• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 26 Απριλίου 2015

    EKTOΣ ΕΛΕΓΧΟΥ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ ΑΦΙΞΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ...

    Περίπου 500 μετανάστες έφτασαν τις τελευταίες ώρες στη Λέσβο. Ειδικότερα, 483 μετανάστες εντοπίστηκαν ...
    σε διάφορα σημεία του νησιού και άλλοι διασώθηκαν από άνδρες του Λιμενικού Σώματος.


    Σύμφωνα με το lesvosnews.net, η Δημοτική Αρχή βρέθηκε από το πρωί του Σαββάτου στο λιμάνι της Μυτιλήνης, όπου συγκεντρώνονται οι περισσότεροι μετανάστες, ενώ ο Οργανισμός «Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης» του Δήμου Λέσβου απηύθυνε έκκληση για βοήθεια και κάλεσε τους πολίτες να προσφέρουν, αν μπορούν, είδη ρουχισμού και κουβέρτες. 
    Στο λιμάνι της Μυτιλήνης βρίσκονται και «Γιατροί του Κόσμου» και παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε όσους έχουν ανάγκη.

    Η ανταπόκριση των πολιτών ήταν άμεση και μέσα σε λίγες ώρες συγκεντρώθηκε ένα σημαντικό μέρος βοήθειας.

    Τρεις λέμβοι με 132 παράνομους μετανάστες εντοπίστηκαν στην Κω
    Την ίδια ώρα, 132 μετανάστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν το πρωί στη θαλάσσια περιοχή «Αμμόγλωσσα» στην Κω από στελέχη του Λιμενικού Σώματος.

    Συγκεκριμένα, ένα ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού που εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε στη τρεις  λέμβους στις οποίες επέβαιναν 132 μετανάστες, οι οποίοι οδηγήθηκαν με ασφάλεια στη Κω.

    Στη συνέχεια, όμως, συνελήφθησαν από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ οι λέμβοι κατασχέθηκαν.

    Διάσωση δεκάδων εγκλωβισμένων μεταναστών στον Έβρο

    Εν τω μεταξύ, με επιτυχία ολοκληρώθηκε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση διάσωσης 69 μεταναστών, που είχαν εγκλωβιστεί σε νησίδα του ποταμού Έβρου, στην παρέβρια περιοχή των χωριών Θουρίου και Σοφικού Ορεστιάδας.

    Όπως ανακοινώθηκε από τις αστυνομικές Αρχές, η Διεύθυνση Αστυνομίας Ορεστιάδας ενημερώθηκε προχτές, Πέμπτη, σχετικά με την ύπαρξη εγκλωβισμένων ατόμων, σε νησίδα του ποταμού Έβρου, των οποίων κινδύνευε η ζωή. Άμεσα, οι αστυνομικοί, κάτω από δυσμενείς συνθήκες και με τη χρήση λέμβου και άλλων διαθέσιμων μέσων, πραγματοποίησαν ενδελεχείς έρευνες στην περιοχή, με αποτέλεσμα, χθες το πρωί, να εντοπίσουν τα εγκλωβισμένα άτομα.

    Στη συνέχεια, οργανώθηκε επιχείρηση διάσωσης, κατά τη διάρκεια της οποίας οι αστυνομικοί κατάφεραν να απεγκλωβίσουν και να διασώσουν με ασφάλεια 69 μετανάστες (42 άνδρες, 10 γυναίκες και 17 παιδιά). Στους διασωθέντες χορηγήθηκε ένδυση, υπόδηση και τροφή.

    Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι άγνωστος μέχρι στιγμής δράστης - διακινητής, με τη χρήση πλωτών, μετέφερε τους διασωθέντες από την Τουρκία στην Ελλάδα και τους εγκατέλειψε στο σημείο, όπου τους διέσωσαν οι αστυνομικοί.

    Την προανάκριση για το συμβάν ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας και Διδυμοτείχου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας.


    fimotro

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ