• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

    Βόμβα από το ΣτΕ: «Έκρινε αντισυνταγματικές όλες τις μειώσεις συντάξεων»! Τινάζει στον αέρα τις διαπραγματεύσεις κυβέρνησης – δανειστών

    Παράνομες όλες οι μειώσεις σε κύριες και επικουρικές. Το κόστος της απόφασης φτάνει τα 3 δις ευρώ το χρόνο και θα είναι εφαρμόσιμη μόλις κοινοποιηθεί στον αρμόδιο υπουργό
    Βόμβα μεγατόνων έσκασε στην πιο κρίσιμη στιγμή για την κυβέρνηση.


    Μια απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικές όλες τις περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, που έγιναν λόγω των μνημονίων, αλλά και την κατάργηση των δώρων καθώς και την ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, τινάζει στον «αέρα» όλους τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης.

    Η απόφαση αυτή αφορά σε περίπου 3 εκατομμύρια ασφαλισμένους και το κόστος ξεπερνά τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ!

    Η εξέλιξη αυτή ανατρέπει και την πορεία των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με τους δανειστές και τους ευρωπαίους εταίρους, αφού η υλοποίηση της απόφασης της δικαιοσύνης, σε ανώτατο επίπεδο, θα φέρει πίσω κάθε σχεδιασμό του οικονομικού επιτελείου. Παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες θα πρέπει να επανασχεδιάσουν τον προϋπολογιμό.

    Την αποκάλυψη- βόμβα έκανε σήμερα το πρωί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Μητρόπουλος, ο οποίος μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1 προανήγγειλε μεγάλες ανατροπές στις εξελίξεις της διαπραγμάτευσης, καθώς όπως δήλωσε «το ΣτΕ έκρινε αντισυνταγματικές όλες τις μειώσεις συντάξεων».

    Σύμφωνα με τον κ. Μητρόπουλο κρίθηκαν παράνομες όλες οι μειώσεις των συντάξεων σε κύριες και επικουρικές από το καλοκαίρι του 2012, όπως και όλες οι ρήτρες, με πρώτη αυτή του μηδενικού ελλείμματος. Μάλιστα συμπλήρωσε πως η απόφαση θα είναι εφαρμόσιμη με το που θα κοινοποιηθεί στον αρμόδιο υπουργό.

    Η αποκάλυψη αυτή αλλάζει όλα τα δεδομένα στο θέμα των συντάξεων, κύριων και επικουρικών μετά την σχετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

    Όπως τόνισε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επίκειται η δημοσίευση της απόφασης, η οποία θα είναι εφαρμόσιμη με το που θα κοινοποιηθεί στον αρμόδιο υπουργό.

    ienimerosi.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ