• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

    Σπουδαία νίκη του Αστέρα Τρίπολης στο Ηράκλειο επί του ΟΦΗ - Νίκησαν Παναιτωλικός και Πλατανιάς - Εξαιρετικός ο ΠΑΟΚ νίκησε εύκολα τη Βέροια

    Ο Αστέρας Τρίπολης πέρασε από το Ηράκλειο επικρατώντας 3-2 του ΟΦΗ.  Παρά τις πολλές απουσίες, η ομάδα του Στάικου Βεργέτη, έφτασε στη νίκη δείχνοντας ότι ξεπέρασε την βαριά ήττα από την Τότεναμ την περασμένη Πέμπτη για το Γιουρόπα Λιγκ. 


    Ο Ουσέρο με πέναλτι άνοιξε το σκορ για τον Αστέρα στο 10'. Ο ΟΦΗ ισοφάρισε με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Μιλιάζες (53') και πέντε λεπτά αργότερα, ο Μάσα σκόραρε για το 2-1. Ο Τοσκάνης με κεφαλιά σημείωσε το 3-1 στο 62' και στο 87' ο Μάσα έχασε σπουδαία ευκαιρία μόνος με τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ, Λόρια. Στο επόμενο λεπτό, ο ΟΦΗ μείωσε σε 3-2 με τον  Μερεμπασβίλι.     

    ΟΦΗ: Λόρια, Στάθης, Μιλιάζες, Τριποτσέρης, Αντελέγιε, Μακρής, Ράζακ (72' Απόνιο), Φερνάντεθ, Μερεμπασβίλι, Πετρόπουλος (63' Σίσιτς), Τζορτζ (66' Λαμπρόπουλος).

    Αστέρας Τρίπολης: Κοσίτσκι, Λούι, Τσοκάνης, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Μουνάφο, Ουσέρο (46' Κυριακόπουλος, Γιαννιώτας (63' Φερνάντες), Μάσα, Ρόλε (81' Μπακασέτας), Μπαράλες.
    Νίκησαν Παναιτωλικός και Πλατανιάς

    Χρειάστηκε να περάσουν έξι παιχνίδια για να πετύχει ο Παναιτωλικός την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Η ομάδα του Αγρινίου επικράτησε εντός έδρας με 3-1 του Πανθρακικού, στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής, Πρωταγωνιστής του Παναιτωλικού ο Μοράνο που πέτυχε χαρτ-τρικ (13΄, 74΄ πέναλτι, 86΄). Είχε ισοφαρίσει προσωρινά στο 60΄ ο Κάσες για την ομάδα της Κομοτηνής.

    ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Ράφαελ, Κέβιν, Κούσας, Κόρμπος (67΄ Βασιλείου), Μπεχαράνο, Μαλεζάς, Γοδόι, Μορένο, Βιγιαφάνιες (72΄ Κάπελ), Μαρτίνες, Φωτάκης (86΄ Καλογέρης).

    ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Άκης Μάντζιος): Φερνάντες, Γκιγιέρμο, Μεχία, Τζάνης (70΄ Χασομέρης), Κάσες, Σερφά, Εμπόου, Μπαϊκαρά, Χρήστου (54΄ Ποτουρίδης), Λαδάκης (82΄ Αράμπα), Ίγκορ.

    ***Μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί της Κέρκυρας πέτυχε ο Πλατανιάς με 2-1, Τα γκολ των νικητών πέτυχαν οι Ναζλίδης (16΄πεν.) και Αγκιλέρα (58΄), ενώ για τους «Φαίακες» είχε ισοφαρίσει ο Μαρκόφσκι στο 25΄. 

    ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Σέτκους, Μαραγκός, Βενέτης, Ζορμπάς (71΄ Κόντος), Γκόμες, Μπεν Σαμπάτ, Μαρκόφσκι, Χαβίτο, Ομπράντοβιτς (71΄ Καϊκούτ), Κανακούδης, Ανδρεόπουλος (61΄ Ρόχας)


    ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιάννης Χριστόπουλος): Ολιμπά, Κουλιμπαλί (30΄ Αποστολόπουλος), Δημήτρης, Αγκιλέρα, Μπανάνα, Μαχαμάτ, Ναζλίδης (77΄ Τετέ), Τσουράκης, Ζαραδούκας (79΄ Μενδρινός), Ζιλβάν, Ιτούα

    Εξαιρετικός ο ΠΑΟΚ νίκησε εύκολα τη Βέροια

    Στο ντέρμπι των πρωτοπόρων της Super League o ΠΑΟΚ πέτυχε την τρίτη τεσσάρα του μέχρι τώρα νικώντας την Βέροια με 4-1 και παρέμεινε έτσι στην κορυφή της βαθμολογίας.

    Σε ένα ανοικτό παιχνίδι στην Τούμπα, οι γηπεδούχοι έδειξαν από νωρίς τις διαθέσεις τους. Μέχρι το 1-0 που έγινε με τον Μακ στο 25’, είχαν χαθεί πέντε κλασσικές ευκαιρίες από τους επιθετικούς του Δικεφάλου, ενώ ο Καντιμοίρης, παρά τα τέσσερα γκολ που δέχθηκε σε όλο το παιχνίδι, έκανε αρκετές επεμβάσεις. Το 2-0 έκανε στο 42’ ο Σαλπιγγίδης, ενώ το 3-0 έγινε από τον Κάτσε στο 57’. Το 4-0 έγινε στο 79’ με εντυπωσιακό απ ευθείας σουτ του Αθανασιάδη μετά από σέντρα του Ρατς, ενώ η Βέροια μείωσε σε 4-1 με τον Κάμπορα να εκμεταλλεύεται το λάθος του Κατσικά και να τροφοδοτεί τον Μπεν ο οποίος έστειλε την μπάλα στην άδεια εστία του Γλύκου.

     Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)

    Κίτρινες: Αμαραντίδης, Τζανδάρης,

    ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Ρατς, Κατσικάς, Τζιόλης, Τζανδάρης, Κάτσε (70’ Μαντούρο), Γκολάσα, Σαλπιγγίδης (63’ Παπαδόπουλος), Μακ, Αθανασιάδης (80' Περέιρα). 


    Βέροια: Καντιμοίρης, Μάλον, Αμαραντίδης, Βέρτζος, Μπράβο, Μπατιόν, Μπαλάφας (64’ Μπαρντέρα), Γεωργιάδης ( 57’ Μπαρκάν), Καλτσάς (67’ Κατίδης), Μπεν, Κάμπορα.

    Εχθές

    Ισοπαλία για ΠΑΣ Γιάννινα και Καλλονή

    Χωρίς νικητή έληξε η αναμέτρηση στους «Ζωσιμάδες» ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και την Καλλονή (-0) στην 8η αγωνιστική στη Σούπερ Λιγκα. Να σημειωθεί ότι οι γηπεδούχοι αγωνίστηκαν από το 51' με παίκτη λιγότερο, λόγω της αποβολής του Λίλα.

    Το παιχνίδι ξεκίνησε με πολύ καλό ρυθμό, απόρροια του οποίου ήταν να σημειωθούν δύο μεγάλες ευκαιρίες μόλις στο πρώτο τρίλεπτο: στο 2΄ ο Τσάβες βρέθηκε πολύ κοντά στην εστία αλλά δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε και ο Χογκ απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ, ενώ στην πρώτη οργανωμένη επίθεση των φιλοξενούμενων ο Κεϊτά σούταρε άουτ από πλεονεκτική θέση.

    Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσαν να απειλήσουν με «αιχμή του δόρατος» τον Τσάβες, που ήταν κεφάτος και δραστήριος. Ο Αργεντινός απείλησε την εστία της Καλλονής στο 21΄, με την κεφαλιά του να καταλήγει στα χέρια του Χογκ και στο 26΄, όταν το δυνατό σουτ που επιχείρησε πέρασε μόλις άουτ.

    Η Καλλονή είχε εστιάσει στην ανασταλτική λειτουργία, περιμένοντας να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να χτυπήσει σε κάποια αντεπίθεση αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ στο πρώτο ημίχρονο, αφού ο Μανούσος δεν πατούσε περιοχή, ενώ ο Χουάνμα πάλευε μόνος μπροστά. 

    Στο 51' ο Άντι Λίλα άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες, καθώς χρησιμοποίησε το χέρι για να ανακόψει μια μπαλιά και δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα. Μια φάση που άλλαξε την εικόνα του αγώνα, αφού οι παίκτες του Πετράκη οπισθοχώρησαν, η Καλλονή κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και απείλησε στο 62΄, με τον Βελλίδη να αποκρούει σε κόρνερ το σουτ του Μανούσου, ενώ στο 73΄ νέο σουτ από τον Στεφάνοβιτς πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι του ΠΑΣ.

    Η ευκαιρία του αγώνα χάθηκε στο 82'.  Ο Στεφάνοβιτς βρέθηκε απέναντι στον Βελλίδη αλλά το πλασέ του απέκρουσε με τα πόδια ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων. Στις καθυστερήσεις οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι σε σουτ του Ντάσιου. 

    ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μπέριος, Ακόστα (79΄ Ντάσιος), Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Χαρίσης, Τσουκαλάς (86΄ Γιάκος), Ίλιτς (55΄ Μανιάς), Στρούνα, Τσάβες, Λίλα.


    ΚΑΛΛΟΝΗ (Γιάννης Μαντζουράκης): Χογκ, Αναστασιάδης, Βαλιός, Αντέγιο, Μπαρέρα (60΄ Στεβάνοβιτς), Κεϊτά, Γιορέντε (80΄ Κύπρου), Ναβάρο (75΄ Πιπίνης), Λεοζίνιο, Μανούσος, Χουάνμα.


    «Λύτρωση» του Λεβαδειακού στο 89' κόντρα στον Πανιώνιο

    Ο Πανιώνιος ήταν καλύτερος κι έχανε τις ευκαιρίες στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας, ο Λεβαδειακός ήταν όμως η ομάδα που πήρε τη νίκη με 1-0 χάρις στο γκολ του Γιακουμάκη, ένα λεπτό πριν τη λήξη στην αναμέτρηση της 8ης αγωνιστικής στη Σούπερ Λιγκ. Ηταν η πρώτη  νίκη για τους γηπεδούχους στην φετινή περίοδο. 

    Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ανήκε στους φιλοξενούμενους και δημιουργήθηκε στο 11'  όταν το τεχνικό σουτ του Φούντα απέκρουσε σε κόρνερ ο Σηφάκης. Ένα σουτ του Βούκσεβιτς στο 34΄ βρήκε σε ετοιμότητα τον Παπαδόπουλο, για να χάσει την πολύ μεγάλη ευκαιρία ο Πανιώνιος στο 42΄: ο Γιάννου έβγαλε μόνο τον Μπούζα απέναντι στον Σηφάκη, αλλά στην προσπάθεια να περάσει τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων (αντί να πλασάρει) έφυγε πλάγια και ο Λεβαδειακός ξεπέρασε ένα θανάσιμο κίνδυνο. Δύο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για πέναλτι, όταν η μπάλα βρήκε το χέρι του Παντίδου σε σουτ του Μαχαίρα, αλλά ο Κύζας έδειξε «παίζετε».

    Στο 56΄ ο Λεβαδειακός έφτασε κοντά στο γκολ αλλά ο Παπαδόπουλος επενέβη σωτήρια στην κεφαλιά του Κώτσιου μετά από κόρνερ του Βούκσεβιτς, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Μπούζας αναδείχθηκε σε «μοιραίο» παίκτη των «κυανέρυθρων», καθώς σε γύρισμα του Μπουμάλ σούταρε μόνος από το σημείο του πέναλτι, στέλνοντας την μπάλα άουτ! Οι παίκτες του Τερεζόπουλου συνέχισαν να είναι επικίνδυνοι και στο 77΄ έχασαν νέα ευκαιρία, όταν στη σέντρα του Κολοβού ο Φούντας μπήκε «σφήνα» στους κεντρικούς αμυντικούς των Βοιωτών και με προβολή έστειλε την μπάλα ελάχιστα πάνω από το δοκάρι.

    Ο Μπουμάλ είχε ακόμη μια καλή στιγμή,  στο 80΄ όμως ο Σηφάκης απέκρουσε το σουτ  για να κρίνει το παιχνίδι στο 89΄ το γκολ του Γιακουμάκη, ο οποίος σκόραρε μετά το «στρώσιμο» από τον Σολτσέλο. 


    ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Σάββας Παντελίδης): Σηφάκης, Μαχαίρας, Κώτσιος, Γεωργιάδης (77΄ Νικολακάκης), Βούκσεβιτς, Τομάς, Σοτέλο, Σάντσες, Ορτέγκα, Κονέ (86΄ Γκόμεζ), Μπορνταγκαράϊ (68΄ Γιακουμάκης).


    ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Δημήτρης Τερεζόπουλος): Παπαδόπουλος, Τασουλής, Παντίδος, Αργυρόπουλος (90΄+ Πάνος), Γιάννου, Μπουμάλ, Σιώπης, Μητρόπουλος, Φούντας (77΄ Ιμπαγάσα), Οικονόμου, Μπούζας (67΄ Κολοβός).


    Ισοπαλία για Ατρόμητο και Εργοτέλη

    Ισόπαλος 1-1 έληξε ο αγώνας του Περιστερίου, ανάμεσα στον Ατρόμητο και τον Εργοτέλη που ήταν στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Το γκολ των γηπεδούχων, οι οποίοι έχασαν την ευκαιρία να βρεθούν στην πρώτη πεντάδα του βαθμολογικού πίνακα, σημείωσε ο Λαζαρίδης στο 51`, ενώ για τους Κρήτες ισοφάρισε ο Χαλκιαδάκης στο 78`.

    Ατρόμητος (Ρικάρντο Σα Πίντο): Τσενάμο, Νάστος (84` Κυβρακίδης), Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Κοντοές, Πίτου Γκαρσία, Δημούτσος (46` Αγκουαζί), Ούμπιντες, Γεωργίου, Τάτος (84` Λημνιός), Καραμάνος


    Εργοτέλης (Παύλος Δερμιτζάκης): Τσέρνι, Σαϊνάτι, Γιοβάνοβιτς, Γκέντσογλου, Κοζορώνης (64` Μπογκντάνοφ), Τζανακάκης, Γιουσόφ, Λυκογιάννης, Παμλίδης (90` Πίτσος), Χάντι (73` Μπαμ Μπαμ), Χαλκιαδάκης

    tanea.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ