• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

    Στους 95 ο αριθμός των θυμάτων από την επίθεση στην Άγκυρα - Επικοινωνία Ομπάμα- Ερντογάν

    Τουλάχιστον 95 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα (χθες) σε μια επίθεση που διέπραξαν δύο φερόμενοι βομβιστές αυτοκτονίας κατά τη διάρκεια μιας συγκέντρωσης υποστηρικτών των Κούρδων και στελεχών συνδικαλιστικών ενώσεων στην Άγκυρα, ενώ 246 άνθρωποι τραυματίστηκαν, οι 48 εκ των οποίων παραμένουν σε μονάδες εντατικής θεραπείας, γνωστοποίησε απόψε το πρωθυπουργικό γραφείο.

    Σε μια γραπτή ανακοίνωση επισημαίνεται ότι οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των δραστών και η εισαγγελία της Άγκυρας εργάζεται με στόχο την ταυτοποίηση των θυμάτων.
    Νωρίτερα σήμερα το κουρδικό κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP) είχε ανακοινώσει ότι ο αριθμός των νεκρών έχει ανέλθει στους 97.
    Την ίδια ώρα πηγές από το γραφείο του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφεραν ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα τηλεφώνησε στον Τούρκο πρόεδρο απόψε το βράδυ για να του εκφράσει τα συλλυπητήριά του, να καταδικάσει την επίθεση και να υπογραμμίσει ότι η Ουάσιγκτον θα παραμείνει στο πλευρό της Τουρκίας στη μάχη εναντίον της τρομοκρατίας.
    Η επίσημη ανακοίνωση του Λευκού Οίκου αναφέρει πως "Ο πρόεδρος εξέφρασε τη βαθύτατη προσωπική του συμπόνια για τα θύματα και τους τραυματίες των αποτρόπαιων επιθέσεων και διαβεβαίωσε πως ο αμερικανικός λαός στέκεται αλληλέγγυος με τον λαό της Τουρκίας στην μάχη ενάντια στην τρομοκρατία και στις κοινές προκλήσεις σε θέματα ασφάλειας στην περιοχή".
    Χθες, ο  πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καταδίκασε με τον εντονότερο τρόπο την "επίθεση μίσους" και είχε υποστηρίξει ότι η επίθεση αυτή "στοχεύει την ειρήνη του έθνους", την ώρα που έκανε έκκληση για "αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα" απέναντι στην τρομοκρατία.
    Η διπλή βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα προκάλεσε παγκόσμιο σοκ και παγκόσμιο κατακραυγή με χιλιάδες πολίτες να διαδηλώνουν στους δρόμους των Ευρωπαϊκών πόλεων στη μνήμη των θυμάτων, αλλά και κατά της κυβέρνησης Ερντογάν την οποία κατηγορούν για αυταρχισμό.
    Η χθεσινή επίθεση πραγματοποιήθηκε σε μια στιγμή όπου πολλοί ανέμεναν ότι οι Κούρδοι αντάρτες του PKK θα ανακοίνωναν μια μονομερή κατάπαυση του πυρός, αποκαθιστώντας την εκεχειρία που είχε καταρρεύσει τον Ιούλιο. Μερικές ώρες μετά το μακελειό, το PKK έδωσε εντολή στα μέλη του να διακόψουν τη δράση τους στην Τουρκία, εκτός και αν δεχτούν επίθεση. Μέσω του πρακτορείου Firat ανακοίνωσε ότι θα αποφύγει ενέργειες που θα μπορούσαν να εμποδίσουν τη διεξαγωγή "δίκαιων εκλογών" την 1η Νοεμβρίου.
    Παράλληλα, ο  υπουργός Εσωτερικών Σελαμί Αλτινόκ, τόνισε πως επρόκειτο για μια "τρομοκρατική επίθεση εναντίον του κράτους, της δημοκρατίας και του λαού" και τόνισε ότι οι αρχές διεξάγουν έρευνα για να εντοπίσουν τους δράστες.
    Την ίδια στιγμή καμιά τρομοκρατική οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση στην καρδιά της Άγκυρας.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ