• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

    (Χθες) Κέρκυρα - Εργοτέλης 2-1

      Κέρκυρα - Εργοτέλης 2-1

    Η πρώτη νίκη της Κέρκυρας στο φετινό πρωτάθλημα είναι γεγονός. Στο ντεμπούτο του Χάβι Γκραθία στον πάγκο τους, οι Φαίακες επικράτησαν με 2-1 του Εργοτέλη αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Επαιξε ρόλο η αποβολή του Ζούνιορ στο 44'.
    H εικόνα του αγώνα

    Διάταξη, συστήματα και λοιπές ποδοσφαιρικές λεπτομέρειες δεν παίζουν μεγάλο ρόλο όταν υπάρχει ψυχή και θέληση. Παράδειγμα; Ο Εργοτέλης τα έκανε σχεδόν όλα τέλεια μέχρι το 30'.

    Ο εξαιρετικός Λεάλ έμοιαζε ασταμάτητος, ο Εργοτέλης δημιουργούσε τη μία ευκαιρία πίσω από την άλλη και θα έλεγε κανείς ότι το 0-1 που είχε διαμορφωθεί από το 9ο λεπτό από το τέρμα του Κατσικοκέρη μάλλον τον αδικούσε.

    Οταν ο διαιτητής Κωνσταντινέας καταλόγισε (απολύτως σωστά) το πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Χίλμπινγκερ πάνω στο Μαζνόφ λίγοι μπορούσαν να υποψιαστούν ότι ο αγώνας θα αλλάξει άρδην.

    Και όμως συνέβη. Ο Ιωάννου εκτέλεσε εύστοχα την εσχάτη των ποινών, η Κέρκυρα γέμισε αυτοπεποίθηση ενώ από το 44' βρήκε την ευκαιρία να παίξει και με παίκτη παραπάνω αφού ο Τζούνιορ αποβλήθηκε (με μία αυστηρή απόφαση του Κωνσταντινέα).

    Αυτό ήταν! Οι γηπεδούχοι απελευθερώθηκαν ψυχολογικά και πίστεψαν στη νίκη την οποία κατέκτησαν με το αυτογκόλ του Σασιασβίλι στο 55'. Μην αναρωτιέστε τι έγινε στο υπόλοιπο του αγώνα, πάνω-κάτω αυτά που υποψιάζεστε. Η Κέρκυρα έπαιξε κλειστά, ο Νίκος Καραγεωργίου ενίσχυσε την επίθεση του Εργοτέλη με Μπούντιμιρ και Κουτσιανικούλη και...έζησε η Κέρκυρα καλά με την κατάκτηση του τριπόντου. Ο τραυματισμός του Λεάλ,βλέπετε, στέρησε από τους φιλοξενούμενους τον πιο αξιόπιστο δημιουργό τους.

    MVP

    Ο πολύπειρος Ηλίας Ιωάννου βρέθηκε μέσα και στα δύο γκολ της Κέρκυρας. Ευστόχησε με ψυχραιμία στο πέναλτι στο 1-1, πίεσε όσο χρειάστηκε τον Σασιασβίλι για να έρθει το 2-1.

    Κλειδί αγώνα

    Η αποβολή του Τζούνιορ και ο τραυματισμός του Λεάλ ήταν τα σημεία που έκριναν την αναμέτρηση. Ο Εργοτέλης έχασε μεγάλο μέρος της δύναμής του, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε άριστα η Κέρκυρα.

    Αδύναμος Κρίκος

    Εκτός του Λεάλ, ουδείς άλλος μεσοεπιθετικός παίκτης του Εργοτέλη κατάφερε να δημιουργήσει κινδύνους μπροστά από την εστία του Γκαλίνοβιτς.

    Οι συνθέσεις

    Κέρκυρα: Γκαλίνοβιτς, Βέντσελ, Βενέτης, Καλατζής (72' Γιάντσης), Αγρίτης (88' Γραμμόζης), Χαμπλ, Κοντοδήμος, Οσμάν, Μαζνόφ, Γκουστάβο, Ιωάννου (84' Λόβιν).

    Εργοτέλης: Καβουσάκης, Γιαλούσης, Χίμπλινγκερ, Βίσιο, Κατσικοκέρης (78' Κουτσιανικούλης), Ζούνιορ, Μπέτο, Φραγκουλάκης (69' Χρυσοφάκης), Σαρρής, Λεάλ (62' Μπούντιμιρ) , Σασιασβίλι.

    Σκόρερ: 35' (πεν.) Ιωάννου, 55' (αυτ.) Σασιασβίλι - 9' Κατσικοκέρης

    Κίτρινες κάρτες: 75' Γκαλίνοβιτς, 77' Γιάντσης, 79' Κοντοδήμος - 34' Χίμπλινγκερ, 39' Φραγκουλάκης, 53' Μπέτο, 83' Σαρρής
    Κόκκινες κάρτες: 44' Ζούνιορ

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ