1 κρόκο αυγού
2 ασπράδια αυγού
1 κουταλιά της σούπας υγρό γλυκαντικό
2 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα 0%
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
300 γρ. τυρί κρέμα 0%
2 κουταλιές της σούπας γλυκαντικό σε σκόνη
1 φύλλο ζελατίνη
50 ml νερό
1 ασπράδι χτυπημένο μαρέγκα
1 βανίλια άρωμα
200 γρ. κόκκινα φρούτα(χρησιμοποίησαμε φράουλες)
120 ml ζεστό νερό
90 γρ.ζάχαρη
60 γρ.κονιάκ
Για την βάση, ανακατεύουμε το κορνφλάουρ και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε τον κρόκο, το γλυκαντικό, το τυρί και ανακατεύουμε.
Για το σιρόπι, ανακατεύουμε δυνατά όλα τα υλικά να ενωθούν και το αφήνουμε να κρυώσει.
Βάζουμε την ζελατίνη σε κρύο νερό για 5 λεπτά να μαλακώσει και στην συνέχεια την διαλύουμε σε 50 ml ζεστό νερό. Ρίχνουμε στο μείγμα του τυριού και κτυπάμε καλά.
Σιροπιάζουμε το κρύο πλέον παντεσπάνι μέσα στο ταψί. Στρώνουμε τις φράουλες καθαρισμένες και κομμένες στα δύο. Ρίχνουμε πάνω στις φράουλες το μείγμα του τυριού και το στρώνουμε ομοιόμορφα.
Τοποθετούμε στο ψυγείο για 4 ώρες περίπου ή για όλη την νύχτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.