- 2 κρόκους αυγών (βιολογικά)
- 1 κουταλιά της σούπας πικάντικη μουστάρδα (εγώ παίρνω Maille)
- 300 ml αραβοσιτέλαιο
- 1 κουταλιά σούπας λευκό ξύδι
- 1 κουταλιά σούπας χυμό λεμόνι
- Ελάχιστη ζάχαρη, ελάχιστο αλάτι, πιπέρι
- Βγάλτε τα αυγά από το ψυγείο ώρα πριν
- Κρατήστε μόνο τους κρόκους
- Βάλτε τους κρόκους σε ένα βαθύ μπολ
- Προσθέστε τη μουστάρδα, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι
- Ανακατέψτε ζωηρά με αυγοδάρτη
- Ρίξτε απαλά το αραβοσιτέλαιο, λίγο λίγο
- Οσο χτυπάτε, η μαγιονέζα δένει, «ανεβαίνει» λένε οι Γάλλοι
- Δυναμώστε λίγο το χτύπημα
- Βάλτε το λεμόνι και το ξύδι
- Μόλις μπουν κι αυτά η μαγιονέζα πήζει, γίνεται σατινέ
- Στο ψυγείο διατηρείται για 3 ημέρες




Πηγή: iefimerida.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.