• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

    ΣΟΪΜΠΛΕ: «Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ»


    soible-1-nai


    Προληπτικά μέτρα για την περίπτωση που η Ελλάδα δεν καταφέρει να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους άφησε να εννοηθεί ότι λαμβάνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας σε κομματική συγκέντρωση των Χριστιανοδημοκρατών, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Deutsche Welle.
    "Θα ήταν μια φρικτή κυβέρνηση (η γερμανική) εάν δεν εξέταζε, μεταξύ άλλων, τι θα κάνει σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά". Ο Γερμανός υπουργός απέφυγε να σχολιάσει το δημοσίευμα του Spiegel, που θέλει την γερμανική κυβέρνηση να προετοιμάζεται ήδη για το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, σε περίπτωση που η νέα κυβέρνηση δεν καταφέρει να εφαρμόσει το πρόγραμμα περικοπών.
    "Τέτοια δημοσιεύματα ενέχουν πάντα μια δόση σπέκουλας", περιορίστηκε να πει ο κ. Σόιμπλε. "Θέλουμε να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη", υπογράμμισε ο υπουργός σε άλλο σημείο της ομιλίας του, εκτιμώντας ότι Αθήνα θα χρειαστεί μια δεκαετία για να αντιμετωπίσει την κρίση.
    "Οι Έλληνες χρειάζονται δέκα χρόνια, είμαι απόλυτα βέβαιος γι΄ αυτό", είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι δεν αρκεί η μείωση του χρέους, "η Ελλάδα χρειάζεται διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και ελπίζω στο μεταξύ οι Έλληνες να το έχουν αντιληφθεί αυτό".

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ