• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

    Ο στρουθοκαμηλισμός και η υποκρισία της Ευρώπης!..



    Ορισμένοι κύριοι της Ευρώπης –και μιλάμε για τον Γαλλο-Γερμανικό Άξονα- προκειμένου να φανούν «άσπιλοι κι αμόλυντοι», μεταθέτουν τις ευθύνες τους στις αδύναμες χώρες του νότου, όπως η Ελλάδα, πείθοντας εαυτούς και αλλήλους ότι οι μόνοι που φταίμε είμαστε εμείς τα … κακά παιδιά, οι Έλληνες! Ο στρουθοκαμηλισμός και η υποκρισία σε όλο τους το μεγαλείο!..
    ΠΕΡΑ για πέρα σωστό, αυτό που γράφει σήμερα στο «Βήμα» ο κ. Αντώνης Καρακούσης:
    «Η Ελλάδα υπέστη ό,τι υπέστη τα τελευταία δυο χρόνια από την δογματικά νεοφιλελεύθερη και εντέλει ανόητη ελίτ των Βρυξελλών, αλλά η Ευρώπη δεν κατάφερε στο τέλος να κρύψει ότι η κρίση είναι συστημική και απειλεί ευθέως τους πάντες και όχι μόνο το άτακτο παιδί της νοτιοανατολικής Μεσογείου.
    Ανεξαρτήτως, λοιπόν, της ελληνικής ιδιομορφίας και της βαρύτατης αμέλειας των τελευταίων ελληνικών κυβερνήσεων, είναι πλέον φανερό ότι οι ευρωπαϊκές αρχές όλο το προηγούμενο διάστημα υπερδιόγκωσαν το δικό μας πρόβλημα για να κρύψουν το δικό τους, που είναι απείρως μεγαλύτερο και απαιτεί πολύ πιο δυναμικές λύσεις…»
    Το βρήκαμε τώρα. Εύκολη η λύση, άλλωστε. Ρίχνουμε τα βάρη στους άλλους για να δικαιωθούμε εμείς. Ο στρουθοκαμηλισμός και η υποκρισία σε όλο τους το μεγαλείο!..
    Το κακό, όμως, είναι ότι αυτή η «ευρωπαϊκή νοοτροπία», ως πολιτική φιλοσοφία, μεταλαμπαδεύτηκε και σε πολλούς σημερινούς πολιτικούς μας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η επίθεση που κάνουν στις αδύναμες και ευπαθείς ομάδες του ελληνικού πληθυσμού. Για όλο το κακό της χρεοκοπημένης Ελλάδας φταίνε αυτοί οι αδύναμοι και ανυπεράσπιστοι συμπολίτες μας!..
    Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι αυτοί οι κύριοι, «τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι» (των Ευρωπαίων, δηλαδή), εξακοντίζουν τα βέλη τους εναντίον όλων εκείνων των ανθρώπων, που για τον άλφα ή βήτα λόγο έγιναν απόμαχοι ή ξωμάχοι της ζωής, λέγοντας πως για όλα φταίνε οι άμοιροι αυτοί συμπολίτες μας!
    Δι’ αυτού του τρόπου και έχοντας ως συνεργούς ορισμένα παπαγαλάκια-δημοσιογράφους (όχι τους σοβαρούς δημοσιογράφους, αλλά εκείνα τα μίσθαρνα και γλοιώδη υποκείμενα, που πληρώνονται για να εξυπηρετούν τα αφεντικά που τους εξουσιάζουν), καταφέρνουν να «βγαίνουν λάδι», που λέει ο λαός, και να μην φαίνονται ότι ουσιαστικά αυτοί είναι οι κύριοι καταχραστές του δημοσίου χρήματος! «Μαζί τα φάγανε» κι όχι «μαζί τα φάγαμε», που λέει και ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος, απ’ ότι διάβασα, ετοιμάζει και σχετικό βιβλίο!
    Βεβαίως η Θεία Νέμεσις για μία ακόμη φορά αποδεικνύει ότι είναι ένας θεϊκός οφθαλμός, που βλέπει τα πάντα. «Έστι δίκης οφθαλμός ος τα πανθ’ ορά», έλεγαν οι αρχαίοι μας πρόγονοι.
    Η τσιμπίδα του Νόμου άρχισε να συλλαμβάνει πλέον και τα μεγάλα "λαυράκια" των φοροφυγάδων και εφεξής να μην κοιμούνται ήσυχοι όσοι καταχράστηκαν χρήματα εις βάρος του Δημοσίου και απέφευγαν να πληρώσουν μέχρις στιγμής τους φόρους που έπρεπε να καταβάλουν.
    Άλλοι με ιδιωτικά αεροπλάνα (τζετ-σετ), άλλοι με ταχύπλοα σκάφη (κότερα), «μ’ αεροπλάνα και βαπόρια», που τραγουδούσε η Σωτηρία Μπέλλου, φεύγουν σαν τα φαντάσματα τη νύχτα χωρίς φεγγάρι προς το εξωτερικό ή κοιμούνται σε σπίτια φίλων και γνωστών τους, για να μην τους συλλάβουν οι αρμόδιες αρχές, που ήδη έχουν αρχίσει κιόλας συλλήψεις μεγαλοκαρχαριών του επιχειρηματικού ή μιντιακού μας συστήματος.
    Ώρα, λοιπόν, να αποδοθεί δικαιοσύνη.
    Και η Δικαιοσύνη, αυτή τη φορά τουλάχιστον, αποδεικνύεται ότι στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, ανακουφίζοντας όλους εκείνους που επί δεκαετίες ολόκληρες δέχονταν στις πλάτες τους τα χτυπήματα από τους πάσης φύσεως οικονομικούς δυνάστες της Χώρας μας.
    Με σεβασμό και τιμή
    ΑΓΓΕΛΟΣ ΠΑΝ. ΣΑΚΚΕΤΟΣ

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ