• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

    Το "σύνδρομο της χούντας".Ποιους εξυπηρετεί;


    Πάνω από ένα μήνα οι συζητήσεις για το αν η Ελλάδα κινδυνεύει από …πραξικόπημα συνεχίζονται! Την ίδια στιγμή που όλος ο κόσμος προσπαθεί να καταλάβει πως θα γλιτώσουμε από τον οικονομικό Αρμαγεδώνα,εμείς στην Ελλάδα,συζητάμε για τα “σταγονίδια” και την επιρροή τους στο στράτευμα. Μόλις χθες οι Financial Times έγραφαν για το εφιαλτικό σενάριο πολέμου,αλλά εμείς ασχολούμασταν με τις δηλώσεις του ΥΦΕΘΑ Κώστα Σπηλιόπουλου, ο οποίος επαναλάμβανε τους φόβους για τους “χουντικούς” στο στρατό!


    Ποιον εξυπηρετεί το “σύνδρομο της Χούντας”; Πολλοί λένε ότι είναι ένα “πιασάρικο” θέμα στο οποίο όλοι οι δημοσιογράφοι και τα ΜΜΕ έχουν “τσιμπήσει” και αποπροσανατολίζουν τον κόσμο από τα μεγάλα και σοβαρά. Πιθανόν να έχουν δίκιο,αλλά κάνουν λάθος στο αποτέλεσμα. Ο κόσμος πια δεν “μασάει” από τέτοιου είδους “ψυχολογικές επιχειρήσεις”.


    Ειδικά ο νέος κόσμος που έχει πολύ σοβαρότερα προβλήματα να αντιμετωπίσει και πρώτα απ΄ όλα το μέλλον του,που κάποιοι έχουν υποθηκεύσει.


    Επιπλέον δεν χρειάζεται να πρσφύγουμε σε αποτελέσματα δημοσκοπήσεων ή άλλες μεθόδους μέτρησεις για να καταλάβουμε ότι οι πολίτες εμπιστεύονται απόλυτα τις ΕΔ και θα λέγαμε ότι είναι από τους θεσμούς που εξακολουθούν να σέβονται και να εκτιμούν. Δεν πιστεύουν ότι η ανοησία ενός ατόμου χαρακτηρίζει τις ΕΔ στο σύνολό τους.


    Γράψαμε από τη πρώτη στιγμή που προέκυψε το θέμα στη ΣΣΕ,ότι οι ΕΔ έχουν δώσει τις εξετάσεις “δημοκρατικότητας” από το 1974 και μετά αρκετές φορές. Οι πιο πρόσφατες; Τον Δεκέμβριο του 2008 όταν η Αθήνα καιγόταν και κορυφαίο μέλος της κυβέρνησης Καραμανλή πρότεινε την χρησιμοποίηση του Στρατού στις επιχειρήσεις καταστολής.Αξιωματικός ήταν εκείνος που είπε κατηγορηματικά όχι. Και πιο πρόσφατα στην υποθεση των σκουπιδιών όταν οι αντιρρήσεις Αρχηγού εμπόδισαν τη χρησιμοποίηση των ΕΔ ως απεργοσπαστικού μηχανισμού.


    Για το “σύνδρομο της χούντας” οι πολιτικές ευθύνες που έχει ο πρώην ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης είναι βαρύτατες. Δεν θα αναφερθούμε στον απαξιωτικό τρόπο με τον οποίο αντιμετώπισε τις ΕΔ και τους ανθρώπους τους τα δυο χρόνια που βρισκόταν στο ΥΕΘΑ. Θα αναφερθούμε μόνο στο γεγονός ότι επί πολλές ημέρες κι ενώ ο ευρωπαϊκός Τύπος έγραφε και ξαναέγραφε περί κινδύνου πραξικοπήματος που επικαλέστηκε ο πρωθυπουργός του Γιώργος Παπανδρέου ,δεν βρήκε το θάρρος να βγει και να διαψέυσει κατηγορηματικά ως προϊστάμενος των ΕΔ αυτή την αθλιότητα.Το έκανε αφού έφυγε από το ΥΕΘΑ μέσω μιας τηλεοπτικής συνέντευξης.


    Πολύ φοβόμαστε ότι όχι μόνο δεν έχει μετανιώσει γι΄ αυτό,αλλά θα δηλώνει και…δικαιωμένος λόγω του περιστατικού στη ΣΣΕ.Όλα πια τα περιμένουμε,τίποτα δεν μας εκπλήσσει


    onalert

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ