• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

    Μεγάλος αστεροειδής θα περάσει ξυστά από τη ΓΗ

    Συναγερμός έχει σημάνει στη NASA για τον μεγάλο αστεροειδή με διάμετρο περίπου 400 μέτρων, ο οποίος θα περάσει αύριο από τον πλανήτη μας.
    Η NASA τονίζει πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, ωστόσο για τους επιστήμονες είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον το πέρασμα του αστεροειδή. Το πέρασμα, με ταχύτητα 35 χλμ ανά δευτερόλεπτο, θα γίνει αύριο το βράδυ στις 7 μ.μ. ώρα Ελλάδας σε απόσταση 480.000 χιλιομέτρων, λίγο μεγαλύτερη από την απόσταση Γης-Σελήνης.
    Κατά τη NASA, ο αστεροειδής αυτός, με την ονομασία 2015 TB145, ενδέχεται να είναι το μεγαλύτερο ουράνιο σώμα που θα προσεγγίσει τον πλανήτη μας έως το 2027.
    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ο αστεροειδής είναι 28 φορές πιο ογκώδης από τον μετεωρίτη Τσελιάμπινσκ που διείσδυσε στην ατμόσφαιρα της Γης πάνω από τη Ρωσία τον Φεβρουάριο του 2013, αναφέρει ο ιστότοπος «Earth and Sky».
    Ο 2015 TB145 θα προσεγγίσει τη Γη σε μια απόσταση περίπου 500.000 χιλιομέτρων ήτοι μια απόσταση 1,3 φορές μεγαλύτερη από εκείνη που χωρίζει τον πλανήτη μας από τη Σελήνη, ωστόσο θεωρείται μάλλον αμφίβολο το ότι θα είναι ορατό με γυμνό μάτι.
    Παρόλα αυτά οι ερασιτέχνες αστρονόμοι θα μπορούσαν να το παρατηρήσουν με τη βοήθεια τηλεσκοπίων.
    Ο αστεροειδής θα περάσει από κοντά μας στις 15.14 GMT (18.14 ώρα Ελλάδας) την 31η Οκτωβρίου.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ