• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

    384 ευρώ εθνική σύνταξη προτείνει ο Κατρούγκαλος

    Για το εναλλακτικό σχέδιο που επεξεργάζεται για το ασφαλιστικό ενημερώνει την Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Κατρούγκαλος.
    Σύμφωνα με τις προτάσεις του κ. Κατρούγκαλου, η βασική σύνταξη θα ανέρχεται στα 384 ευρώ από τα 390 που είχε εξαγγελθεί αρχικά. Σ’ αυτό το ποσό θα προστίθεται το ανταποδοτικό κομμάτι των ασφαλιστικών εισφορών που έχει καταβάλλει ο κάθε ασφαλισμένος. Βασικός άξονας της μεταρρύθμισης θα είναι η εφαρμογή ενιαίων κανόνων για όλους τους συνταξιούχους μέσω ενός νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων.
    Αβέβαιο είναι ακόμα αν οι επικουρικές συντάξεις θα συγχωνευτούν στο νέο Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης λόγω αντιδράσεων εντός του κόμματος ή αν θα παραμείνουν ως ξεχωριστό κομμάτι. Ο υπουργός Εργασίας προτείνει εναλλακτικά τη διάσωση της αυτονομίας των επικουρικών ταμείων μέσω της αύξησης των εργοδοτικών εισφορών προκειμένου να μην ενσωματωθούν οι επικουρικές συντάξεις στις κύριες.
    Σχετικά με την υπό επεξεργασία ασφαλιστική μεταρρύθμιση η οποία περιλαμβάνει και μειώσεις συντάξεων ( ενδεχομένως και κάτω από τα 1000 ευρώ) ο Γιώργος Κατρούγκαλος αναμένεται να επισημάνει ότι θα ισχύσουν διαφορετικοί συντελεστές και ποσοστά αναπλήρωσης για να μην αδικηθούν όσοι δούλεψαν πολλά χρόνια αλλά και για να προστατευτούν οι χαμηλές συντάξεις.
    Σε περίπτωση που μειωθούν και οι  μικρές συντάξεις  με τον επανυπολογισμό  ειδικά γι' αυτές θα μείνει ως προσωπική διαφορά αυτό το οποίο καταβάλλεται.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ