• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

    Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-0

    Η κεφαλιά του ρούκι Αυλωνίτη έκανε τη διαφορά στο ντέρμπι του Φαλήρου. Ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 τον Παναθηναϊκό και διατηρήθηκε σε απόσταση βολής από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ μετά από ένα κακό παιχνίδι στο Καραϊσκάκη. Εχασε πέναλτι ο Μήτρογλου (απέκρουσε ο Στιλ).
    Η εικόνα του αγώνα

    Θέαμα είπατε; Οχι σ' αυτό το παιχνίδι. Από την αρχή έγινε ότι η όποια ποιότητα θα θυσιαζόταν στο βωμό του αποτελέσματος, όπως συνήθως γίνεται στα ελληνικά clasico.
    O Oλυμπιακός, με τον Αφελάι στην ενδεκάδα του και τον Κασάμι στα δεξιά της διάταξης, ζήτησε την κατοχή της μπάλας και την πήρε σχετικά εύκολα αφού έτσι και αλλιώς κάτι τέτοιο επιδίωξε και ο αντίπαλος. Οι παίκτες του Μίτσελ πλαγιοκόπησαν πολλές φορές την άμυνα του Παναθηναϊκού, ωστόσο καθαρή ευκαιρία δημιούργησαν μόλις μία. Αυτή με το σουτ του Μανιάτη στο 14' που έβγαλε ο Στιλ.
    Από την πλευρά του ο Παναθηναϊκός, κυνικός στο παιχνίδι του, άφησε τον Καρέλη στη μοναξιά της επίθεσης και γέμισε το χώρο του κέντρου με χαφ για να ελέγξει τα πράγματα. Στο πρώτο μέρος λειτούργησε πολύ καλά ανασταλτικά αλλά υστέρησε εμφανώς στον τομέα της δημιουργίας. Δύο σουτ του Λαγού και του Καρέλη δεν απείλησαν επ' ουδενί τον Στιλ.
    Από τη στιγμή που οι διατάξεις δεν άλλαξαν ούτε στο δεύτερο ημίχρονο, μόνο οι στημένες μπάλες θα μπορούσαν να διαφοροποιήσουν τα δεδομένα της αναμέτρησης. Και πράγματι, έτσι έγινε. Το φάουλ του Τσόρι στο 59' έδωσε τη δυνατότητα στον Αυλωνίτη να σκοράρει και ο Ελληνας στόπερ, που είχε μπει στο γήπεδο μόλις δύο λεπτά νωρίτερα, πέτυχε το πρώτο γκολ του στην κατηγορία για το 1-0.
    Εν συνεχεία, ο Παναθηναϊκός επιχείρησε να ανέβει στο γήπεδο, κυρίως με την αλλαγή του Πέτριτς ο οποίος μπήκε στη θέση του αρνητικού Μπούι. Ο Ολυμπιακός δεν θέλησε να ρισκάρει αφού ο Μίτσελ χρησιμοποίησε τον Εντιγκά για να μην δώσει τον παραμικρό χώρο στον αντίπαλό του για να δράσει. Ο πρωταθλητής είχε μάλιστα και την πολύ μεγάλη ευκαιρία στο 81' να κάνει δύο τα τέρματά του αλλά ο Στιλ έπιασε το πέναλτι του Μήτρογλου (πέναλτι που περισσότερο κέρδισε ο φορ του Ολυμπιακού παρά έκανε ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού).
    Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι "πράσινοι" είχαν την κατοχή της μπάλας αλλά όχι και τον τρόπο να απειλήσουν την εστία του Ρομπέρτο.  Οχι ότι δεν δημιούργησαν τις προϋποθέσεις αλλά τους έλειψε το καθαρό μυαλό στην τελική πάσα και στο σουτ. Ετσι, ο Ολυμπιακός πήρε τη νίκη που τον βοηθάει να βλέπει καθαρά τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ και να αισιοδοξεί για την έκβαση της μάχης του τίτλου.
    MVP
    Σ'ένα τέτοιο ματς, ο σκόρερ παίρνει τη δόξα. Ο Αυλωνίτης πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, έκρινε το ματς και όλα αυτά τα έκανε στην πρώτη του συμμετοχή σε ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού.
    Αδύναμος Κρίκος
    Ο Νίκος Καρέλης προσπάθησε να μπει στα παπούτσια του Μάρκους Μπεργκ σ' αυτό το παιχνίδι αλλά δεν τα κατάφερε ποτέ. Πάλεψε ο Κρητικός επιθετικός αλλά έμεινε μακριά, πολύ μακριά από τον καλό του εαυτό.
    Σχόλιο
    Ο Ολυμπιακός έκανε τη δουλειά του με το στημένο του Αυλωνίτη και πήρε τους πολύτιμους βαθμούς που τόσο χρειαζόταν για να παρακολουθεί στενά τον ΠΑΟΚ. Η απόδοσή του βέβαια ήταν κακή αλλά γι' αυτό υπάρχει η δικαιολογία της κούρασης. Το ίδιο ισχύει και για τον Παναθηναϊκό με τη διαφορά ότι οι πράσινοι έπαιξαν ακόμη χειρότερα.
    Οι συνθέσεις
    Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουϊ, Μαζουάκου, Μποτία (57' Αυλωνίτης), Αμπιντάλ, Μιλιβόγεβιτς, Μανιάτης, Κασάμι (74' Εντιγκά) , Αφελάι, Τσόρι (87' Φουστέρ), Μήτρογλου.
    Παναθηναϊκός: Στιλ, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Σίλντενφελντ (68' Μέντες), Κουτρουμπής, Λαγός (74' Δώνης), Μπούι (61' Πέτριτς), Πράνιτς, Ατζαγκούν, Ζέκα, Καρέλης.

    news247.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ