• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

    Το ενιαίο μισθολόγιο έρχεται, τα επιδόματα φεύγουν



    Οι νέες ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση για το ενιαίο μισθολόγιο βάζουν τέλος στα ήδη μειωμένα επιδόματα των δημόσιων υπαλλήλων από το Ιούλιο και μετά. Με το ενιαίο μισθολόγιο σταματούν τα επιδόματα γιορτών, αδείας και παραγωγικότητας για όλους τους υπαλλήλους του Δημοσίου.
    Ήδη τα επιδόματα είχαν περιοριστεί σημαντικά από το πρώτο πακέτο μέτρων της τρόικας και δεν ξεπερνούσαν τα 1.000 ευρώ το χρόνο, με το επίδομα των Χριστουγέννων να ανέρχεται στα 500 ευρώ, το αντίστοιχο επίδομα για το Πάσχα να ανέρχεται στα 250 ευρώ και το επίδομα για την θερινή άδεια να φτάνει τα 250 ευρώ.

    Οι ρυθμίσεις αυτές αφορούν περίπου 700.000 δημόσιους υπαλλήλους και η κυβέρνηση εκτιμά ότι θα εξοικονομήσει από την κατάργηση των συγκεκριμένων επιδομάτων περί τα 500 εκατ. ευρώ.
    Επίσης οι ρυθμίσεις προβλέπουν ενσωμάτωση στο βασικό μισθό επιδομάτων όπως είναι τα επιδόματα έγκαιρης προσέλευσης, μεταφοράς φακέλου, ηλεκτρονικού υπολογιστή, αντιστάθμισης διαχειριστικών λαθών (για ταμίες, εισπράκτορες, διαχειριστές δημοσίων υπηρεσιών). Θα διατηρηθούν μόνο το οικογενειακό επίδομα, το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας και το επίδομα θέσης.
    Όσον αφορά τους νεοεισερχόμενους υπάλληλους στο Δημόσιο, η αμοιβή θα εξισωθεί προς τα κάτω αντίστοιχα με τις αμοιβές στον ιδιωτικό τομέα.

    ΠΗΓΗ: newscode.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ