• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

    Αν το πληρώσεις, μπορείς να γλιτώσεις Όσοι πιστοί προσέλθετε για περαίωση και μη δηλωμένα εισοδήματα

    Ανοιχτή πρόσκληση για να πληρώσουν ό, τι …ξέχασαν (και απέφευγαν) χρόνια τώρα, φαίνεται πως δίνει στους φορολογουμένους το υπουργείο Οικονομικών, που δίνει αγώνα δρόμου για να βάλει χρήμα στα κρατικά ταμεία.
     
    Σήμερα λήγει τυπικά η προθεσμία που είχε δώσει το υπουργείο Οικονομικών για να υπαχθούν στη περαίωση και να αποφύγουν τον έλεγχο της εφορίας (πληρώνοντας έως και 1.000 ευρώ φόρο για κάθε ανέλεγκτη χρήση) αλλά και για να  υποβάλουν εκπρόθεσμα –χωρίς όμως τα πρόστιμα- δηλώσεις φόρων παρελθόντων ετών (ή να τις διορθώσουν αν «ξέχασαν» κάτι να εγγράψουν σε αυτές που υπέβαλαν).

    Καθώς όμως ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός βρίσκεται ακόμα υπό … αναδιάταξη, το υπουργείο διαπιστώνει την ανάγκη να δώσει και νέα παράταση στις προθεσμίες. 

    Όπως όλα δείχνουν, μέχρι τέλος του χρόνου οι φορολογούμενοι θα μπορούν να υποβάλουν εκπρόθεσμες δηλώσεις ΦΠΑ, κληρονομιών, εισοδήματος κλπ. Στο οικονομικό επιτελείο εξέταζαν και το ενδεχόμενο μείωσης των ελάχιστων ποσών δόσης, κάτι όμως που δεν φαίνεται να προχωρά. Σε κάθε περίπτωση δεν θα υπάρχει δυνατότητα για υποβολή αναδρομικών δηλώσεων ακινήτων Ε9.  

    Η ρύθμιση για την περαίωση αφορά στο κλείσιμο χωρίς έλεγχο της εφορίας, των  φορολογικών χρήσεων της δεκαετίας 2000-2009 και απευθύνεται σε ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις με ετήσια ακαθάριστα έσοδα έως 40 εκατ. ευρώ (το όριο στην προηγούμενη μορφή της ρύθμισης ήταν 20 εκατ. ευρώ). 

    Στη ρύθμιση υπάγονται πλέον και οι εισηγμένες στο χρηματιστήριο επιχειρήσεις καθώς και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που διαθέτουν ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ.



    protothema

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ