• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

    Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΞΕΠΕΡΝΑ ΤΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ! Όλο το σχέδιο της NASA για τον εποικισμό των ανθρώπων στον Άρη- Δείτε πως θα είναι τα σπίτια- Ποιοι θα είναι οι πρώτοι κάτοικοι

    Αποικίες, όπου οι άνθρωποι θα ζουν και θα εργάζονται εντελώς ανεξάρτητα από τη Γη, σχεδιάζει να φτιάξει μέχρι το 2030 στον πλανήτη Άρη η NASA. Μάλιστα η Πενέλοπε Μπόστον από το Ινστιτούτο Εξορύξεων και Τεχνολογίας στο Νέο Μεξικό κατά την ομιλία της σε συνέδριο για τον Άρη στο πανεπιστήμιο Τζωρτζ Ουάσιγκτον δήλωσε πως οι πρώτοι άποικοι φαίνεται να είναι αγρότες, δικαιολογώντας την άποψή της: «Ενα από τα πράγματα που θα μάθει κάθε άποικος στον
    Αρη είναι ότι η παραγωγή τροφίμων είναι κοπιαστική. Δεν είναι κάτι απλό», ενώ συνεχίζει λέγοντας πως: «Πριν εκατοντάδες χρόνια σχεδόν όλοι οι άνθρωποι ασχολούνταν για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας τους με την καλλιέργεια αγροτικών προϊόντων». Με αυτό το δεδομένο, η NASA ετοιμάζεται να ξεκινήσει έρευνα για τη δυνατότητα καλλιέργειας αγροτικών προϊόντων στον Άρη. Υπενθυμίζεται ότι η αμερικανική διαστημική υπηρεσία σχεδιάζει να στείλει ανθρώπους στον Κόκκινο Πλανήτη στα μέσα του 2030. 
    «Κάθε μεγάλη μετανάστευση στην ιστορία έγινε γιατί οι άνθρωποι πήραν μαζί τους την αγροτική καλλιέργεια. Όταν μαθαίνεις να παίρνεις τα φυτά σου μαζί σου δεν πας μόνο για επίσκεψη αλλά μπορείς να μείνεις και να ζήσεις εκεί», δήλωσε ο Δρ. Ρόμπερτ Φλερ από το πανεπιστήμιο της Φλόριντα.



    Μάλιστα η NASA πραγματοποίησε και ένα διαγωνισμό για το πως θα είναι τα πρώτα σπίτια βραβευόντας τον νικητή

    Το προτζεκτ που κέρδισε τον διαγωνισμό είναι ένα 3D-τυπωμένο ιγκλού, το οποίο θα μπορούσε να κατασκευαστεί στον κόκκινο πλανήτη χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της 3D εκτύπωσης. Το σχέδιο ονομάζεται «Άρη Ice House», και εισήχθη στο διαγωνισμό από την Ομάδα Εξερεύνησης του Διαστήματος.




    medicalland.gr 

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ