• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

    Ιατρικό θαύμα: Ο άνθρωπος που ζει με την καρδιά έξω από το στήθος! (video)

    Ακόμα και τις πιο ελπιδοφόρες εκτιμήσεις των γιατρών «κονιορτοποίησε» ένας Ινδός, ο οποίος χάρη στην αστείρευτη θέλησή του για ζωή και στην ακόρεστη δύναμη της ψυχής του, αποτελεί ένα ζωντανό θαύμα της ιατρικής.

    Ο Arpit Gohil από την Ινδία γνώρισε με το πρώτο φως το ήλιου την αδικία και ένα από τα χειρότερα πρόσωπα της ζωής, καθώς γεννήθηκε με την καρδιά έξω από το στήθος του. Ένα σπάνιο ιατρικό φαινόμενο (Pentalogy of Cantrel), το οποίο στη συντριπτική πλειοψηφία εμφάνισής του οδηγεί το βρέφος στο θάνατο, καθώς συνοδεύεται από πολλές ακόμη γενετικές ανωμαλίες.
    Παρόλα αυτά, ο Ινδός, κόντρα σε κάθε προσδοκία, κατάφερε όχι μόνο να ζήσει 18 χρόνια, αλλά να έχει και μια φυσιολογική ζωή, χωρίς να ζηλεύει για τίποτα τους συνομήλικούς του.
    Το γεγονός μάλιστα ότι το σπουδαιότερο ζωτικό του όργανο βρίσκεται λίγο πάνω από το στομάχι του δεν εμποδίζει τον Arpit να βοηθά την οικογένειά του στις σκληρές εργασίες στο κτήμα τους, ελπίζοντας πως κάποια στιγμή θα βρει τα χρήματα να επαναφέρει την καρδιά του στη θέση της.
    india
    Μέχρι τότε, ποτίζει το δέντρο της προσμονής με ελπίδα χωρίς να χάνει ποτέ το χαμόγελό του, ενώ εκτός από κυριολεκτικά, προσπαθεί να αποδεικνύει στους κοντινούς του ανθρώπους πως είναι και μεταφορικά άνθρωπος... έξω καρδιά!


    newsbomb.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ