• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

    VIDEO: Αυτό είναι το Audi RS3 των 340PS!


    Ντιφτάροντας στις χιονισμένες πίστες του Καναδά, οι άνθρωποι της Audi παρουσίασαν το πιο γρήγορο Α3... το οποίο έχει δεχτεί τις «αναβολικές ενέσεις» του τμήματος RS της εταιρείας. Ετσι οι τις Audi απαντάνε στους BMW που με τη Σειρά 1 Μ (των 340 ίππων) μονοπωλούσαν αυτή την ιδιαίτερη κατηγορία.


    Το RS3 διαθέτει διακριτική εμφάνιση και μόνο οι γνώστες θα το καταλάβουν από τη μεγαλύτερη σε όγκο εμπρόσθια μάσκα και βέβαια το διακριτικό λογοτυπάκι RS που υπάρχει εκεί. Επί τις ουσίας το RS3, συγκριτικά με το απλό Α3, διαθέτει φουσκωμένα φτερά (κάτι που δεν πιάνει εύκολα το μάτι) και νέες 19άρες μαύρες ζάντες αλουμινίου. Το εσωτερικό του, δε, είναι επενδυμένο με δέρμα με κόκκινες ραφές, με το RS σηματάκι να ξεχωρίζει τόσο στο τιμόνι όσο και στον μοχλό ταχυτήτων. Αυτά όσον αφορά στην εμφάνιση γιατί αλλού είναι η ουσία! 

    Κάτω από το καπό του λοιπόν «εργάζεται» ο 5κύλινδρος TFSI κινητήρας των Γερμανών, των 2,5lt απόδοσης 340 ίππων και 45,9 kgm ροπής. Η κίνηση βέβαια μεταδίδεται στους τέσσερις τροχούς, μέσω του συστήματος Haldex και του επτατάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη S Tronic.

    Οι επιδόσεις που δίνουν οι Γερμανοί είναι εκρηκτικές, με τα πρώτα 100 km/h επιτάχυνσης να καλύπτονται σε μόλις 4,6 sec, ενώ η κατανάλωση που δηλώνουν είναι τα 9,1 lt/100km. Συνάμα και οι εκπομπές ρύπων οι οποίες δηλώνονται στα 212 gr/km CO2.

    Οι μηχανικοί της Audi για να αντέξει το πλαίσιο του Α3 τόση δύναμη το ενισχύσανε σε κάποια σημεία. Από εκεί και πέρα η ανάρτηση είναι πιο σφιχτή και κατά 2,5 πόντους πιο χαμηλή (πάντα σε σύγκριση με το απλό Α3).

    Το καυτό RS3 αναμένεται στην Ελλάδα πριν από το καλοκαίρι με την τιμή του να εκτιμάται ότι θα αγγίξει τα 75.000-80.000 ευρώ...



    ΠΗΓΗ: http://24wro.blogspot.com

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ