• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

    Θάβουν τις λίστες Λαγκάρντ και Μπόργιανς, ενώ τσακίζουν τους φτωχούς!

    Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί των υπουργείων Οικονομικών και Δικαιοσύνης έχουν κατεβάσει τα μολύβια και δεν ασχολούνται με τις «λίστες της ντροπής» και τα δισεκατομμύρια των διαπλεκομένων - Ποιους καλύπτουν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. 
    Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στην Ελλάδα της… πρώτης φοράς Αριστερά.

    Αντί να βάλουν «φρένο» στη σκληρή λιτότητα και στις συνεχείς περικοπές των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και να φέρουν πίσω τα κλεμμένα από τις περίφημες λίστες Λαγκάρντ και  Μπόργιανς ( για τις οποίες η ίδια η κυβέρνηση δημιούργησε απίστευτο σάλο) συνεχίζουν να καλύπτουν τους φοροφυγάδες και τους απατεώνες της διαπλοκής.
    Η αποτελεσματικότητα και οι έλεγχοι των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. και του υπουργείου Οικονομικών γύρω από τις λίστες της ντροπής είναι απολύτως μηδενική σε σχέση με τα δισεκατομμύρια που περιλαμβάνονται στα CDs που βρίσκονται καταχωνιασμένα στα συρτάρια των υπουργείων.
    Οι μπροστάρηδες της κάθαρσης Τσίπρας και Καμμένος έχουν εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια εξιχνίασης των παραπάνω υποθέσεων, ενώ βοά ο τόπος ότι πίσω από τους συγκεκριμένους καταλόγους βρίσκονται ηχηρά ονόματα της πολιτικής και του δημόσιου βίου που απασχόλησαν στο παρελθόν την επικαιρότητα.
    Οι φήμες πάντως οργιάζουν για δεκάδες μεγαλόσχημους τα ονόματα των οποίων όχι απλά φιγουράρουν στις λίστες, αλλά έχει διαπιστωθεί ότι φοροδιέφευγαν και φοροαπέφευγαν συστηματικά.
    • Ποιους άραγε καλύπτουν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος;
    • Ποιοι έδωσαν εντολή στις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών να σταματήσουν τους ελέγχους στη Λίστα Λαγκάρντ αφού έτσι κι αλλιώς θα πάρει παράταση μετά την 1/01/2017;
    • Γιατί δεν συνεδριάζει η επιτροπή που υποτίθεται ότι θα ήλεγχε τα ονόματα της λίστας Μπόργιανς και όσους έβγαλαν αφορολόγητα λεφτά στην Ελβετία;
    Η αναβλητικότητα και η νωχελικότητα της ελληνικής κυβέρνησης έχει βάλει σε υποψίες ακόμα και τους τροϊκανούς οι οποίοι έκαναν την περασμένη Παρασκευή αιφνιδιαστικό έλεγχο στο υπουργείο Οικονομικών για να μάθουν σε ποιο σημείο βρίσκεται ο έλεγχος της λίστας Λαγκάρντ.
    Όπως έγραψε η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» οι τεχνοκράτες των Βρυξελλών έμειναν έκπληκτοι όταν διαπίστωσαν πώς οι αρμόδιοι υπάλληλοι είχαν… κατεβάσει τα μολύβια διότι όπως είπαν «έτσι κι αλλιώς η καταληκτική ημερομηνία παραγραφής της λίστας Λαγκάρντ θα πάρει παράταση».
    Το ελληνικό κράτος δηλαδή που κόβει τις συντάξεις των φτωχών και παίρνει τα σπίτια των Ελλήνων για να ξεπληρώνει τους τόκους του ελληνικού χρέους, κινείται με ρυθμούς χελώνας για τα εκατοντάδες εκατομμύρια της λίστας Λαγκάρντ και κρίνει ότι υπάρχει η πολυτέλεια να εξεταστούν αργότερα αυτές οι υποθέσεις.
    Το κακό είναι ότι τους πήραν χαμπάρι και οι ξένοι και άρχισαν τα «γαλλικά» μέσα στο υπουργείο ρωτώντας να μάθουν ποιους προσπαθεί να καλύψει η γραφειοκρατία του ελληνικού κράτους. 
    Η ίδια ακριβώς ιλαροτραγωδία επικρατεί και στη διαχείριση της λίστας Μπόργιανς για την οποία έγιναν ουκ ολίγα ταξίδια εισαγγελέων στην Ελβετία.
    Τη λίστα την πήραμε στα χέρια μας. Γιατί όμως δεν προχωράει απολύτως τίποτα;
    Διότι ο δρόμος για την πιστοποίηση των ονομάτων της λίστας Μπόργιανς και την είσπραξη των φόρων απ΄ όσους τυχόν έκρυψαν στην Ελβετία τα εισοδήματά τους περνάει μέσα από την περίφημη επιτροπή του άρθρου 24!!!
    Κανείς όμως δεν γνωρίζει γιατί δεν  συνεδριάζει αυτή η Επιτροπή!
    Όλα τα παραπάνω συνθέτουν ένα εξόχως αρρωστημένο περιβάλλον και το συμπέρασμα που εξάγεται αυθόρμητα είναι ότι η κυβέρνηση δεν θέλει ούτε το μαχαίρι να βάλει στο κόκκαλο, ούτε να συγκρουστεί με τη διαπλοκή.
    Προτιμά να ρουφάει το αίμα από τα γεροντάκια και στο τέλος να τους «κερνάει» ένα επίδομα πείνας για να μην διαμαρτύρονται.
    Ντροπή και αίσχος.

    newsbomb.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ