• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

    Χαμός στο Facebook με το χρέος πολίτη στην εφορία-Δείτε γιατί(φωτο)

    Ο ίδιος γνώριζε πως δεν χρωστά στην εφορία και πως οι υποχρεώσεις του είναι τακτοποιημένες, όμως η φορολογική διοίκηση, είχε άλλη άποψη. Το σύστημα της ΓΓΠΣ φανέρωνε πως υπάρχει από τον περσινό ΕΝΦΙΑ... η σημαντική ληξιπρόθεσμη οφειλή του ενός λεπτού του ευρώ! 

    Και ο Λαρισαίος φορολογούμενος, συνταξιούχος εν προκειμένω, αναλογιζόμενος τη δυστοκία του Δημοσίου στην είσπραξη εσόδων και πολύ περισσότερο τις οικονομική κατάσταση της χώρας, έσπευσε την επομένη στην τράπεζα για την αποπληρωμή του απεχθούς και επονείδιστου αυτού χρέους. Άλλωστε την προοπτική της διαγραφής, την είχε βγάλει από το μυαλό του. 


    Κατέβαλε το αντίτιμο των εισιτηρίων της αστικής συγκοινωνίας, μιας και η τράπεζα έπεφτε πολύ μακριά από το σπίτι του, στήθηκε στην "ουρά" του ταμείου και βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη του... ξεχρέωσε. Έστω και αν το 1 λεπτό, του "στοίχισε"... συγκριτικά πολύ περισσότερα, έστω και αν ουδέποτε κατάλαβε πώς προέκυψε η οφειλή, προφανώς υπόλοιπο κάποιας συναλλαγής. Αυτός το χρέος του, ως νομοταγής πολίτης το έκανε... 

      

    Απάντηση στο ερώτημα, πόσο στοίχισε στο ελληνικό δημόσιο το χαρτί της εκτύπωσης και η αποστολή του ειδοποιητηρίου, για τέτοιου είδους οφειλές, δεν χρειάζεται. Τα περί γραφειοκρατίας και κρατικού μηχανισμού είναι γνωστά. 

    Το περιστατικό όμως όσο και αν το διακωμωδήσεις, είναι σοβαρότερο απ΄ όσο δείχνει. Και αυτό είναι το χειρότερο. Ο κάθε φορολογούμενος - οφειλέτης, ανεξαρτήτου ποσού, μπορεί να το "βρει μπροστά του". Και δεν αναφερόμαστε σε πρόστιμα και προσαυξήσεις. Δεν θα μπορεί ενδεικτικά να λάβει επιστροφή φόρου, αν δεν είναι φορολογικά ενήμερος. Αν είναι επαγγελματίας, δεν θα καταφέρει να βγάλει φορολογική ενημερότητα τη στιγμή που θα την χρειαστεί. Επειδή ακριβώς οι συναλλαγές γίνονται ηλεκτρονικά και αυτοματοποιημένα , το taxis θέτει εκτός εφαρμογών, όλους τους οφειλέτες. Η εφορία δεν κάνει διακρίσεις και οφειλέτης δεν είναι μόνο αυτός που χρωστά στο Δημόσιο εκατοντάδες ή χιλιάδες ευρώ αλλά αυτό του 0,01 ευρώ. 

    Συνεπώς ας γίνει αντιληπτό ότι εάν δεν καταβληθεί η οφειλή, τα πράγματα μπορεί να στραβώσουν κάποια στιγμή... Εφόσον το κράτος απαιτεί, ως επαίτης, το ένα λεπτό και δεν το διαγράφει, καλύτερα να μην μπλέξετε... 

    πηγή: εφημ. Ελευθερία-thessalianews.gr 
    hellas-now

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ