• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

    ΣΟΚ: ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΘΑ ΜΠΟΥΚΑΡΟΥΝ ΜΕ ΒΑΡΙΟΠΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ! ΆΡΧΙΣΑΝ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ! ΠΑΡΤΕ ΤΙΣ ΚΑΡΑΜΠΙΝΕΣ ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΕΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.(ΒΙΝΤΕΟ)

    Χειρότεροι από τους Σαμαροβενιζέλους οι Τσίπρας Καμμένος….
    Ανοίγουν πόλεμο με τον Ελληνικό λαό!!
    Το makeleio.gr στο σημείο αυτό σας υπενθυμίζει τον τοποθέτηση του αδελφού του  Κορυφαίου Υπουργού του Τσιπρα(Νικου Φιλη) και στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Φίλη που σε ερώτηση του Στέφανου Χίου σχετικά με την κατάσχεση της πρώτη κατοικίας είπε…

    Πάρτε τις καραμπίνες…

    Στην απελευθέρωση από την προσεχή Δευτέρα 2 Νοεμβρίου όλων των πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης, όπως οι πλειστηριασμοί, προχώρησε η κυβέρνηση.
    Την Πέμπτη (29/10) γνωστοποιήθηκε στις τράπεζες απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων με την οποία δεν παρατείνεται εκ νέου η κοινή υπουργική απόφαση που ανέστειλε πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης αρχικά ως την 30η Σεπτεμβρίου και εν συνεχεία ως την 31η Οκτωβρίου.
    Κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι άνοιξε ο δρόμος για πλειστηριασμούς, εξώσεις, αλλά και κάθε είδους αναγκαστικές εκτελέσεις, όπως οι δεσμεύσεις μισθών και συντάξεων, αλλά και οι κατασχέσεις ακινήτων και περιουσιών ακόμα και για μικροποσά.
    Από τη Δευτέρα, έτσι, 2 Νοεμβρίου 2015 γίνονται όλες οι πράξεις αναγκαστικής εκτέλεσης, εκτός του πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας, η οποία προστατεύεται μέχρι το τέλος του έτους.
    Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη διάταξη, την ισχύ της οποίας αποφάσισε να μην παρατείνει η κυβέρνηση, προέβλεπε την αναστολή διενέργειας, μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, κάθε πράξης αναγκαστικής εκτέλεσης, ιδίως τους πλειστηριασμούς, τις κατασχέσεις, τις εξώσεις και τις προσωπικές κρατήσεις.
    Για το ίδιο διάστημα, δηλαδή μέχρι τις 31 Οκτωβρίου έχει ανασταλεί η υποχρέωση έκδοσης και κατάθεσης, εκ μέρους των δικηγόρων ή των διαδίκων, γραμματίων καταβολής, δικαστικών ενσήμων, εισφορών, ή άλλων, πάσης φύσης, παραβόλων και εξόδων σχετικά με την άσκηση και εκδίκαση ενδίκων βοηθημάτων και ενδίκων μέσων ενώπιον δικαστικών αρχών ή την εκπροσώπηση από συνήγορο ενώπιον αυτών.
    Επίσης, για το ίδιο χρονικό διάστημα, είχε ανασταλεί η υποχρέωση καταβολής πάσης φύσης εγγυοδοσιών ή εφάπαξ ή σε δόσεις χρηματικών ποσών από μετατροπή στερητικής της ελευθερίας ποινής, εφόσον η σχετική υποχρέωση γεννήθηκε ή η συμπλήρωση της προθεσμίας εκπλήρωσής της ανέκυψε στο διάστημα της τραπεζικής αργίας ή και μετά τη λήξη της.
    Στην ίδια απόφαση προβλεπόταν πως οι υπόχρεοι κατά νόμο, υποχρεούνται να καταβάλουν τα ποσά που αναφέρονται ενώπιον της αρμόδιας αρχής, εντός πέντε εργασίμων ημερών από τη λήξη του χρονικού διαστήματος της αναστολής, δηλαδή στις 6 Νοεμβρίου.
    Μετά και από αυτό, είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι οδηγούμαστε σε «αχαρτογράφητες» περιοχές, αφού κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την αντίδραση του λαού και της αγοράς.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ