονται το ίδιο πάθος, αγόρασαν όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα από το Διαδίκτυο (ξοδεύοντας κυριολεκτικά χιλιάδες ευρώ) ώστε να πετύχουν μετά από ατελείωτες ώρες ενασχόλησης να κατασκευάσουν ένα cockpit πολύ κοντά σε αυτά των πραγματικών αεροσκαφών.
    Ο φιλόδοξος Γάλλος βέβαια δε σταμάτησε εκεί, αφού συνέδεσε πέντε δικτυωμένα monitors στην εγκατάστασή του, ώστε να μπορεί να προσομοιώσει ταξίδια σε μακρινούς προορισμούς, όπως το Σίδνεϊ ή το Ρίο ντε Τζανέιρο.
    Η κατασκευή του έχει κερδίσει το ενδιαφέρον και πέρα του σπιτιού του, καθώς έχει προσκληθεί να μιλήσει στο Ινστιτούτο Συντήρησης Αεροσκαφών του Bordeaux-Merignac που επίσης χρησιμοποιεί simulators για να εκπαιδεύσει τους μαθητές του.
    Μετά από αυτή την πετυχημένη προσομοίωση πάντως ο ίδιος φιλοδοξεί να ολοκληρώσει την πενταετή διαδικασία πιστοποίησης που απαιτείται, ώστε να ξεκινήσει μία επαγγελματική καριέρα στην κατασκευή προσομοιωτών πτήσεων.


    iefimerida

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ