• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

    Αυτοί που αψήφησαν τη μοίρα: 5 φωτογραφίες ανθρώπων που ο φακός έπιασε να γελούν μπροστά στον θάνατο





    Οι εικόνες ανθρώπων που βρέθηκαν μπροστά στον θάνατο είναι σπάνιες και πολύ συχνά σοκαριστικές: Και μόνο η γνώση ότι αυτός που αντικρίζεις στη φωτογραφία ήταν νεκρός λίγο μετά τη λήψη της είναι συγκλονιστική για πολλούς.
    Ωστόσο, υπάρχουν λίγες, σπάνιες, φωτογραφίες με ανθρώπους που όχι απλά βρέθηκαν μπροστά στον θάνατο, αλλά αντιμετώπισαν την κατάσταση χαμογελώντας (για άγνωστο λόγο ο καθένας).
    Σε αυτό το πλαίσιο, το Dark 5- κανάλι του YouTube που ειδικεύεται σε εικόνες με «σκοτεινό» υπόβαθρο, συνέταξε μια λίστα με 5 φωτογραφίες από ανθρώπους που αντιμετώπισαν τον θάνατο με το χαμόγελο στα χείλη κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο: Από άγνωστο σοβιετικό κατάσκοπο λίγο πριν την εκτέλεσή του, μέχρι τους ναύτες και τους αξιωματικούς του ιαπωνικού αεροπλανοφόρου «Ζουϊκάκου» ενώ βυθιζόταν, πρόκειται για εικόνες που προκαλούν περίεργη αίσθηση.
    Γενικότερα, ο Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, άφησε το δικό του αποτύπωμα και στη φωτογραφία- σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα παρέχοντας πραγματικά παράδοξα στιγμιότυπα, όπως τα παρακάτω:

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ