• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

    Όλη η αλήθεια για τα stress tests των ελληνικών τραπεζών-Διαβάστε τι μας κρύβουν τα συστημικά ΜΜΕ για τους “κόκκινους” χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς!

    “Παραμύθια της Χαλιμάς” η δήθεν επιτυχία των «τεστ αντοχής» που πέρασαν οι ελληνικές τράπεζες…Τα συστημικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως οι εγχώριες τράπεζες δεν βρίσκονται ανάμεσα στις 25 συνολικά τράπεζες της ευρωζώνης που απέτυχαν, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των πανευρωπαϊκών stress tests που πραγματοποίησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα σε συνεργασία με την EBA.
    Σύμφωνα με αυτά, από τις 130 τράπεζες που ελέγχθηκαν οι 105 πέρασαν με επιτυχία τα τεστ ενώ δεν κατάφεραν να περάσουν τον κεφαλαιακό πήχη του 5,5% 25 τράπεζες.
    Δείτε χαρακτηριστικά ΕΔΩ το γερμανικό δημοσίευμα που αποκαθιστά την αλήθεια.
    Diese 25 Banken fielen beim Stresstest durch(Στην Γερμανία ποιες τράπεζες δεν πέρασαν από τα Stress Test)
    Eurobank
    Monte dei Paschi di Siena
    National Bank of Greece
    Banca Carige
    Cooperative Central
    Banco Comercial Português
    Bank of Cyprus
    Österreichischer Volksbanken-Verbund
    Permanent tsb
    Veneto Banca
    Banco Popolare
    Banca Popolare di
    Banca Popolare di Vicenza
    Piraeus Bank
    Credito Valtellinese
    Dexia
    Banca Popolare di Sondrio
    Hellenic Bank
    Münchener Hypothekenbank
    AXA Bank Europe
    C.R.H. – Caisse de Refinancement de l’Habitat
    Banca Popolare dell’Emilia Romagna
    Nova Ljubljanska banka Liberbank
    Nova Kreditna Banka Maribor
    Σαμαράς: Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία
    Την ιδιαίτερη ικανοποίησή του αναφορικά με τα αποτελέσματα των δοκιμασιών κεφαλαιακής αντοχής των ελληνικών συστημικών τραπεζών εξέφρασε προ ολίγου ο πρωθυπουργός Α.Σαμαράς.
    Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται σε γραπτή δήλωση του πρωθυπουργού: «Τα τεστ αντοχής των Ελληνικών τραπεζών ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. Πλέον, βήμα- βήμα, πάνω σε στέρεες βάσεις, βγαίνουμε από την κρίση. Έτσι μόνον δημιουργείται μια νέα Ελλάδα και υπερήφανη και οικονομικά ισχυρή και κοινωνικά δίκαιη. Αυτή την πορεία δεν επιτρέπεται να την ανακόψει κανείς».
    Βενιζέλος: Ενα ακόμη βήμα προς την ασφαλή έξοδο από το μνημόνιο
    Τα θετικά αποτελέσματα της πανευρωπαϊκής δοκιμασίας αντοχής των συστημικών τραπεζών για τις τέσσερις μεγάλες ελληνικές τράπεζες, είναι ένα ακόμη βήμα προς την ασφαλή έξοδο από το μνημόνιο, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφερόμενος στα αποτελέσματα των στρες τεστ των ελληνικών τραπεζών.
    Όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, τα αποτελέσματα σημαίνουν ότι:
    μένει αλώβητο το αποθεματικό του ΤΧΣ
    τα δημοσιονομικά και χρηματοπιστωτικά δεδομένα είναι σαφώς καλύτερα από τις προβλέψεις της μελέτης βιωσιμότητας (DSA) του ελληνικού δημοσίου χρέους που είχε συνταχθεί το 2012
    μπορούν εύκολα να υπάρξουν πρόσθετες εγγυήσεις για την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας. Ανάγκες που είναι αισθητά μικρότερες από ό,τι νομίζεται και εγγυήσεις που δεν είναι ούτε νέο δάνειο ούτε νέο μνημόνιο, αλλά αξιοποίηση των υφιστάμενων ευρωπαϊκών μηχανισμών.
    Επίσης, τονίζει, τα αποτελέσματα μπορούν να σηματοδοτήσουν:
    την έντονη και καθαρή στροφή των τραπεζών στην ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας, των επενδύσεων κάθε κατηγορίας και βεβαίως της απασχόλησης
    την εφαρμογή ανακουφιστικών ρυθμίσεων για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, ρυθμίσεων που ταυτόχρονα επιβραβεύουν τους συνεπείς οφειλέτες
    την επιστροφή καταθέσεων
    «Περιττεύει τέλος να σημειωθεί ότι όλα αυτά αφορούν τις τράπεζες ως θεσμούς της εθνικής οικονομίας που οι μετοχές τους ανήκουν σε μεγάλο βαθμό στο δημόσιο μέσω του ΤΧΣ και όχι τους «τραπεζίτες». Τα σημερινά θετικά αποτελέσματα προκύπτουν από μια αλυσίδα κινήσεων της περιόδου 2011-2014 που αρκετοί είχαν σπεύσει να κατακρίνουν χωρίς να μπουν στο κόπο να δουν το συνολικό σχεδιασμό που θα αποβεί επωφελής και για το δημόσιο και για την εθνική οικονομία συνολικά», υπογραμμίζει την ανακοίνωσή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
    Ικανοποίηση Χαρδούβελη
    Ως ιδιαίτερα ικανοποιητική εξέλιξη χαρακτήρισε την επιτυχή ολοκλήρωση των δοκιμασιών αντοχής της ΕΚΤ από τις ελληνικές συστημικές τράπεζες, ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, με ανακοίνωσή του.
    Μετά την εξέλιξη αυτή, ο υπουργός Οικονομικών τονίζει, ότι «ως Πολιτεία αναμένουμε ότι οι τράπεζες θα αφοσιωθούν στην χρηματοδότηση της οικονομίας, δηλαδή στην ουσιαστική ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά».
    Ειδικότερα, όπως επισημαίνει ο κ.Χαρδούβελης, «είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικό ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα πέρασε με επιτυχία την πολύ δύσκολη άσκηση των stress tests της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Τους τελευταίους μήνες, οι ελληνικές τράπεζες έχουν ολοκληρώσει δύο κύκλους stress test. Ανακεφαλαιοποιήθηκαν με επιτυχία και αυτή τη στιγμή διαθέτουν ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια. Πρόκειται για μια πολύ θετική εξέλιξη που επιβεβαιώνει την ορθή πολιτική που εφάρμοσε η κυβέρνηση και η Τράπεζα της Ελλάδος στον τραπεζικό τομέα. Είναι, επίσης, εξαιρετικά σημαντικό ότι διατηρούνται αδιάθετα τα αποθέματα των 11,4 δισ. του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Τα δεδομένα αυτά δείχνουν ότι η επιτυχημένη ανακεφαλαιοποίηση και ανασυγκρότηση του τραπεζικού τομέα δημιουργεί πλέον στέρεες βάσεις για να μπορέσουν οι τράπεζες να ενισχύσουν δυναμικά την ανάκαμψη της οικονομίας. Ως Πολιτεία αναμένουμε ότι οι τράπεζες θα αφοσιωθούν στην χρηματοδότηση της οικονομίας, δηλαδή στην ουσιαστική ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά».


    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι απόψεις των αναρτήσεων δεν ταυτίζονται υποχρεωτικά με τις δικές μας.

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

    ΔΙΑΦΟΡΑ

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

    Από το Blogger.

    ΣΕΝΑΡΙΑ