• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

    Βρέθηκε ο «Leviathan»



    Οι αρχαιολόγοι στο Περού ανακάλυψαν στην ερήμο Pisco-Ica του Περού μια τριών μέτρων απολιθωμένη σιαγόνα η οποία πιστεύεται ότι ανήκει στο προϊστορικό κήτος «Leviathan Melvillei». Το συγκεκριμένο «κήτος» ήταν ο φόβος και ο τρόμος των ωκεανών και έτρωγε συνήθως φάλαινες οι οποίες τότε είχαν πολύ μικρότερο μέγεθος.


    Τα δόντια του «Leviathan Melvillei» ήταν τόσο μεγάλα που αρχικά η σκέψη των επιστημόνων πήγε σε μαμμούθ.
    «Δεν υπήρχαν ελέφαντες στη Νότια Αμερική πριν από 3 εκατ. χρόνια και καθώς τα ευρήματα χρονολογούνται ανάμεσα στα 12 και 15 εκατ. χρόνια, ήταν αδύνατο να ανήκουν σε κάποιο πρόγονό τους» τονίζει ο καθηγητής Jelle Reumer.
    «Το κάθε δόντι έχει 12 εκατοστά πλάτος και 36 εκατοστά ύψος και δείχνουν το τεραστίων διαστάσεων σώμα του προϊστορικού “τέρατος”. Αρκεί κάποιος να σκεφτεί ότι το κρανίο της μπλε φάλαινας, του μεγαλύτερου γνωστού ζώου που υπάρχει αυτή τη στιγή στον πλανήτη έχει μήκος περίπου έξι μέτρα» αναφέρει Jelle Reumer.

    Τα απολιθώματα από τον «Leviathan Melvillei» θα παραμείνουν στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Λίμα ενώ τα τρία μεγαλύτερα δόντια θα μεταφερθούν στο Ρότερνταμ όπου και θα τοποθετηθούν στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

    ΠΗΓΗ: zougla.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ