• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

    ΑΙΣΧΟΣ-ΕΔΑΔ: «Δεν αποτελεί έγκλημα η απόρριψη της γενοκτονίας των Αρμενίων»

    ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

    Αποφάνθηκε σήμερα το ευρωπαϊκό δικαστήριο ότι δεν είναι έγκλημα να αρνείται κανείς ότι οι μαζικές δολοφονίες Αρμενίων ήταν «γενοκτονία». Αυτή η μαζική σφαγή που συνέβη το 1915, η οποία ήταν ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της ανθρωπότητας, δεν αντιμετωπίζεται όπως ακριβώς αντιμετωπίστηκε η γενοκτονία των Εβραίων από το ίδιο δικαστήριο.


    Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) αποφάνθηκε ότι δεν είναι έγκλημα να αρνηθεί οποιοσδήποτε τις μαζικές δολοφονίες των Αρμενίων από την Τουρκία το 1915 ως μια απεχθής «γενοκτονία»,αναφέρει ο βρετανικός τύπος.

    Νωρίτερα αυτό το έτος, η Αμάλ Κλούνει η δικηγόρος για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ανέλαβε την αμφιλεγόμενη υπόθεση και ήταν μέρος μιας ομάδας που εκπροσωπούσε την Αρμενία σε μια περίπτωση κατά την οποία ένας τουρκικής καταγωγής πολιτικός καταδικάστηκε από την Ελβετία για την άρνηση της γενοκτονίας το 1915 .

    Ο Dogu Perinçek, πρόεδρος του Κόμματος των Τούρκων «εργαζομένων», περιέγραψε τη γενοκτονία του 1,5 εκατομμυρίου Αρμενίων, ως κάτι που η Τουρκία αμφισβητεί τόσο ως προς τον αριθμό των νεκρών, όσο και σαν γεγονός με την δήλωση του « διεθνές ψέμα» στην Ελβετία το 2005.

    Μια ομάδα Αρμενίων κατέθεσε αμέσως μήνυση εναντίον του τον Ιούλιο, με βάση το ελβετικό δίκαιο κατά το οποίο η άρνηση μιας γενοκτονίας αποτελεί μέρος του αντι-ρατσιστικού νόμου της χώρας.

    Ο Perinçek κρίθηκε ένοχος για φυλετική διάκριση το 2007 στην Ελβετία, επειδή «τα κίνητρά του είχαν ρατσιστική τάση», σύμφωνα με το κατηγορητήριο.


    Οι Τούρκος υπήκοος αφού εξάντλησε όλα τα ένδικα μέσα στην Ελβετία, άσκησε έφεση κατά της απόφασης αυτής αλλά η έφεσή του απορρίφθηκε και τον Ιούνιο του 2008, ο αιτών τότε υπέβαλε αίτηση στο ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρώπινων δικαιωμάτων διαμαρτυρόμενος ότι η ελευθερία της έκφρασης του παραβιάστηκε. Η τουρκική κυβέρνηση υπέβαλε επίσης γραπτές παρατηρήσεις ως τρίτος στην υπόθεση αυτή, αμφισβητώντας την ειλικρίνεια της γενοκτονίας.

    Για πολλούς Αρμένιους, η γενοκτονία, όπως και το Ολοκαύτωμα των έξι εκατομμυρίων Εβραίων, εξακολουθεί να είναι οδυνηρά θέματα, τα οποία επιδεινώνονται από συμπεριφορές σαν και του Τούρκου πολιτικού αλλά και της Τουρκίας σαν κράτος.

    Η Αρμενία αμφισβήτησε την ετυμηγορία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο.

    Σύμφωνα με την ιστοσελίδα μας ppentapostagma.gr, αλίμονο εάν πέσουμε ως χώρα στα χέρια τους, αλίμονο μας , οι τύποι απλά δέχονται και εκτελούν εντολές από μεγάλες χώρες( Γερμανία).

    Ούτε η ντροπή, ούτε η τσίπα είναι στο λεξιλόγιο τους για αυτό που έλαβε χώρα το 1915 , σε 1,5 εκατομμύριο Αρμενίους, και λίγο αργότερα σε 800 χιλιάδες Έλληνες της Μικράς Ασίας.

    Ο τουρκικός τύπος πανηγυρίζει για την απόφαση , αλλά όλα αλλάζουν μέσα σε μια στιγμή . Η Τουρκία θα λάβει λίαν συντόμως το τίμημα της αλαζονείας της και της βαρβαρότητας της και με τόκο.

    πηγη 
    hellas-now.com

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ