• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

    Αφράτο, μυρωδάτο & ελληνικό! Συνταγή για πασχαλινό τσουρέκι που θα σας ξετρελάνει

    Όταν μιλάμε για Πάσχα, τι σου έρχεται στο μυαλό; Αρνάκι, κουλουράκια και τσουρέκι! Είπαμε, λοιπόν, να ξεκινήσουμε από τη συνταγή για μοναδικά, αφράτα και σπιτικά τσουρέκια. Τελικά δεν είναι και τόσο δύσκολο!
    Υλικά
    • 600 γραμμ. αλεύρι σκληρό
    • 12 γραμμ. αλάτι
    • 150 γραμμ. ζάχαρη κρυσταλλική
    • 20 γραμμ. μαγιά νωπή
    • 6 αυγά μικρού μεγέθους
    • 250 γραμμ. βούτυρο αγελάδας
    • 5 γραμμ. μαχλέπι
    • 5 γραμμ. μαστίχα τριμμένη
    • 1 αυγό για άλειμμα
    Διαδικασία
    Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το βούτυρο. Ζυμώνουμε με το γάντζο για 5 λεπτά τουλάχιστον. Προσθέτουμε το βούτυρο που έχει μαλακώσει λίγο-λίγο συνεχίζοντας το ζύμωμα. Χτυπάμε για αρκετή ώρα έως ότου το ζυμάρι ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Αυτό χρειάζεται αρκετή ώρα.
    Μαζεύουμε το ζυμάρι, το απλώνουμε σε ένα δίσκο, το σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1 βράδυ. Το μαλακώνουμε με τα χέρια μας, το χωρίζουμε στα 3 και φτιάχνουμε μία πλεξούδα.
    Αφήνουμε σε ζεστό περιβάλλον, έως ότου το τσουρέκι φουσκώσει. Χτυπάμε ένα αυγό με ελάχιστον νερό και αλείφουμε την επιφάνεια του τσουρεκιού, με πολλή προσοχή ώστε να μην το τραυματίσουμε και ξεφουσκώσει.
    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ