• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

    ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ – ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΟΚ – ΚΟΛΑΣΗ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ

    ΔΩΣΤΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ…
    Κόλαση τον Δεκέμβριο για τα «σήματα»του 2016! Σενάριο και «επί της εμπορικής αξίας» με τη συνεργασία των Ασφαλιστικών
    Ανατροπές-σοκ έρχονται με τα τέλη κυκλοφορίας του 2016, που θα πληρωθούν φέτος από εκατομμύρια κατόχους αυτοκινήτων.
    ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
    Οπως αποκάλυψε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, το υπουργείο Οικονομικών προτίθεται να καταργήσει από φέτος τις απαλλαγές από τα τέλη κυκλοφορίας που ισχύουν για τα ηλεκτροκίνητα και τα υβριδικά αυτοκίνητα, καθώς επίσης και για τα πετρελαιοκίνητα I.X. αυτοκίνητα που εκπέμπουν πολύ χαμηλούς ρύπους. Επιπλέον, προτίθεται να αυξήσει τα τέλη για τα αυτοκίνητα που είναι ακριβά, όπως για παράδειγμα τα καινούργια αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού ή τα πολυτελή μεταχειρισμένα που εξακολουθούν να πωλούνται σε πολύ υψηλές τιμές, και να τα μειώσει για τα παλαιά αυτοκίνητα που έχουν πολύ μικρή αξία, ακόμη κι αν οι κινητήρες τους είναι πολλών κυβικών.
    Στόχος των αλλαγών στα τέλη κυκλοφορίας είναι, σύμφωνα με τον υπουργό, οι επιβαρύνσεις να μεταφερθούν από τα φθηνά, τα παλαιά και τα μικρού κυβισμού οχήματα στα ακριβά, στα νέα και τα μεγάλου κυβισμού. Ωστόσο, τα σχέδια αυτά συνεπάγονται αυτόματα και την κατάργηση των απαλλαγών από τα τέλη κυκλοφορίας που ισχύουν σήμερα για όλα τα υβριδικά και ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα, καθώς επίσης και για τα πετρελαιοκίνητα και λοιπά οχήματα που τέθηκαν για πρώτη φορά σε κυκλοφορία μετά τον Οκτώβριο του 2010 και εκπέμπουν πολύ χαμηλούς ρύπους, έως 100 μικρογραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά χιλιόμετρο. Δηλαδή, το σχέδιο το οποίο εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει να πληρώνουν όλοι τέλη κυκλοφορίας, ακόμα και οι κάτοχοι υβριδικών, ηλεκτροκινήτων και νέων, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας οχημάτων, οι οποίοι σήμερα απαλλάσσονται.
    Ο κ. Αλεξιάδης επανέλαβε ότι στόχος είναι «τα μεγάλα και ακριβά να επιβαρυνθούν, τα μεσαία να μην έχουν καμία αλλαγή, τα μικρά και τα φθηνά να ελαφρυνθούν».
    Οι αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας αναμένεται να οριστικοποιηθούν εντός της ερχόμενης εβδομάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζονται τα εξής σενάρια:
    Κατάργηση των μηδενικών τελών, που υπολογίζονται με βάση τους ρύπους. Σήμερα δεν καταβάλλουν τέλη κυκλοφορίας τα αυτοκίνητα που εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα έως 100 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο.
    Εναλλακτικά, εξετάζεται η μείωση του ορίου των 99γρ. / CO2 στα 80 γρ. / CO2. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, τότε περίπου 50.000 ιδιοκτήτες θα πρέπει να καταβάλουν τέλη κυκλοφορίας για το 2016 τα οποία θα ανέρχονται σε περίπου 50 ευρώ καθ’ έκαστον.
    Επιπλέον, εξετάζεται και ένα δεύτερο σενάριο επιβολής τελών κυκλοφορίας όχι με βάση των κυβισμό και την εκπομπή ρύπων, αλλά με βάση την εμπορική αξία του αυτοκίνητου, όπως αυτή αναγράφεται στα ασφαλιστικά συμβόλαια.
    Ο χρόνος έναρξης της έκδοσης και ανάρτησης στο σύστημα TAXISnet των ηλεκτρονικών ειδοποιητηρίων μετατίθεται, από τις αρχές, στα μέσα ή ακόμη και στο τέλος Νοεμβρίου.
    ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ