• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

    Εξωγήινες επιδράσεις στην εποχή της Κάλι Γιούγκα Μέρ4


    Τα UFO και η βεδική κοσμοθέαση
    Εξωγήινοι: οι μυστικές και μυστηριώδεις επιρροές τους

    (Μέρος τέταρτο)

    Από διάλεξη του Armin Risi
    στο Κογκρέσο Εσωτερισμού στη Ζυρίχη στις 11 Μαρτίου 1995

    μετάφραση Βίκυ Χρυσού



    Εξωγήινες επιδράσεις στην εποχή της Κάλι Γιούγκα

    Η περίπτωση με το τριπλό «φρούριο»-pura περιλαμβάνει πολλά βασικά σημεία. Εδώ μπορώ να πιάσω μόνο ένα από αυτά, που αγγίζει όμως ένα σημαντικό και ευαίσθητο θέμα. Οι δυνάμεις των τριών pura ήθελαν να αποκτήσουν απόρθητα διαστημόπλοια, καθώς βολεύτηκαν στη Γη και ήθελαν να αποκτήσουν μια «τα πάντα διοικούσα» επιρροή, διότι ήταν πεπεισμένοι πως ήταν οι νόμιμοι κάτοχοι του πλανήτη. Παράλληλα διέθεταν ακαταμάχητες δυνάμεις , καθώς εφάρμοζαν τεχνικές μαύρης μαγείας. Ο Maya, ο θεός αυτών των Danava, που είχε δημιουργήσει αυτά τα διαστημόπλοια, δημιούργησε στο κάθε ένα από αυτά τα φρούρια ένα ιδιαίτερο τόπο, όπου κατοικούσε και τον λάτρευαν – και στη Γη επάνω επίσης.

    Οι γνήσιοι Θεοί δεν επιτρέπουν ποτέ να τους λατρέψουν σαν Θεούς, τουλάχιστον δεν μονοπωλούν την αφοσίωση των θαυμαστών τους με την αξίωση να είναι οι μοναδικοί. Όμως εδώ μας βλέπουμε πως ο ανώτερος Danava, οMaya, ίδρυσε μια δική του θρησκεία και με μεγάλα θαύματα εντυπωσίαζε και φόβιζε τους υφισταμένους του.

    Δεν μπορώ να κρύψω το γεγονός, πως από βεδική σκοπιά βλέπει κανείς το σημερινό φαινόμενο των UFO με ανάμεικτα συναισθήματα. Δεδομένης της μεγάλης ποικιλίας εξωγήινων και υπερδιαστατικών όντων, εάν τα χαρακτηρίζει κανείς όλα, δίχως διάκριση, ως «καλούς θεϊκούς σωτήρες», και σκέφτεται πως η φυσική και τεχνολογική εξέλιξη είναι συνώνυμη της πνευματικής εξέλιξης, τότε έχουμε να κάνουμε με μια ιδιαίτερα καλόπιστη (ευκολόπιστη) πίστη. Είμαι βέβαια και εγώ ο ίδιος πεπεισμένος πως ένα μεγάλο μέρος αυτών των επονομαζόμενων «εξωγήινων» ενσαρκώνει θεϊκές παρορμήσεις και πως παίζει σημαντικό ρόλο στην πνευματική εξέλιξη των ανθρώπων, όμως δεν πρέπει να ξεχάσουμε, ζούμε ήδη εδώ και 5000 χρόνια εντός της [εποχής] Kali-yuga, τη σκοτεινή εποχή, η οποία δίνει στις σκοτεινές δυνάμεις την ευκαιρία να δυναμώσουν την επιρροή τους πάνω στη Γη, μια επιρροή που διαρκεί εδώ και χιλιετίες.

    Το μήνυμα Channeling του Carl Anderson που αναφέρθηκε νωρίτερα, μιλούσε για 7000 χρόνια. Η εποχή της Kali-yuga ξεκίνησε πριν από 5000 χρόνια, όμως η μεταβατική περίοδος είχε ξεκινήσει πολύ νωρίτερα. Θα μακρηγορούσαμε ιδιαίτερα αν στεκόμασταν να εξηγήσουμε τις εποχές-Yuga με βάση τις βεδικές γραφές. Θα πω μόνο το εξής: Οι Yugas είναι κυκλικές εποχές, οι οποίες επαναλαμβάνονται. Εάν το βρίσκεται απίστευτο πως και παλαιότερα υπήρξαν εποχές όμοιες με τη σημερινή, τότε μπορείτε απλά να θεωρήσετε αυτές τις περιγραφές των προηγούμενων Kaliyugas ως προφητείες για την παρούσα εποχή, διότι αυτή είναι και η λειτουργία τους.

    Το Srimad-Bhagavatam μας δίνει μια σημαντική πληροφορία σχετικά με την Kali-yuga. Θα ήθελα να προσθέσω σ’ αυτό το σημείο ένα απόσπασμα ενός εκ των σημαντικότερων δασκάλων των βεδών της σύγχρονης εποχής, του Harikesa Swami Visnupada, ο οποίος εξηγεί την προφητεία της Kali-yuga ως εξής:

    „Οι βεδικές γραφές δεν περιέχουν πολλές λεπτομερείς αναφορές σχετικά με περασμένες Kali-yuga, διότι αναφέρονται κυρίως στην παρούσα, σύγχρονη Kali-yuga. Ωστόσο μας παρέχονται κάποιες γνώσεις για το πώς πρέπει να ήταν η κατάσταση σε περασμένες Kali-yugas. Για παράδειγμα μαθαίνουμε πως τότε είχαν έρθει κάποιες αθεϊστικές εξωγήινες φυλές με τα διαστημόπλοια τους στη Γη και είχαν υποτάξει ολόκληρο τον πλανήτη, έτσι ώστε πάνω στη Γη κυριάρχησε μια αθεϊστική ‘ειρήνη’. Σε μια τέτοια κατάσταση, μαθαίνουμε από το δεύτερο Canto της Srimad-Bhagavatam, εμφανίστηκε μια ενσάρκωση του Βούδα, η οποία ωστόσο δεν πρέπει να συγχέεται με αυτό το Βούδα που εμφανίστηκε σε σχετικά πρόσφατους χρόνους. Ο Βούδας για τον οποίο γίνεται ο λόγος στο 2ο Canto της Srimad-Bhagavatam, εμφανίστηκε με αποστολή την εξουδετέρωση των αθεϊστικών δυνάμεων – πράγμα που και έκανε. Αυτό είναι που μας μεταφέρει σαν πληροφορία η Srimad-Bhagavatam σχετικά με τις προηγούμενες Κali-yuga εποχές."

    Όποιος δεν ασχολείται με το φαινόμενο των UFO θα μπορούσε να πιστέψει πως αυτό αποτελεί μονάχα φτηνό σενάριο επιστημονικής φαντασίας τύπου „Serie V – Οι εξωγήινοι επιστρέφουν". Πιθανόν σε αυτές τις παραστάσεις να είναι περισσότερα πράγματα αληθινά από όσο νομίζει κανείς. Μερικά από τα ίχνη που αφήνουν σήμερα πίσω τους τα UFO ταιριάζουν τουλάχιστον ακριβώς με το μήκος κύματος των λεγόμενων σκοτεινών δυνάμεων. Σε κάθε περίπτωση ένα είναι σίγουρο: Οι αληθινοί Θεοί, οι θετικές φωτεινές οντότητες, δεν θα διαμέλιζαν αγελάδες, άλογα και άλλα πλάσματα ούτε θα τους έπιναν το αίμα μέχρι τελευταίας σταγόνας, όπως συνέβη σε χιλιάδες περιπτώσεις που έγιναν γνωστές εδώ και τριάντα χρόνια (55 αν υπολογίσουμε και τη διαφορά από το χρόνο της διάλεξης…). Ο πραγματικός αριθμός και το ερώτημα από πράγματι πότε συμβαίνουν τέτοια πράγματα, θα πρέπει να εξακριβωθεί, διότι είναι προφανές, πως αυτές οι περιπτώσεις έγιναν γνωστές ακριβώς επειδή αυτοί που ευθύνονται γι΄αυτές τις περιπτώσεις, θέλουν να τις προσέξουμε.

    Παράλληλα αποδεικνύουν πως θα ήταν εξίσου ικανοί να πράξουν το ίδιο και δίχως να αφήσουν καθόλου ίχνη. Όμως κατά κάποιο τρόπο τους αρέσει να πετούν μπροστά στη μύτη των σοκαρισμένων γεωργών τα διαμελισμένα, πτώματα που έχουν υποστεί αφαίμαξη – δίχως κανένα άλλο ίχνος.

    Αυτό μπορεί να μοιάζει στα μάτια μας σαν έργο αρνητικών, καταστροφικών όντων , όμως για χάριν δικαιοσύνης θα πρέπει να αναφέρουμε, πως η σημερινή ανθρωπότητα δεν έχει κανένα δικαίωμα να δείχνει με το δάχτυλο αυτούς τους «αρνητικούς», διότι η ίδια είναι πολύ πιο αρνητική και καταστρεπτική. Πόσα ζώα διαμελίζουν οι άνθρωποι καθημερινά; Δε σκέφτομαι εδώ μόνο τη ζωοτομία (σε πειράματα), αλλά και τις διατροφικές συνήθειες του ανυποψίαστου 80 ή 90% της ανθρωπότητας, που όχι μόνο διαμελίζει τα ζώα, αλλά και τρώει αυτά τα διαμελισμένα πτώματα. Είναι η αρνητικότητα της ανθρωπότητας που επιτρέπει στις αρνητικές δυνάμεις να διευρύνουν την επιρροή τους.

    Παράλληλα με τις διαμελίσεις, έχουν εν τω μεταξύ γίνει γνωστές και περιπτώσεις ανδρών και γυναικών που απάγονται από γκρίζους UFO-ναύτες και χρησιμοποιούνται για γενετικούς και πειραματικούς σκοπούς. Όσο απίστευτες κι αν είναι αυτές οι αναφορές, ένα είναι σίγουρο:
    Οι θεϊκές οντότητες, ποτέ δεν θα απήγαγαν ανθρώπους, ούτε και θα «καλλιεργούσαν» υβριδικά-μεικτά όντα – ακόμη και αν η ανθρωπότητα βρίσκεται σε κίνδυνο, διότι έχουν εντελώς διαφορετικά μέσα για να βοηθήσουν -, και φυσικά δεν θα χρησιμοποιούσαν την τεχνολογία σαν δόλωμα στις γήινες δυνάμεις.

    Όλα αυτά τα πράγματα που συμβαίνουν όμως σήμερα, ταιριάζουν στη δήλωση της Padma Purana (1.76.118-119, 123):
    „Κατά τη Satya-yuga ζουν πάνω στη Γη μόνο θεϊκά όντα. Δεν υπάρχουν ούτε Asuras, ούτε άλλα είδη ανθρώπων. Κατά την Treta-yuga αυτά [τα θεϊκά όντα] αποτελούν/είναι παρόντα κατά το ένα τέταρτο και στη Dvapara-yuga κατά το ήμισυ.
    Στη μεταβατική περίοδο από την εποχή Dvapara- στην Kali-yuga αναμειγνύονται (εμφανίζονται στην ίδια δυναστεία). Σε αυτή την περίοδο έλαβε χώρα η μεγάλη σφαγή του Kuruksetra. ... Κατά την εποχή της Kali-yuga εμφανίζονται πάνω στη Γη θεϊκά και δαιμονικά όντα και οι υπόλοιποι είναι οι άνθρωποι. Σε αυτή την περίοδο εμφανίζονται πάνω στη Γη και τα όντα βίας [Raksasas], τα οποία ζουν τρώγοντας ζώα και ανθρώπους."

    Δεν προέρχονται όλα τα όντα και τα ιπτάμενα αντικείμενα που κινούνται πλησίον της Γης από άλλους πλανήτες. Κάποια από αυτά θα μπορούσαν να προέρχονται και από την ίδια τη Γη. Δεν έχει περάσει τόσο πολύς καιρός, από τότε που κάποιες ομάδες με υψιλή τεχνολογία ζούσαν πάνω στη Γη και έπρεπε –για κάποιους λόγους- να φύγουν ή να αποσυρθούν. Σήμερα θα μπορούσαν να επιστρέψουν, επειδή ο πλανήτης τους απειλείται από την ανθρωπότητα ή επειδή θεωρούν ακόμη τη Γη ιδιοκτησία τους.

    Η αναμέτρηση δυνάμεων διαρκεί εδώ και πολύ καιρό και φαίνεται πως σήμερα αρχίζει να λαμβάνει χαρακτηριστικές διαστάσεις. Υπ΄αυτό το φως ακόμη και οι θρύλοι των αρχαίων μεγάλων πολιτισμών αποκτούν ξαφνικά ένα νέο νόημα. Ένα από τα πιο αρχαία έπη του κόσμου, το έπος του Γκιγκλαμές από τη Σουμερία, αναφέρει εκτενώς τις δραστηριότητες και τις υποθέσεις των «θεών», τους οποίος ο συγγραφέας του έπους ονομάζει «Ανουνάκι». Αυτή η έκφραση θυμίζει άμεσα τους όρους ‘Άνακιμ’ και ‘Νεφελίμ’ από το πρώτο βιβλίο του Μωυσή (Γένεσις).
    Νεφελίμ στα εβραϊκά σημαίνει το ίδιο ακριβώς όπως και Ανουνάκι στα σουμεριακά, δηλαδή «αυτοί που ήρθαν στη Γη από τον ουρανό».

    Το έπος του Γκιγκλαμές περιγράφει επίσης ένα κατακλυσμό και οι παραλληλισμοί με τον κατακλυσμό της βίβλου είναι προφανείς, αλλά με μια μεγάλη διαφορά. Ένας σουμερολόγος συνοψίζει τα σχετικά σημεία του έπους του Γκογκλαμές ως εξής:

    «Η περιφρόνηση του ποιητή προς τους θεούς είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτη στην ιστορία του κατακλυσμού, όπου οι θεοί δείχνουν μεγάλη απληστία,
    για να μυρίσουν το άρωμα του λιβανιού που από καιρό είχαν στερηθεί.
    Όσων αφορά τη θεά Ιστάρ, αυτή σκούζει σαν μια ηλικιωμένη γυναίκα και προκαλεί ανελέητα κακό, πράγμα που αποτρέπεται μόνο χάρη στην εξυπνάδα του Εα.
    Οι θεοί χωρίζονται σε δύο πλευρές, μεταξύ των οποίων διαδραματίζει ο θεός Ενλίλ ένα αυθαίρετο διαμεσολαβητικό ρόλο. Ο μοναδικός θεός στον οποίο δείχνει σεβασμό ο ποιητής είναι ο θεός ήλιος, ο οποίος καθοδηγεί τον Γκιλγκαμές.»

    Το παράλληλο σημείο στη Βίβλο λέει: 
    „Ο Νώε έφτιαξε [μετά τον κατακλυσμό] ένα θυσιαστήριο για τον Κύριο, πήρα από όλα τα καθαρά ζώα και τα πουλιά από ένα και τα έβαλε στη φωτιά ως θυσία. Ο Κύριος χάρηκε με το άρωμα της θυσίας (Βίβλος του Zwingli) και είπε στον εαυτό του: Δεν θέλω να τιμωρήσω τη Γη άλλη φορά και να σβήσω κάθε ζωή από πάνω της, μόνο και μόνο επειδή οι άνθρωποι είναι κακοί. Η σκέψη και οι ενέργειες τους είναι κακές από τη νεαρή τους ηλικία. Όσο υπάρχει η Γη, ακολουθούν συνεχώς η σπορά και ο θερισμός, η παγωνιά και η ζέστη, το καλοκαίρι και ο χειμώνας, η μέρα και η νύχτα. Αυτή η τάξη είναι απαράβατη." (Γεν. 8.20-22)

    συνεχίζεται με το 5ο και τελευταίο μέρος της διάλεξης ...

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ