• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

    Συλλαλητήριο με... γκέλα για τον ΠΑΟ



    Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η διαδήλωση των 35.000 οπαδών του Παναθηναϊκού, που βρέθηκαν στις εξέδρες του ΟΑΚΑ, για να διαδηλώσουν για τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.
    Η φωνή διαμαρτυρίας των φίλων του «τριφυλλιού» δεν… ξύπνησε τους παίκτες του Ζεσουάλδο Φερέιρα, οι οποίοι αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 με τον μαχητικό Ατρόμητο, χαλώντας έτσι τη «γιορτή» που είχαν στήσει στις εξέδρες οι φίλοι του.
    Οι Περιστεριώτες προηγήθηκαν με τον Μπρίτο στο 31΄, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Γκοβού ισοφάρισε σε 1-1, το οποίο διατηρήθηκε έως το τελευταίο σφύριγμα του Τσινιάρη.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κόσμος του «τριφυλλιού» επεφύλαξε αποθέωση πρωταθλητών στους παίκτες της ομάδας του Φερέιρα, οι οποίοι μάλιστα έκαναν τον γύρο του θριάμβου.
    Ο αγώνας

    Ο Παναθηναϊκός μπήκε «ζεστός» στο ματς και στο 5΄ το σουτ του Κατσουράνη από το ύψος της περιοχής έφυγε λίγο άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα, από γύρισμα του Σπυρόπουλου, ο Γκοβού δεν μπόρεσε να πιάσει το σουτ όπως θα ήθελε.

    Σιγά σιγά, ο Ατρόμητος ισορρόπησε το παιχνίδι και μετά το 15ο λεπτό άρχισε να βγαίνει και στην επίθεση, απειλώντας για πρώτη φορά την εστία του Τζόρβα στο 21΄ με το σουτ του Τάτου μέσα από την περιοχή να βρίσκει σε ετοιμότητα τον τερματοφύλακα των «πρασίνων».

    Το ματς άνοιξε για τα καλά και στο 31΄ ο Ατρόμητος προηγήθηκε με τον Μπρίτο, ο οποίος βγήκε στην πλάτη της άμυνας (δεν κάλυψε ο Σεϊταρίδης) και με πλασέ «κρέμασε» τον Τζόρβα που επιχειρούσε έξοδο (0-1).

    Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήρθε μετά από δύο λεπτά. Από τραγικό λάθος γύρισμα του Ολιβέιρα σε σέντρα του Κατσουράνη, ο Γκοβού ακολούθησε την μπάλα και με σουτ νίκησε τον Μιχαηλίδη (1-1).

    Οι «πράσινοι», με αναπτερωμένη την ψυχολογία τους, μετά τη γρήγορη ισοφάριση, κυνήγησαν κι ένα δεύτερο γκολ, το οποίο άγγιξαν στο 36’ σε διπλή ευκαιρία του Κατσουράνη, ο οποίος δεν μπόρεσε -αρχικά με κεφαλιά και στη συνέχεια με σουτ- να παραβιάσει την εστία του Μιχαηλίδη.

    Το ημίχρονο έκλεισε με την κλασική ευκαιρία για τους Περιστεριώτες, όταν, από γύρισμα του Νάστου στη μικρή περιοχή, ο Θανάσης Καραγκούνης απέτυχε να πλασάρει σωστά, κάτω από την πίεση του Σπυρόπουλου. Στο 45΄, ο Ατρόμητος ζήτησε πέναλτι σε χέρι του Γκοβού από το γύρισμα του Νάστου.

    Με ακόμη μία αμφισβητούμενη φάση, αυτή την φορά για τον Παναθηναϊκό, ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Στο 51΄, οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Μπαζίνσκι, αλλά ο Τσινιάρης έδειξε και πάλι να συνεχιστεί το ματς. Ακολούθησε η μεγάλη ευκαιρία για τον Ατρόμητο στο 57΄.

    Ο Τάτος βρέθηκε απέναντι από τον Τζόρβα, αλλά ο διεθνής γκολκίπερ του Παναθηναϊκού ήταν ο νικητής στο τετ-α-τετ που είχαν, διατηρώντας το ματς στο 1-1. Στο 69΄, δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του στο γήπεδο, ο Καραλής έχασε μοναδική ευκαιρία να δώσει το προβάδισμα στον Ατρόμητο.

    Κίτρινες: Σιμάο, Σισέ - Τάτος

    Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Καντέ, Σεϊταρίδης, Σιμάο, Γ. Καραγκούνης (78΄ Κλέιτον), Κατσουράνης, Νίνης (74΄ Μαρίνος), Γκοβού (83΄ Πετρόπουλος), Σισέ

    Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Νάστος, Μπρίτο (65΄ Καμαρά), Μπαζίνσκι, Σκόνδρας, Σαρμιέντο, Σφακιανάκης, Ολιβέιρα, Τάτος (83΄ Μελισσάς), Θ. Καραγκούνης (68΄ Καραλής) , Σαγκανόφσκι

    Το γκολ του Ατρόμητου

    Το γκολ του Παναθηναϊκού


    Ζεσουάλδο Φερέιρα: 
    «Όλα αυτά που είχαν γίνει μέσα στην εβδομάδα. Η ένταση και η κούραση αλλά και οι τιμωρίες και οι τραυματισμοί δεν μας άφησαν να παίξουμε όπως θέλαμε. Ελπίζαμε στη νίκη, όμως κατανοώ ότι όλο αυτό το κλίμα και η ένταση που υπήρχε σε παίκτες και φιλάθλους δεν μας άφησε και χάσαμε δύο βαθμούς. Θέλαμε να τα ξεπεράσουμε. Όλα αυτά που έγιναν, οδήγησαν τους παίκτες στο συμπέρασμα ότι δεν μπορούν να αλλάξουν και να διορθώσουν στον αγωνιστικό χώρο ένα ψεύτικο πρωτάθλημα.

    Πέρα από τη φυσική κούραση υπήρχε και η πνευματική κούραση μίας ομάδας που αισθάνθηκε ότι ζημιώνεται και ότι έχασε την δυνατότητα να διαδραματίσει τον σημαντικό ρόλο που έπρεπε διεκδικώντας τον τίτλο ως το τέλος. Οι φίλαθλοι μας είχαν και έχουν πικρία και απογοήτευση, όπως και εμείς».

    Γιώργος Δώνης:
     «Ήρθαμε στο ΟΑΚΑ με στόχο τουλάχιστον να μην χάσουμε. Έχουμε φέρει την ομάδα σε μια θέση που δεν της αξίζει με βάση την ποιότητα του ποδοσφαίρου που παίζουμε στα περισσότερα παιχνίδια. Είτε από δικά μας λάθη, είτε από λάθη διαιτητών, είμαστε δωδέκατοι στη βαθμολογία. Σημαντικός ο βαθμός που πήραμε σήμερα, κυρίως για την ψυχολογία γιατί έχουμε μπροστά μας ένας ιστορικό ματς με Ολυμπιακό Βόλου για το Κύπελλο, όπου θέλουμε να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας. Μας έκανε καλό η διακοπή που υπήρξε στο ματς, οι παίκτες ήρθαν στον πάγκο, τα άκουσαν ε σε έντονους τόνους και αφυπνιστήκαμε. Δίκαια δεν χάσαμε και θα μπορούσαμε να πάρουμε και κάτι παραπάνω».

    Αλέξανδρος Τζόρβας: 
    «Ήμασταν νευρικοί και δεν χτυπήσαμε ένα ματς, σημαντικό για την ψυχολογία μας. Όλη αυτή η ατμόσφαιρα, η ένδειξη διαμαρτυρίας, η αγανάκτηση του κόσμου, έπαιξε καταλυτικό ρόλο σ' αυτό. Είχαμε κάνει έκκληση στον κόσμο να συγκρατήσει την αγανάκτησή του. Διαμαρτυρήθηκαν ειρηνικά, μόνο με τη φωνή τους και τους ευχαριστούμε για τη στάση τους, την αγάπη τους και το ότι μας θεωρούν ηθικούς νικητές (σ.σ. του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό).

    Μην ξεχνάτε ότι αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα. Είμαστε με υπηρεσιακούς ανθρώπους στη διοίκηση και είναι λογικό να υπάρχει δυσαρέσκεια σε κάποιους και προβληματισμός σε εμάς (σ.σ. τους ποδοσφαιριστές). Θα έχουμε δύσκολο έργο στα play-off. Αυτό που θα κοιτάξουμε είναι να ξεκινήσουμε τη διαδικασία με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διαφορά από τον δεύτερο, ο οποίος λογικά θα είναι ο ΠΑΟΚ».

    Αξίζει να σημειωθεί ότι περίπου 2.000 φίλοι του Παναθηναϊκού πραγματοποίησαν ειρηνική πορεία με μηχανάκια από τη Λεωφόρο Αλεξάνδρας μέχρι το Ολυμπιακό Στάδιο.

    Η εξέλιξη της πορείας




    18:40: 
    Η πορεία ολοκληρώθηκε χωρίς να δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα.

    18:37
    Οι γκολκίπερ του Ατρόμητου βγαίνουν για ζέσταμα.

    18:35: 
    Οι οπαδοί μπαίνουν στο ΟΑΚΑ. Ο αριθμός τους αγγίζει, ίσως και να ξεπερνά, τους 3.000.

    18:34
    Αλέξανδρος Τζόρβας και Στέφανος Κοτσόλης βγαίνουν για το καθιερωμένο ζέσταμα.

    18:29:
     Ο Δημήτρης Γόντικας, πριν μπει στο ΟΑΚΑ, δήλωσε για τα τελευταία γεγονότα: «Έχω πληροφορηθεί τι έχει συμβεί και σε καμία περίπτωση η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν εγκρίνει την πρόκληση βίας στον πρόεδρο της ΕΠΟ και είμαστε ξεκάθαροι πως δεν πρέπει να συμβαίνουν τέτοια γεγονότα».

    18:25: 
    Η μηχανοκίνητη πορεία, που ξεπέρασε τα 2.500 μηχανάκια, ξεκίνησε από τη Λεωφόρο, μετά πέρασε από ΓΓΑ και ΕΠΟ και τώρα βρίσκεται στην Κηφισίας, όπου συμβολικά κλείνουν για λίγα λεπτά τον δρόμο.

    18:20: 
    Η πορεία βρίσκεται εν εξελίξει με περισσότερους από 2.000 διαδηλωτές.

    18:03: Αυτή τη στιγμή φτάνει και η αποστολή των Πράσινων στο Ολυμπιακό Στάδιο.
    17:55: Στα γραφεία της ΕΠΟ βρίσκεται αυτή τη στιγμή η πορεία των οπαδών του Παναθηναϊκού, πίσω από τη Σχολή Αστυνομικών στο Γουδή. Συνθήματα ακούγονται κατά του Μαρινάκη, του Πιλάβιου και της ΕΠΟ.

    17:50 Ενδιαφέρον παρουσιάζει το match program του Παναθηναϊκού με τον Ατρόμητο. Το editorial κάνει λόγο για «αλλαγή και εξυγίανση στο ελληνικό ποδόσφαιρο», ενώ μάλιστα φιλοξενεί συνέντευξη του Κώστα Κατσουράνη.

    17:45: Αυτή τη στιγμή φτάνει η αποστολή του Ατρόμητου στο ΟΑΚΑ.

    17:41: Η πορεία (ξανα) ξεκινά.

    17:40: Ο Τζιμπρίλ Σισέ θα είναι από τα κεντρικά πρόσωπα της αναμέτρησης, καθώς ο κόσμος του Παναθηναϊκού θέλει να τον μεταπείσει, για να μη φύγει το καλοκαίρι, έπειτα από όσα έγιναν στο Φάληρο.

    Μάλιστα, οπαδοί των «Πρασίνων» αναμένεται να αναρτήσουν πανό που θα γράφει: «Djibril,tu est l'un d'entre nous!!Restes avec nous» δηλαδή: «Τζιμπρίλ, είσαι ένας από εμάς! Μείνε μαζί μας!».

    17:39: Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού αφήνουν τα μηχανάκια και τα αυτοκίνητά τους στην Αλεξάνδρας και κατευθύνονται στη ΓΑΔΑ, όπου και φωνάζουν συνθήματα κατά του Ολυμπιακού. Η άνοδος της Αλεξάνδρας είναι κλειστή σε εκείνο το σημείο όπως και η Κηφισίας.

    17:34: Η πορεία ξεκινά...

    17:31: Περίπου 1.000 άτομα είναι συγκεντρωμένα αυτή τη στιγμή στο «σπίτι» του Φορέα.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ