• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

    Ήξερες ότι μαζί με το μαγνητικό πεδίο της Γης αλλάζει και η ζωή μας...

    Το μαγνητικό πεδίο της Γης αλλάζει, μαζί με αυτό και η ζωής μας.

    Γράφει ο Ζαχαρίας ο Μυτιληνιός



    Το μαγνητικό πεδίο της Γης είναι συνεχώς μεταβαλλόμενο  και περίπου κάθε 200.000 έως 300.000 χρόνια αλλάζει ο βορράς και ο νότος εντελώς.
    Η διαδικασία αλλαγής όμως κανονικά θα έπρεπε να είχε συμβεί εδώ και πολλά χρόνια και ενώ μέχρι πριν από λίγο καιρό φαινόταν ότι απλά καθυστερεί από το καλοκαίρι συντελούνται αλλαγές μη ορατές στο κοινό μάτι, αλλά ουσιώδες και ενίοτε και καταστροφικές.
    Οι επιστήμονες  λένε τώρα  ότι η αλλαγή της πολικότητας θα μπορούσε να συμβεί ακόμα και μέσα σε ένα χρόνο αντί για τα τουλάχιστον 100 χρόνια που απαιτούνται.
     Μαζί με αυτό θέτουν και θέμα μεταβολής της ζωής.  Μέχρι το 2004 οι επιστήμονες πίστευαν ότι η αλλαγή της πολικότητας γινόταν σταδιακά και έτσι δεν επηρεάζε άμεσα τους ζώντες οργανισμούς. Αυτή η θεωρία έρχεται τώρα να ανατραπεί.
    Αλλαγές έχουν συμβεί στο παρελθόν με ταχύτητες απρόσμενα υψηλές. Έτσι υποστηρίζουν επιστήμονες στο περιοδικό global siense.
    Ομάδα επιστημόνων από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ ρίχνει ακόμα περισσότερο φως σε αυτές τις ταχείες αλλαγές, γεγονός που υποδηλώνει ότι η τελευταία 180 μοιρών αναστροφή πήρε μόνο περίπου 100 χρόνια.
    Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Berkeley, σε λίμνη στη Ρώμη, όπου βρέθηκαν υπολείμματα τέφρας που καταδυκνείουν αλλαγές σε τρομακτικές ταχύτητες.
    Γνωρίζουμε εδώ και καιρό ότι το μαγνητικό πεδίο της Γης αλλάζει, Για παράδειγμα ο Βόρειος Πόλος έχει μετακινηθεί 600 μίλια τα τελευταία 200 περίπου χρόνια. Γνωρίζουμε επίσης ότι, όπως παρατηρήθηκε από τρεις δορυφόρους ESA αυτό το καλοκαίρι, το μαγνητικό πεδίο της Γης εξασθενεί σε ορισμένες περιοχές και ενισχύεται σε άλλες.
    Γνωρίζουμε επίσης ότι οι μετατοπίσεις αυτές απαιτούν κάποιες αλλαγές στον ανθρώπινο κόσμο μας, όπως η αλλαγή της ονομασίας των διαδρόμων των αερολιμένων και  οι κατευθύνσεις στην πυξίδα.
     Όπως δείχνει η μελέτη, όμως θα μπορούσε να αλλάξει πραγματικά ακόμα και τον τρόπο που ζούμε στη Γη. Για παράδειγμα, ένας αποδυναμωμένος τομέας σημαίνει λιγότερη προστασία για τους ανθρώπους από τις επιβλαβείς ακτίνες που προκαλούν καρκίνο, με αποτέλεσμα  τα ποσοστά του  καρκίνου είναι πιθανό να αυξηθούν, ενώ είναι πολύ πιθανές και οι επιπτώσεις στις υποδομές ηλεκτροδότησης και στα υπόλοιπα ηλεκτρονικά συστήματα, αφού η ασπίδα της γης θα είναι κατά τόπους “κατεβασμένη”.

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ