• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

    Παναθηναϊκός - ΟΦΗ 3-1

    Η επιστροφή του Τζιμπρίλ Σισέ στο Ολυμπιακό Στάδιο, αυτή τη φορά από τα επίσημα και ως μέλος της Λάτσιο, δεν θα μπορούσε παρά να σηματοδοτήσει για τον Παναθηναϊκό τη νίκη με ολίγον από άγχος της σεζόν του νταμπλ (2009-10). Το Τριφύλλι επικράτησε με 3-1 του ΟΦΗ κάνοντας τα εύκολα δύσκολα. Κάτι η κεκτημένη ταχύτητα της κορυφής, κάτι η εμφανής ανωτερότητα του Παναθηναϊκού και κάτι ο ΟΦΗ που είχε πλάνο συντήρησης και καταστροφής αλλά όχι ανάπτυξης, έφεραν τους Πράσινους ξανά στην πρώτη θέση.

    Ο αγώνας ξεκίνησε ιδανικά για τον Παναθηναϊκό με γρήγορο γκολ του εκ των κορυφαίων του αγώνα Ζέκα. Στη συνέχεια το Τριφύλλι κατέβασε στροφές και άφησε χώρο στον ΟΦΗ. Η ομάδα της Κρήτης, όμως, δεν έδειχνε ικανή να απειλήσει. Μάλιστα όταν στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ήρθε το 2-0, όλοι πίστεψαν ότι ο Παναθηναϊκός θα δώσει άλλη μία παράσταση. Και πράγματι για δέκα λεπτά (46'-56') το Τριφύλλι παρέσυρε τον ΟΦΗ. 

    Όμως ένα λάθος απειρίας του Καπίνο έδωσε την ευκαιρία στον ΟΦΗ να ξαναμπεί στο παιχνίδι, μειώνοντας το σκορ με πέναλτι. Η μείωση του σκορ άλλαξε κάπως την εικόνα της αναμέτρησης με τον ΟΦΗ να ανακτά θάρρος και να ισορροπεί το ματς. Εν τέλει μια ατομική ενέργεια του Μαυρία και ένα μαρκάρισμα του Γεωργίου αρκούσε για να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό να ξεπεράσει το σκόπελο του ΟΦΗ. Ένα πέναλτι που θα «σηκώσει» κουβέντα έφερε το 3-1 και κάπου εκεί το πάρτι με guest star τον Σισέ έλαβε τέλος.

    Φερέιρα: ''Δεν ήμασταν όσο καλοί ήμαστε άλλες φορές''

    Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα υποστήριξε πως η ομάδα του δεν ήταν καλύτερη απ' ό,τι σε προηγούμενα ματς τονίζοντας πως το παιχνίδι του ΟΦΗ ήταν αυτό που τον ανάγκασε να παίξει διαφορετικά.

    Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
    "Θα ήθελα να ξεκινήσω με τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού, ευχαριστώντας τους με τον τρόπο που συνόδευσαν την ομάδα και ήταν συνεχώς δίπλα μας. Είναι η πρώτη φορά που είμαι στην Ελλάδα με τους οπαδούς να συνοδεύουν τόσο καλά και συνεχώς την ομάδα μας και χωρίς καπνογόνα και φωτοβολίδες δυσκολεύοντας την ατμόσφαιρα στο παιχνίδι. Ήταν ένας υγιής τρόπος και δεν εξεπλάγην, ήταν μια ατμόσφαιρα που μας άρεσε πάρα πολύ".

    Στην ερώτηση για το αν ο Παναθηναϊκός είχε περισσότερα κενά σε σχέση με προηγούμενα ματς, ο Πορτογάλος τεχνικός υποστήριξε: "Ο ΟΦΗ ήταν ένας δύσκολος αντίπαλος. Είναι κάθε φορά ολοένα και πιο δύσκολο να αντιμετωπίζουμε τέτοιες ομάδες. Δουλεύουμε ωστόσο πολύ για τέτοιου είδους ματς. Ο ΟΦΗ έκλεισε πολύ τον άξονα και αναγκαστήκαμε με παίζουμε περισσότερο από τα άκρα. Να έχουμε αρκετή υπομονή στο παιχνίδι μας. Και ενώ πετύχαμε τρία γκολ δεν σημαίνει ότι ήμασταν τόσο ισχυροί όσο είμαστε. Όλες οι ομάδες όταν αντιμετωπίζουν έναν τέτοιο αντίπαλο κοιτούν πως θα τον εξουδετερώσουν.

    Και υπήρχαν στιγμές ενώ παίζαμε από τα άκρα δεν εξουδετερώσαμε τον αντίπαλο. Ο αγώνας δεν είχε την ροή που θα είχε σε άλλες περιστάσεις. Και είναι σημαντικό να πω πως μετά από τρεις εβδομάδες που είχαμε συγκεντρωθεί σε ντέρμπι ο επόμενος αγώνας είναι πάντα επικίνδυνος και το είχα διατυπώσει σε δηλώσεις μου.

    Επίσης μετά απ΄αυτή την σειρά αγώνων ντέρμπι που έχουν μεγάλη συγκέντρωση επηρεάζει την ένταση των παικτών, λογικό φαινόμενο, αλλά παρόλο αυτά κερδίσαμε, είμαστε πρώτοι και κοιτάμε τους επόμενους αγώνες. Τελειώνοντας θα ήθελα να πω πως αξίζαμε την νίκη και τα γκολ επιτεύχθηκαν από διάφορους παίκτες με τον Λέτο να είναι πρώτος στον πίνακα των σκόρερ. Και θα έλεγα πως η ομάδα που παίζει και κερδίζει αποτελείται από τους παίκτες που είναι ικανοί να συμμετέχουν στην ομάδα".

    ΠΗΓΗ: www.pamesports.grreal.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ