• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

    Επί ποδός 7.000 αστυνομικοί για το Πολυτεχνείο


    Το πρώτο κρας τεστ για τη νέα κυβέρνηση στο εσωτερικό μέτωπο είναι ο εορτασμός της επετείου για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, καθώς ο φόβος επεισοδίων έχει κινητοποιήσει την Ελληνική Αστυνομία.

    Παρά το γεγονός ότι η συγκρότηση της κυβέρνησης Παπαδήμου και η μικρή περίοδος χάριτος που έχει από τους πολίτες (όπως δείχνουν και τα ποσοστά αποδοχής στις δημοσκοπήσεις) βοήθησε στην αποκλιμάκωση της κοινωνικής έντασης, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εκτιμούν ότι οι «κουκουλοφόροι» θα θελήσουν να ετοιμάσουν «θερμή» υποδοχή.
    Επί ποδός
    Από σήμερα και μέχρι την Πέμπτη 17 του Νοέμβρη το βράδυ, όλη η Αθήνα θα βρίσκεται επί ποδός καθώς περισσότεροι από 7.000 αστυνομικοί θα μετατρέψουν σε «φρούριο» την πρωτεύουσα. Ο επικείμενος εορτασμός του Πολυτεχνείου ήταν ίσως και ο λόγος που δεν υπήρξε αλλαγή στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με τον υπουργό, Χρ. Παπουτσή, το νέο γενικό γραμματέα και πρώην αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Λ. Οικονόμου και τη νέα ηγεσία της Αστυνομίας να καταστρώνουν τα σχέδιά τους για το επόμενο τετραήμερο. Ετσι, από σήμερα μπαίνει σε εφαρμογή το σχέδιο για την ομαλή διεξαγωγή των εορτασμών της 38ης επετείου και την αποτροπή εκτεταμένων επεισοδίων που θα βάλουν για ακόμη μια φορά στο «μικροσκόπιο» των ξένων την Ελλάδα.
    Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τον τρόπο που θα αναπτυχθεί η μεγάλη αστυνομική δύναμη, οι προληπτικοί έλεγχοι που θα γίνουν, τα σημεία αποκλεισμού της πρωτεύουσας, ειδικά την ημέρα της πορείας καθώς και η φύλαξη του ιστορικού κτιρίου του ΕΜΠ και της Βουλής που θα αποτελέσουν τις «καυτές» ζώνες των επόμενων 24ώρων. Στη σύσκεψη συμμετείχαν και οι πρυτανικές αρχές των πανεπιστημίων, οι οποίες εδώ και ημέρες έχουν προειδοποιήσει ότι δεν μπορούν να ελέγχουν πιθανά επεισόδια που θα γίνουν έξω από τις σχολές. Υπενθυμίζεται ότι πλέον ισχύει ο νόμος-πλαίσιο για τα πανεπιστήμια, ο οποίος ουσιαστικά καταργεί το πανεπιστημιακό άσυλο και επιτρέπει την είσοδο της Αστυνομίας σε περίπτωση που γίνονται παράνομες πράξεις.
    Συναντήσεις
    Πρωτοβουλία συναντήσεων με την ακαδημαϊκή κοινότητα και συνδικαλιστικούς φορείς πήρε και ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης. Ο δήμαρχος συναντήθηκε με τις πρυτανικές αρχές των τριών μεγαλύτερων ιδρυμάτων της πόλης, τον Θ. Πελεγρίνη του Καποδιστριακού, το Σίμο Σιμόπουλο του ΕΜΠ, τους αντιπρυτάνεις του ιδρύματος, Τόνια Μοροπούλου και Γιάννη Αβαριτσιώτη, και τον αντιπρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Μ. Γιακουμάκη. Επίσης, με τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο της ΑΔΕΔΥ, Κώστα Τσικρικά και Ηλία Ηλιόπουλο.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ