• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

    Είναι ο «Θεός», Θεός; Εξωγήινες επιδράσεις στην εποχή της Κάλι Γιούγκα Μέρ5


    Τα UFO και η βεδική κοσμοθέαση
    Εξωγήινοι: οι μυστικές και μυστηριώδεις επιρροές τους

    (Μέρος πέμπτο)

    Από διάλεξη του Armin Risi
    στο Κογκρέσο Εσωτερισμού στη Ζυρίχη στις 11 Μαρτίου 1995

    μετάφραση Βίκυ Χρυσού




    Είναι ο «Θεός», Θεός;

    Η σκηνή, η οποία προηγήθηκε του κατακλυσμού και οδήγησε σε αυτή την τιμωρία (σύμφωνα με τη Γένεση) περιγράφεται ως εξής:

    «Όταν οι άνθρωποι άρχισαν να αυξάνονται στη Γη και να γεννούν τις κόρες τους, είδαν οι γιοί των θεών, πως οι κόρες των ανθρώπων ήταν όμορφες και έπαιρναν για τον εαυτό τους όποια ήθελαν». (Γέν. 6.1-3, Βίβλος Zwingli)

    Στο εβραϊκό πρωτότυπο κείμενο η λέξη για τους «γιούς των θεών» είναι bene elohim, επί λέξη: „γιοί των ελοχίμ", „γιοί των θεών". Αναρωτιέται κανείς τι είδους γιοί ήταν και ποιοι ήταν οι πατέρες που είχαν τέτοιους γιούς;
    Η λέξη «ελοχιμ» μεταφράζεται πάντοτε σαν «Θεός, ο Κύριος». Αυτός ο Θεός προκαλεί κόπους και βάσανα στους ανθρώπους. Κάποιοι απαγορεύουν οποιαδήποτε ερώτηση επ΄αυτού και απαιτούν μια δίχως σκέψη πίστη «στο λόγο του Θεού» και είναι μάλιστα πρόθυμοι να ασκήσουν βία για να κάνουν τους ερωτώντες να σιωπήσουν. Άλλοι αρχίζουν να αμφιβάλλουν και στρέφονται μακριά από το Θεό.

    Ο γνωστός ιστορικός Will Durant γράφει στην «Πολιτισμική Ιστορία της ανθρωπότητας»:

    „Αυτός ο νέος Θεός δεν έχει καμία αξίωση για παντογνωσία. Απαιτεί από τους Ισραηλίτες, να βάψουν τα σπίτια τους με το αίμα ενός αμνού, για να ξεχωρίσουν, ώστε να μη σκοτώσει τα δικά τους παιδιά μαζί με τα πρωτότοκα παιδιά των Αιγυπτίων. (2ο βιβλίο Μωυσή, 12.7-13). Μπορεί δηλαδή να κάνει λάθη και το μεγαλύτερο του σφάλμα ήταν να δημιουργήσει τους ανθρώπους. Πολύ αργά μετανιώνει που έδωσε πνοή ζωής στον Αδάμ και που επέτρεψε στον Σαούλ να γίνει βασιλιάς. 

    Μερικές φορές είναι φαγάς, ευέξαπτος, αιμοδιψής, άστατος και πεισματάρης. Εγκρίνει την κακία του Ιάκωβου για να πάρει εκδίκηση από το Λαμπάν ( Laban) [1ο βιβλίο Μωυσή 31.11-12), η συνείδηση του είναι ευλύγιστη σαν αυτή ενός πολιτικά ενεργού επισκόπου. Είναι φλύαρος και αγαπά να βγάζει μακροσκελείς λόγους. Όμως είναι ντροπαλός και δεν επιτρέπει να τον βλέπουν οι άνθρωποι (20 βιβλίο Μωυσή 33,23). Ποτέ πριν δεν υπήρξε ένας τόσο εξανθρωπισμένος θεός."

    Θυμόμαστε τους γιούς των Ελοχίμ, των οποίων οι γιοί αναζητούσαν τις κόρες των ανθρώπων και διαβάζουμε μία εκ των πιο λεπτομερών περιγραφών Ελοχίμ, που υπάρχουν στη Βίβλο:

    «Έκανε τον ουρανό να υποκλιθεί βαθιά στη Γη και κατέβηκε κάτω πάνω σε σκοτεινά σύννεφα. Ίππευε πάνω σε ένα φτερωτό Χερουβείμ και αιωρούνταν στα φτερά της καταιγίδας. Καλυπτόταν με τη σκοτεινιά, με το σκοτάδι της βροχής και ένα μαύρο σύννεφο. Η ακτινοβολούσαν λάμψη του διέλυε τα σύννεφα με χαλάζι και καυτά νέφη.» (Ψαλμός 18.10-13)

    «Δέκα χιλιάδες αστραφτερά οχήματα έχει ο Ελοχίμ, στο κέντρο τους ο ίδιος ο Κύριος, ο Άγιος σε όλη του τη δόξα. Ο Κύριος από το Σινά έρχεται στο ιερό. Ανυψώθηκες στα ύψη και εξεδίωξες φυλακισμένους.» (Ψαλμός 68.18-19)

    Μετά τον κατακλυσμό, αφού ο Νώε είχε μαλακώσει τον Ελοχίμ με τη θυσία κρέατος, οι άνθρωποι ξαναέγιναν αλαζονικοί. Ήθελαν να χτίσουν στη Βαβέλ ένα πύργο «που να φτάνει μέχρι τον ουρανό» και να κάνεις τους χτίστες του διάσημους σε όλο τον κόσμο. 

    Ο θεός θορυβημένος:
    “Που θα οδηγήσει αυτό; Είναι ένας και μοναδικός λαός και όλοι τους μιλούν την ίδια γλώσσα. Εάν ολοκληρώσουν αυτό το κτίσμα τίποτε πλέον δεν θα τους είναι αδύνατον. Θα κάνουν όλα όσα τους έρχονται στο μυαλό. Στο έργο! Εμείς θα κατέλθουμε και θα μπερδέψουμε τη γλώσσα τους, ώστε κανείς πλέον να μην καταλαβαίνει κανέναν.» (Γένεση 11.6-7)

    Ποιος είναι «εμείς»; Ποιος μιλά εδώ; Ορισμένοι συγγραφείς έχουν ήδη τολμήσει να δώσουν μια κατάφωρη απάντηση, π.χ. ο Zecharia Sitchin, ο Peter Krassa και ο Erich von Däniken.* Όλοι τους εικάζουν: „Αυτός ο Θεός δεν είναι Θεός!»

    Αυτή είναι το εκπληκτικό σοκ που επιφυλάσσει το φαινόμενο των UFO για τις Δυτικές θρησκείες. Πώς θα αντιδράσουν οι θρησκείες; Αυτό το είδος ερωτημάτων, που μέχρι πρόσφατα επέφερε βασανιστήρια και εξαφάνιση (των ερωτώντων), σήμερα οδηγεί διάφορους ανθρώπους στα πιο διαφορετικά συμπεράσματα:
    Φανατική προσήλωση στην "πίστη", επιθετικότητα και θέληση «να μην ακούσουν- τίποτε», αθεΐα και αδιαφορία, απαξίωση και κακία ή στη συνέχεια μια νέα πίστη προς τον άλλο, τον "άγνωστο Θεό ".

    Πολύ τολμηρά εκφράζεται ο Erich von Däniken, επικαλούμενος μάλιστα τις Βέδες.:
    "Η Παλαιά Διαθήκη μας μεταφέρει το Θεό των Ισραηλιτών ως ένα ζηλιάρη Κύριο: «Δεν πρέπει να έχεις κανένα άλλο θεό εκτός από εμένα! "Αυτός ο Θεός επέλεξε ένα λαό, «μολονότι γνώριζε ότι υπάρχουν και άλλοι λαοί στη Γη (2ο Βιβλίο Μωυσή –Έξοδος 33.16).
    Ο Θεός επέτρεπε το παζάρεμα μαζί του, εξέφρασε μάλιστα τη μετάνοια του για τα μέτρα του, «Και μετανόησε ο Κύριος για το κακό με το οποία απείλησε το λαό του» (2ο Βιβλίο Μωυσή - Έξοδος 32.14)
    Αν δούμε τα σχετικά σανσκριτικά κείμενα, μπορούμε να αντιληφθούμε γιατί ο καθόλου θεϊκός Θεός της Παλαιάς Διαθήκης ενήργησε με τον τρόπο που ενήργησε.
    Ο Θεός και οι θεοί ήταν εξωγήινοι ...(!)"

    • Ποιος μπορεί να πιστεύει σε ένα αναξιόπιστο Θεό; (περιλαμβάνει σχετική βιβλιογραφία*)
    • Όμως πως μπορεί ο Θεός –εάν υπάρχει- να είναι αναξιόπιστος;

    Εδώ φανερώνεται άλλος ένας λόγος γιατί είναι τόσο σημαντικές οι βεδικές γραφές.Εμφανίζονται στο σωστό χρόνο για να μας διαφυλάξουν από μια «κρίση πίστεως».

    Στις ιερές γραφές των Βεδών αποκαλύπτεται ένας Θεός, που δεν είναι ζηλιάρης, ένας Θεός, που περικλείει τα πάντα, ένας Θεός που δεν κάνει κήρυγμα ενάντια στους Θεούς – Θεός, εντός της Δημιουργίας του οποίου υπάρχει μια τεράστια πολυμορφία. Μετά από 5000 χρόνια Kali-yuga και θρησκείες της Kali-yuga στεκόμαστε σήμερα σε ένα σημαντικό σημείο. Πρέπει να μάθουμε κυρίως τη διάκριση.

    Υπ’ αυτή την έννοια συνοψίζω: Από τις Βέδες προκύπτει πως οι διαπλανητικές επαφές ανήκουν στην πολυδιάστατη πραγματικότητα του Σύμπαντος. Αυτό ήταν έτσι στο παρελθόν και είναι έτσι και στο παρόν. Όποιος γνωρίζει τις βεδικές γραφές, δεν θα είναι σε σύγχυση, όταν στο μέλλον θα απευθύνονται στην ανθρωπότητα, όλο και περισσότερες θεϊκές και λιγότερο θεϊκές φωνές.

    (Σημείωση τοξότισσας: Αυτό το μέλλον είναι προφανώς στη δική μας εποχή, στο σήμερα που βιώνουμε ιδιαίτερα έντονο. Οι «εμφανίσεις» και θεάσεις UFO, όπως και τα διάφορα μηνύματα channeling πληθαίνουν. Ας έχουμε λοιπόν τη διάκριση σαν οδηγό μας. )



    ΤΕΛΟΣ



    ΠΗΓΗ: http://vickytoxotis.blogspot.com/2011/01/blog-post_5634.html

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ