• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

    Γάμοι φαντασμάτων: Ξεθάβουν πτώματα και τα πουλάνε για νύφες!

    Οι γάμοι φαντασμάτων είναι συμβόλαια γάμου, στους οποίους ο ένας ή και οι δύο νυμφευόμενοι είναι νεκροί. Η παράδοση συναντάται σε πολλά μέρη στον κόσμο, αλλά κυρίως στην Ινδία, το Σουδάν και την Κίνα.
    Οι τελετές αυτές γίνονται για διάφορους λόγους, κυρίως όμως για να αποδείξουν οι χήρες ή οι χήροι την αφοσίωσή τους στο νεκρό τους σύντροφο. Κάποιες οικογένειες χρησιμοποιούν αυτή την τελετή ούτως ώστε τα νεκρά ανύπαντρα παιδιά τους να αποκτήσουν οικογένεια στη μεταθανάτια ζωή.
    Οι επίσημες αυτές γαμήλιες τελετές λαμβάνουν χώρα σε ναούς, όπου καίνε αντικείμενα σαν προσφορά στους νεκρούς (για να τα χρησιμοποιήσουν στον άλλο κόσμο) και χρησιμοποιούν χάρτινα ομοιώματα της νύφης ή του γαμπρού.
    Μετά τους όρκους, τα χάρτινα ομοιώματα καίγονται και στην περίπτωση που και οι δύο νυμφευόμενοι είναι νεκροί, θάβουν τα σώματά τους στο ίδιο μέρος.
    Παρόλο που οι γάμοι φαντασμάτων ήταν παράνομοι τις τελευταίες δεκαετίες, έχει αυξηθεί η δημοτικότητάς τους στην Κίνα. Το τριών χιλιάδων ετών έθιμο έχει επανέλθει λόγω της οικονομικής άνθησης.
    ghostmarriage1
    ghostmarriage2
    Τον περασμένο χρόνο, τέσσερις άνδρες από τη βορειοδυτική Κίνα φυλακίστηκαν επειδή ξέθαψαν πτώματα γυναικών και τα πουλούσαν για αυτό τον σκοπό.
    Σύμφωνα με το ABC News, οι συλητές πήραν τα πτώματα 10 γυναικών για να τα πουλήσουν σε οικογένειες ανδρών που είχαν πεθάνει εργένηδες. Οι «νύφες» πουλήθηκαν περίπου 38.000 δολάρια η μία, όπως αναφέρει η δικογραφία.
    Οι συλητές ξέθαψαν τα λείψανα των γυναικών, τα καθάρισαν και πλαστογράφησαν ακόμα και τα πιστοποιητικά θανάτου για να αποδείξουν ότι απεβίωσαν πρόσφατα και έτσι να τα πουλήσουν σε πολύ υψηλές τιμές. Οι 4 άνδρες καταδικάστηκαν σε τρία χρόνια φυλάκιση.
    Η μεγάλη ζήτηση για τέτοιες τελετές έχει προκαλέσει αύξηση στο εμπόριο πτωμάτων.
    Κινεζικά ΜΜΕ έχουν αναφέρει περιπτώσεις δολοφονιών γυναικών, ώστε τα πτώματα τους να πουληθούν για γάμους φαντασμάτων. Το 2006, ένας 52χρονος αγρότης ομολόγησε ότι σκότωσε 6 γυναίκες για να πουλήσει τα πτώματά τους.

    tribune.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ