• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

    Πρωτοφανείς διωγμοί κατά του Χριστιανισμού

    Η ουδετερόθρησκη Ευρώπη είναι πλέον γεγονός.

    Η μάλλον αποχριστιανοποιημένη, καθώς το μεγαλύτερο μένος των παγκοσμιοποιητών πηγάζει μπροστά σε κάθε τι χριστιανικό, όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.
    Στην...πολιτισμένη Γαλλία λοιπόν, δικαστήριο αποφάσισε να αποσύρει από την κοινή θέα ένα μεγάλο άγαλμα της Παναγίας που κοσμούσε την πόλη Πουμπλιέ στα ανατολικά της χώρας. 
    Η απόφαση του δικαστηρίου έσκασε σαν βόμβα, αφού ουσιαστικά δεν υπάρχει λόγος (πρακτικός τουλάχιστον) να απομακρυνθεί το άγαλμα αυτό. Η επίσημη δικαιολογία είναι ότι παραβιάζει τον νόμο περί απαγόρευσης θρησκευτικών συμβόλων σε δημόσιους χώρους!
    Είναι ενδεικτικό πως μέχρι να απομακρυνθεί οριστικά, το δικαστήριο επέβαλε ποινή 100 ευρώ τη μέρα στον Δήμο, προξενώντας τη σφοδρή αντίδραση των κατοίκων. 
    Το θέμα παίρνει διαστάσεις, καθώς ήδη σε πολλές περιοχές της χώρας πολλοί κάτοικοι μιλούν για περιορισμούς της ελεύθερης έκφρασης και καταπάτησης πολλών ελευθεριών, ιδιαίτερα από τη στιγμή που το άγαλμα της Παναγίας δεν προκαλεί σε καμία περίπτωση τη δημόσια αιδώ. 

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ