• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

    Ελευθερία Τέλος… Υπεγράφη η συμφωνία TPP… Έρχεται η Παγκόσμια Κυβέρνηση

    Οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία και άλλες 10 χώρες που βρέχονται από τον Ειρηνικό Ωκεανό (εκτός της Κίνας…) κατέληξαν σε συμφωνία για την απελευθέρωση των μεταξύ τους εμπορικών συναλλαγών:
    Το λεγόμενο TPP (Trans-Pacific Partnership) καλύπτει περίπου το 40% της παγκόσμιας οικονομίας και θα δημιουργήσει ένα νέο μπλοκ… με περιορισμένα εμπόδια στη διακίνηση μιας ευρύτατης γκάμας προϊόντων, από βοδινό κρέας και γαλακτομικά έως υφάσματα και δεδομένα, θέτοντας κοινές προδιαγραφές -μεταξύ άλλων- για τις επενδύσεις, την προστασία του περιβάλλοντος και τις εργασιακές σχέσεις.




    Εάν το ΤΡΡ τεθεί σε ισχύ (γιατί πρέπει πρώτα να επικυρωθεί από τα κοινοβούλια και των 12 χωρών που συμμετέχουν, πράγμα διόλου εύκολο..) θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη εμπορική συμφωνία μετά την ολοκλήρωση του Γύρου της Ουρουγάης το 1994 και την δημιουργία του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου. Θεωρείται βέβαιο ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα πρέπει να δώσει σκληρή μάχη για να περάσει το ΤPP από το Κογκρέσο, καθώς ήδη εκφράζονται ενστάσεις και από τους Δημοκρατικούς και ?πολύ περισσότερο- από τους Ρεπουμπλικάνους. Ακόμα πάντως και η υπογραφή της συμφωνίας που έλαβε χώρα χθες στην Ατλάντα των ΗΠΑ μετά από πέντε έτη μυστικών διαπραγματεύσεων θεωρείται νίκη για τον Ομπάμα. Το ΤΡΡ αποτελεί την οικονομική έκφανση του ανοίγματος των ΗΠΑ προς την Ασία, που αποτελεί απάντηση στην ανάδυση της Κίνας ως κυρίαρχης δύναμης στην περιοχή.
    Για Ακούστε στο Βίντεο που ακολουθεί τι θα φέρει η συμφωνία που υπεγράφη


    TPP1
    TPP2
    TPP3
    TPP4
    TPP5


    TPP6



    hellasforce.com
    thesecretrealtruth

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ