• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

    Την ραγδαία άνοδο του ναζισμού παρακολουθεί άφωνη η δημοκρατική πολυπολιτισμική Γερμανία. Ξανθιά γερμανίδα μεσίτρια πήγε να δείξει σπίτι σε μουσουλμάνους «πρόσφυγες» και εκείνοι την έδιωξαν γιατί ήταν γυναίκα και ξανθιά και δεν έπρεπε να τους κοιτάει στα μάτια. Στη συνέχεια δέχτηκε τηλεφωνικές απειλές και επιθέσεις στο facebook ως «ναζί πόρνη»

    Η φρικτή εικόνα του ναζισμού. Ποιος δημοκράτης μπορεί να την αντέξει;
    Ήταν μια κλήση από αυτές που λαμβάνει κάθε μέρα η Aline Kernαυτόν τον καιρό. Η 33χρονη Kern, που δουλεύει ως μεσίτρια στοBad Kreuznach στο κρατίδιο Ρηνανίας-Παλατινάτου, πρόσφερε ένα φθηνό σπίτι τεσσάρων δωματίων μέσα από το διαδίκτυο. Στο τηλέφωνο ήταν ένας άνδρας που την ρωτούσε σε σπαστά γερμανικά εάν η διαμονή θα είναι κατάλληλη για μια οικογένεια προσφύγων πέντε ατόμων. Επειδή η μεσίτρια ξέρει πόσο επειγόντως αναζητούν οι πρόσφυγες μια κατοικία, έκλεισε αμέσως ένα ραντεβού για να δείξει το σπίτι.
    ...
    Πράγματι την καθορισμένη ώρα, ο άντρας που έκανε την κλήση και τα υπόλοιπα άτομα περίμεναν στο δρόμο, μια γυναίκα με ισλαμική μαντίλα, τρία παιδιά και δύο άνδρες γύρω στα τριάντα τους, που έλεγαν ότι ήταν «από τη Συρία». Από την αρχή η ατμόσφαιρα ήταν τεταμένη. Δεν υπήρξαν χειραψίες.

    Αντί για χαιρετισμό, ξέσπασε αμέσως μια έντονη συζήτηση μεταξύ των τριών ανδρών. «Στη συνέχεια, αυτός που ήξερε κάποια γερμανικά της είπε ότι δεν είχαν κανένα ενδιαφέρον να δουν το σπίτι, επειδή ήμουν γυναίκα και ξανθιά και είχα δει τους άνδρες στα μάτια. Το γραφείο μου θα έπρεπε να στείλει έναν άντρα».

    Η Kern έληξε την συνάντηση αμέσως και βρήκε εύκολα άλλους ενοίκους για το σπίτι. ... «Ήταν πολύ σοκαριστικό για μένα, ήμουν πραγματικά αναστατωμένη», λέει. «Θέλεις να τους βοηθήσεις και σε κάνουν να νιώθεις ανεπιθύμητη στην ίδια σου την χώρα».

    Αλλά ύστερα ακολούθησε νέο σοκ, πιο ισχυρό. Όπως περιέγραψε ηKern, το βράδυ βρήκε μια ομάδα στο Facebook, να την προσβάλλουν μαζικά. Δέχτηκε δύο τηλεφωνικές κλήσεις στις οποίες υπήρχαν απειλές κατά της ζωής της – όπου κάποιοιΓερμανοί και όχι μουσουλμάνοι, την αποκαλούσαν «ναζί πόρνη».
    "Τσακίστε τους μεσίτες σε κάθε γειτονιά!"

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ