• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

    Θεσσαλονίκη και Κεντρική Μακεδονία, είναι οι περιοχές, που πλήττονται περισσότερο από τις εφαρμογές του Μνημονίου, σύμφωνα με τους βουλευτές της ΝΔ, Ν. Νικολόπουλο, και Θ. Καράογλου


    1. ΗΘεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία πληρώνουν το πιο βαρύ τίμημα της εφαρμογής του Μνημονίου, αναφέρουν ο τομεάρχης Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος και ο αναπληρωτής τομεάρχης και βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, Θεόδωρος Καράογλου.
    2.     Στη διάρκεια συνέντευξης Tύπου, που δόθηκε το μεσημέρι στα γραφεία του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Νικολόπουλος τόνισε ότι στην Κεντρική Μακεδονία καταγράφονται τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας, αφού, όπως είπε, σημειώνεται κατακόρυφη πτώση τής οικονομικής δραστηριότητας.
    3.     Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασαν οι δύο βουλευτές, τον περασμένο Νοέμβριο η ανεργία στην Κεντρική Μακεδονία ήταν 16,1% και οι άνεργοι εγγεγραμμένοι 125.000, ενώ στην πόλη της Θεσσαλονίκης η ανεργία έφθασε στο 18,5%. «Σύμφωνα με ανεπίσημα στοιχεία του ΕΚΘ, το ποσοστό της ανεργίας ξεπερνάει στο νομό το 25%. Το χειρότερο είναι ότι εκφράζεται φόβος ότι στις στρατιές των ανέργων θα προστεθούν σύντομα άλλοι 3.000 άνθρωποι, από 15 επιχειρήσεις του νομού», υπογράμμισαν.
    4.     Τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι δεν αξιοποιεί τους κοινοτικούς πόρους για την αντιμετώπιση της ανεργίας, χαρακτήρισαν καταστροφικούς τους οικονομικούς δείκτες και εξέφρασαν την άποψη ότι οι θυσίες που γίνονται από τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους δεν έχουν αντίκρισμα.
    5.     Ο κ. Νικολόπουλος, εξάλλου, κατήγγειλε ότι η διοίκηση του ΙΚΑ διέκοψε τις πληρωμές προμηθευτών και υπερωριών στους εργαζόμενους και εξέφρασε την ανησυχία του για τη λειτουργία του ιδρύματος. Ο τομεάρχης της ΝΔ νωρίτερα επισκέφθηκε τη βιομηχανία ΕΛΒΟ, ενώ συναντήθηκε με μέλη της διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, συνοδευόμενος από τον κ. Καράογλου και τον πρώην γγ του υπουργείου Εργασίας, Τάκη Κοντό.
    6.     Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής ΝΔ νομού Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, επέκρινε την κυβέρνηση για τον τρόπο που χειρίζεται το θέμα της απεργίας πείνας των παράνομων μεταναστών, ενώ έκανε γνωστό ότι ο πρόεδρος του κόμματος, Αντώνης Σαμαράς, θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη στις 8 Μαρτίου.

    ΠΗΓΗ: e-typos.com

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ